VIDEO FOTOGALERIE De ce sunt parcate masini pe strazile pietonale din Centrul Istoric al Capitalei. Purtatorul de cuvant al Politiei Locale: Unii le spun agentilor "Ba, stii cine sunt eu? De maine nu mai esti politist"

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 28 noiembrie 2012, 20:10 Actualitate | Administratie Locala


Strazile din centrul istoric din Capitala au fost recent renovate si dedicate exclusiv traficului pietonal si, in mod exceptional, dupa cum arata semnele de circulatie din zona, masinilor de aprovizionare, dar numai intre anumite ore dimineata. In realitate insa, o parte dintre strazile centrului istoric au devenit o mare parcare pentru toate institutiile din zona. In plus, pavajul de pe strazile recent refacute a inceput sa se deterioreze si sa fie patat de ulei de motor.
 • Vezi mai jos un video fotoreportaj cu situatia masinilor parcate in zonele pietonale din centrul istoric.


In zona centrului istoric, printre altele, pe strazile pietonale aglomerate cu masini se gasesc institutii precum Avocatul Poporului, Oficiul de Cadastru, Prefectura Ilfov, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, Autoritatea Electorala Permanenta, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, Banca Nationala Romana, precum si sediul mai multor banci.

In plus, pe langa institutiile de stat si financiare, in zona centrului istoric exista si un spital pe strada Postei si numeroasele terase, baruri si restaurante care au nevoie de aprovizionare constanta.
 • Da click pe poza de mai jos pentru a intra in fotogalerie
FOTOGALERIE Masini parcate pe strazile pietonale din centrul istoric

Astfel, strazile Eugen Carada si Smardan (de la str. Doamnei pana la intersectia cu Lipscani) au devenit adevarate parcari pentru masinile institutiilor din zona, desi la intrare exista stalpisori retractabili (bolarzi ), dar care nu sunt ridicati inca. Masini parcate se regasesc si pe celelalte strazi, precum Lipscani sau Stavropoleos.

Potrivit Politiei Locale, institutiile de stat detin autorizatie de parcare in zona, cum este cazul institutiei Avocatul Poporului, insa de cele mai multe ori numarul de masini parcate e mai mare decat cel al autorizatiilor.

Un astfel de caz a constatat reporterul HotNews.ro in fata cladirii Avocatul Poporului, unde trei bariere care indicau autorizatie de parcare tineau locuri libere, iar cinci masini cu insemnele institutiei erau parcate langa bariere, in fata cladirii. Alaturi, in fata Oficiului de Cadastru, alte 7 masini erau parcate.

Avocatul Poporului: "Avem trei autorizatii de parcare"/ In fata institutiei: 3 locuri rezervate si cinci masini ale AvP parcate langa

Oficialii AvP, intrebati de HotNews.ro, au spus ca detin autorizatie de la Primaria Capitalei pentru trei locuri de parcare. "Avem trei locuri cu autorizatie din 2003. Parcul de masini al institutiei numara 6 masini si avem un contract cu Camera Deputatilor sa le putem parca peste noapte la ei in garaj. Oricum, ne mutam sediul in scurt timp, poate pana la iarna, si nu vom mai parca aici", au explicat reprezentanti ai AvP pentru reporterul HotNews.ro.

In ciuda explicatiilor reprezentantilor AvP, in fata institutiei trei locuri erau blocate de bariere pe care era trecut un numar de autorizatie, iar alte 5 masini cu insemnele institutiei erau parcate langa ele.

Pe la intrarea de la strada Eugen Carada intra masinile BNR care au acces in parcarea din fata si din lateralul bancii. Tot pe acolo intra si alte masini in perimetrul pietonal din centrul istoric. Acolo exista un post al Politiei Locale Bucuresti care filtreaza cine are acces sau nu pe strada pietonala.

Purtatorul de cuvant al Politiei Locale Bucuresti, Razvan Popa, a explicat pentru HotNews.ro ca anumite institutii din zona, pe baza unei liste cu numere de inmatriculare, au permis de acces cu masinile institutiei. In plus, la acestea se adauga si cazurile de exceptie stabilite de Politia Locala.

Razvan Popa, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Bucuresti, explica mai jos cine are acces cu masina in centrul istoric, cum forteaza unii soferi intrarea in zonele pietonale, ce masuri ia Politia Locala si cu ce probleme si amenintari au de-a face agentii din teren:

 • [Despre accesul cu masina in zona] In primul rand sunt locatarii si exista o lista pe care sunt inscrise un numar de masini care apartin institutiilor care functioneaza in acest perimetru. Exista un numar X de acreditari si stim ca numarul cutare este pe lista si poate intra.
 • In cazul Avocatul Poporului. Ei au avut o solicitare de mai multe masini si, in urma discutiilor cu reprezentantilor acestei institutii, am convenit sa fie un numar mai restrans de masini.
 • [Exceptiile pentru care este permis accesul cu masina] Exista un regulament clar, o dispozitie clara ca tot ce intra pentru aprovizionare in acest perimetru o poate face zilnic, intre 6 si 8 dimineata.
 • Exista anumite exceptii. Prima exceptie e pentru cei cei care vin sa-si aduca mobilierul. Zona se dezvolta foarte repede si vin diverse persoane care isi aduc tejgheaua, masa, frigiderul si altele. Nu ai cum sa pui oamenii sa care in carca toate astea. Acestia intra, descarca si parasesc zona.
 • A doua exceptie sunt cei care vor sa isi construiasca ceva. Si locuitorii, si cei care se dezvolta in aceasta zona pot intra sa-si duca materialele. Iarasi nu poti pune oamenii sa-si care gresia in spinare, spre exemplu. Intra, descarca si apoi parasesc zona.
 • [Despre bolarzii retractabili] Acestia functioneaza, s-au instalat, s-au facut teste. Sunt dispusi exact unde trebuie. Din ce stiu eu, in momentul in care reabilitarea centrului istoric va fi 100% acestia vor fi activati. Nu va mai fi mult pana atunci, asta pot sa va spun.
Razvan Popa, Politia Locala: "Am surprins persoane care furau semnele de acces interzis"
 • Mai exista tot felul de actiuni in zona. O exceptie instituita de noi este ca au voie masinile ambasadorilor si ale consulilor acreditati. E vorba aici de ratiuni de securitate. Apoi aici intra si persoane oficiale pe timpul dineelor oferite de autoritatile romane. Presa, la fel, are acces in zona. Cei de la ADP, care au diverse lucrari edilitare, au voie sa intre in zona. La fel si companiile care au lucrari la utilitati si, bineinteles, pompierii, salvarea si tot asa.
 • Nu in ultimul rand, au acces in zona tot ce inseamna persoane care se duc la Institutul National de Medicina Fizica si Balneoclimatologie din str Sf Dumitru. Nu ai cum sa dai omul din taxi, fiind in carje sau in cadru si sa-l pui sa mearga pe jos.
"Unii incearca sa dea bani agentilor pentru a intra. Sunt refuzati si ameninta: 'Ba, da stii cine sunt eu?', 'Ba, te dezbrac! De maine nu ai sa mai fii politist'."
 • Acestea sunt exceptiile, insa, ca in rest ne confruntam cu anumite probleme, toate sunt venite din educatie, din nefericire. De ce? Pentru ca s-a ajuns sa se forteze zona aceasta foarte mult. Omul daca nu se da jos din masina in buza carciumii sau a firmei, nu se simte bine. Asa se ajunge sa se forteze anumite intrari, anumite zone in care nici nu te astepti sa se poata intra cu masina.
 • Se stiu zonele, exista camerele de luat vederi. Cei care intra risca. Risca avertisment, risca amenda. Astfel de lucruri genereaza alte soiuri de fapte ciudate cu care ne-am confruntat.
 • Anumite persoane din centrul istoric au fost surprinse in timp ce furau semnele rutiere puse la intrare prin care se arata accesul interzis. Le-au furat, le-au dat jos de pe stalp ca sa nu existe fapta. Persoanele respective au fost identificate si au primit amenda.
 • In zonele de acces unde sunt agenti de la Politia locala exista un alt tip de fortaj. Se pleaca de la "Hai ma nene ca am treaba", "Haide bre ca tre' sa jung acolo", "Hai ba, da jos bariera". Dupa aceasta incercare urmeaza alt doilea tip de incercare: "Hai tata, ia si tu de aici 5 lei, 10 lei si lasa-ma sa intru". Dupa care, fiindca se refuza, urmeaza a treia incercare: "Ba, da stii cine sunt eu?", "Ba, te dezbrac! De maine nu ai sa mai fii politist".
 • In astfel de cazuri, cand avem de-a face cu amenintari, cel care ameninta trebuie sa stie foarte bine ca patineaza pe langa infractiunea de ultraj. Nu sunt cazuri inregistrate acum, insa cei de la bariere, agentii de la intrari, sunt veterani acolo, daca pot sa zic asa. Nu mai tin amenintarile astea si, de regula, accesul le este refuzat.
"Am ajuns sa ne judecam de multe ori de-a hotii si vardistii cu masinile de la aprovizionare"
 • Apoi sunt si masinile de aprovizionare care se fofileaza prin tot felul de zone. La un moment dat aveau o zona preferata prin care intrau. Fortau pe la intrarea pe la lupoaica [n.r. - Piata Roma] sau pe la intrarea de vizavi de Magazinul Victoria. Acolo nu erau inca instalati stalpisorii si erau puse doua jardiniere din beton si le impingeau pe alea si intrau.
 • Aici e iarasi vorba de educatie. Unii se prezinta in programul acela de acces pentru aprovizionare, dar nu e beneficiarul acasa. Nu gaseste pe nimeni si sta acolo, asteapta. Trece timpul si ei tot acolo stau si asteapta. Aici si beneficiarul ar trebui sa fie responsabil si sa respecte programul. In cazul asta soferul primeste avertisment sau amenda.
 • Am ajuns sa ne jucam de multe ori de-a hotii si vardistii cu cei de la aprovizionare. E munca in zadar de la un moment dat. E un timp alocat catre aceasta urmarire in conditiile in care poti sa faci altceva. Dar pentru ca unii nu inteleg...  Si cei mai multi dau dovada de lipsa de educatie si vor sa intre la ora la care vor ei, pe unde vor ei.
Razvan Popa, Politia Locala:  "Zilnic dam amenzi si avertismente. Ar trebui sa se impuna o amenda mai mare. In scurt timp, bolarzii retractabili vor fi activati"
 • Trebuie sa se retina foarte clar ca, din nefericire, aceasta zona poate sa sufere din cauza lipsei de educatie. Este neplacut sa stai vara la o masa, la terasa,  si sa treaca pe langa tine duba care da damfuri de motorina. Aluia din duba nu ii pasa, nu-l intereseaza. El vrea sa o ia pe strada aia, la ora aia, pe unde vrea el sa mearga. El stie ca programul e intre 6 si 8 si ca atunci poate intra fara nici o problema. De ce risca? Eu personal nu-mi dau seama. Cred, totusi, ca tine de aceasta lipsa de educatie.
 • Zilnic dam amenzi si avertismente. Cei care citesc materialul dumneavoastra, ar trebui sa inteleaga ca, asa cum lor le place sa stea linistit si sa vada centrul istoric fara sa treaca masinile pe langa ei, sa nu faca acelasi lucri si ei. Este foarte usor sa spui "ia uite cate masini sunt", dar fiecare sa se gandeasca si sa-si puna intrebarea "Eu am incercat vreodata sa fac lucrul asta? Sa fortez, sa intru cu masina pana langa bar sau langa restaurant?".
 • De cand a inceput modernizarea centrului istoric, traficul a scazut considerabil. Avem o scadere de 60% la trafic. Din nefericire, parerea mea, si revin pentru ca este foarte important, e vorba tot de educatie. De la educatia celui care vine sa aprovizioneze si tine sa intre cand vrea el , pana la cel care vine cu un bolid, cu domnisoara langa si scoate banul si, cand vede ca e refuzat, incepe cu "te dezbrac", "te fac", "te dau afara".
 • E dezgustator la un moment dat sa vezi cum un nene cu jipanu' face scandal ca "De ce ai lasat-o, ba, pe baba aia sa intre cu masina". Iar "baba aia" era o doamna fara un picior care mergea la Institutul de Medicina din zona.
 • Eu cred ca o marire substantiala a sanctiunii, o sanctiune speciala si in cuantum mai mare ar ajuta ca pe viitor lucrurile acestea sa nu se mai intample. Asta inseamna si un cadru legislativ nou. O decizie prin care sa sanctionezi pe acele persoane care forteaza si nu vor decat sa ajunga cu masina in buricul centrului istoric.
 • Acum noi mergem pe tot felul de normative, pe parcarea interzisa, accesul interzis. Sume care variaza - in jur de 200 de lei, deci vorbim de sume relativ mici. Exista, inca din nefericire, oameni care spun "Ba, da-mi trei amenzi. Nu-mi da una, da-mi trei si lasa-ma sa intru". Dar una e sa-i dai 5 lei amenda, si alta e sa-i dai 500 de lei.
HotNews.ro a scris luni ca Primaria Capitalei a incasat la bugetul local cu 178 milioane de lei mai putin decat a prevazut la inceputul anului. Printre cauzele pentru care s-au incasat mai putini bani la bugetul local se afla si faptul ca nu s-au incasat amenzile date de politia locala.

In urma cu doua saptamani, Primaria Capitalei a inaugurat parcarea subterana din Piata Universitatii, la care s-a lucrat timp de doi ani. Parcarea din centrul Bucurestiului are 425 de locuri pentru masini, 21 de locuri pentru motociclete si a fost realizata in parteneriat public-privat, fiind prima parcare subterana din Bucuresti realizata in aceasta maniera. Accesul in parcare este permis 24 de ore din 24, iar taxa de intrare este de 2,5 lei/ora.

Odata cu inaugurarea parcarii subterane, primarul Sorin Oprescu anunta ca parcarile de la suprafata vor fi desfiintate si stradutele din zona vor deveni pietonale.

"Strazile vor fi eliberate de masini. Masinile parcate ilegal, la suprafata, vor fi ridicate. Trebuie sa ne diciplinam si noi. Nu putem sa parcam oriunde, pe trotuar.  Vom desfiinta parcarile stradale de pe strazile din jur. Am inceput refacerea trotuarelor, am pus bolarzi, vom pastra cateva locuri de parcare in fata la ambasada Cehiei, dar atat. Strazile din spatele parcarii vor de veni pietonale, aria pietei va fi pietonala, str.Ghica, str. Toma Caragiu", declara Sorin Oprescu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Comentarii alese de moderator

 • solutia? (Miercuri, 28 noiembrie 2012, 21:56)
  was [utilizator]

  De ce nu se face intrarea prin bariere activate cu un card magnetic. Cine face dovada ca locuieste acolo, face aprovizionarea la o anumita adresa, este masina institutiilor ce au sediul in zona istorica etc, iar restul sa stea afara. Cu cardul magnetic se poate seta si ora intre care sa-se activeze bariera de exemplu la cei care fac aprovizionari (orele 6-8). Smecherul poate urla la cititorul de card, tot nu i se va deschide bariera.

15367 vizualizari

 • +19 (21 voturi)    
  vai (Miercuri, 28 noiembrie 2012, 20:10)

  adi_b_razzor [utilizator]

  Bizonii astia ar trebui educati cu "parul". Pai sa mearga ei la NY sau in orice capitala europeana care se respecta si sa vada cum daca nu ai permis de parcare acolo, iti ridica masina in cateva minute si apoi du-te si caut-o pe la periferie , daca ai 200-300 euro cash in buzunar, sa ti-o iei inapoi de la politia parcarilor... Auzi la ei, "tu stii cine sunt eu?", parca e din ciocoii vechi si noi! Daca nu, aplicam si legea pietonilor, tata - poate trece unul pe acolo cu un fier sa-i faca aerisire la geamuri, sa vdem, mai parcheaza acolo ?
  • +1 (1 vot)    
   sunt prea multi bizoni in centrul istoric (Joi, 29 noiembrie 2012, 16:47)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui adi_b_razzor

   Lucrez in zona, si e plin de masini. SI eu vin cu masina la birou, dar nu o las aici, si oricum o las intr-o parcare amenajata, unde nu incurc pe nimeni.
   Marea problema in centrul istoric nu sunt masinile de la Avocatul poporului pt ca ele sunt vreo 6 la numar. Nici masinile de la BNR nu sunt o problema pt ca ei au o parcare amenajata pt ele, si nu iau spatiul nimanui. Nici cele de la BCR de pe Lipscani nu sunt o problema, ca nu sunt multe...mai vad multe masini ale politiei locale parcate pe Lipscani....marea problema sunt hoardele de fitzosi care parceaza pe unde vor, incurcand si petonii si celelalte masini, cae se afla in tranzit pe str Doamnei. Astia isi lasa masinile jumate pe bordura, jumate pe asfalt, sau iau din spatiul din fata de la restaurantul TErasa Doamnei, si nu mai ai loc sa treci de ei.
   Pe astia ar trebui sa ii amendeze usturator acum..pt ca au loc de parcare la Universitate, nu tr sa se mai duca sa se inghesuie pe borduri in Centrul Istoric
 • +17 (19 voturi)    
  politistii trebuie sa aiba autoritate (Miercuri, 28 noiembrie 2012, 20:28)

  gigi1 [utilizator]

  Problema nu e ca unii ameninta cu "stii cine sunt eu?", problema e ca politistii se lasa intimidati de astfel de amenintari, in felul asta orice parlit cu gura mare face ce vrea cu politia.

  Sunt convins ca daca un politist ar fi dat afara ca nu l-a lasat pe un smecher sa parcheze si ar face asta public ar avea mai mult de castigat decat de pierdut.
  • 0 (8 voturi)    
   Nu cred ca intelegi problema (Miercuri, 28 noiembrie 2012, 21:11)

   Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

   Daca politistul amenintat incepe sa faca scandal s-ar putea sa i se descopere multe alte lucruri.
 • +11 (13 voturi)    
  Demisia (Miercuri, 28 noiembrie 2012, 21:09)

  vasile78 [utilizator]

  Pentru astfel de raspunsuri, cei de la politie ar trebui sa isi de-a demisie si sa se apuce de altceva. E inacceptabil sa declari o zona pietonala si apoi sa spui ca politistul e amenintat sau ca nu stiu care institutie are parcare exact acolo. Penibil!

  Am trimis si eu la Politie acum vreun an o sesizare exact pe acest subiect. Bineinteles nu mi s-a raspuns. De fapt, citind articolul mi-am dat seama ca cei responsabili nici nu prea au o justificare decenta pentru ce se intampla acolo. Jalnic!
 • +9 (9 voturi)    
  Domnului politist ... de la pol locala (Miercuri, 28 noiembrie 2012, 21:46)

  Rares101 [utilizator]

  "De ce risca? Eu personal nu-mi dau seama. Cred, totusi, ca tine de aceasta lipsa de educatie".
  [continut editat de catre mdoeratori]. Hai sa-ti explic ecuatia f simplu. Daca eu, sofer auto in Bucuresti, primesc o amenda, ea nu e purtatoare de majorari si penalitati de intarziere, si daca ma gandesc ca nu imi voi vinde masina in urmatorii 5 ani, chiar scap de ea pt ca dupa 5 ani se prescrie. Daca legea ar fi facuta in asa fel incat dupa ce am primit amenda, am 30 de zile sa o platesc, in caz contrar am placutele suspendate si apoi trebuie sa-mi re-inregistrez masina, atunci lumea ar aborda situatia diferit. Binenteles, unele amenzi ar trebui marite, dar principala cauza e cea expusa mai sus. Poti sa dai atat de multe amenzi in Bucuresti, si sa strangi atat de multi bani la bugetul local... dar nu exista organizare.
  M-am saturat ca politistii si politicienii sa tot dea vina pe lipsa de educatie a populatiei, adica sa fuga de responsabilitate. Comportamentul populatiei il poti modifica f usor, e ca si lutul in mainile unui olar, dar trebuie sa ai si ceva creier in cap. Pana atunci, lumea va conduce si parca intr-o ordine similara cu ideile din capul dragilor nostrii conducatori.
 • +14 (14 voturi)    
  solutia? (Miercuri, 28 noiembrie 2012, 21:56)

  was [utilizator]

  De ce nu se face intrarea prin bariere activate cu un card magnetic. Cine face dovada ca locuieste acolo, face aprovizionarea la o anumita adresa, este masina institutiilor ce au sediul in zona istorica etc, iar restul sa stea afara. Cu cardul magnetic se poate seta si ora intre care sa-se activeze bariera de exemplu la cei care fac aprovizionari (orele 6-8). Smecherul poate urla la cititorul de card, tot nu i se va deschide bariera.
  • +6 (6 voturi)    
   Solutie da (Joi, 29 noiembrie 2012, 3:37)

   Comment [utilizator] i-a raspuns lui was

   Exact! Că se tot vorbea de alte capitale europene, exact asa am văzut în Lisabona. Un țâmburuș de metal suficient de gros ca să nu permită trecerea, care se lasă în jos și după trecerea unei mașini se ridică din nou.
 • +4 (4 voturi)    
  Politistii nu sunt victime (Joi, 29 noiembrie 2012, 4:57)

  rideron [utilizator]

  Vad in acest articol o singura pozitie. Cea a sefului Politiei Locale, Razvan Popa. Lucrurile nu stau, va dati seama, asa cum sustine dansul. Eu lucrez in zona de 2 ani si vad exact cum "respecta" politistii locali legea, cum sunt "amenintati" si ce "amenzi" dau. NU, cei care trebuie sa asigure respectarea legii nu fac asta. Este un caz clasic de incompetenta profesionala si decadere morala. Adevarul trist e ca politistii locali au masinile parcate pe zone pietonale, se comporta ca niste portari mutand garduri toata ziua, nu dau nici un fel de amenzi celor care comit infractiuni si tolereaza cersetorii de parcari. Nu te poti pretinde victima cand pretinzi ca studiezi legea si depui niste juraminte pentru a o apara. Rusine!
 • +3 (3 voturi)    
  treziti-va, ne vor inconjura cu totul bizonii asti (Joi, 29 noiembrie 2012, 8:35)

  omoni [utilizator]

  Bizonii astia au prins curaj pentru ca au vazut cum Bizonii din usl isi fac propriile legi care sa ii favorizeze, sa ii scape de a plati, reprezinta un model pentru bizonasii astia de strada.
  Se creaza o cardasie intre institutiile statului si bizonii mai mari si mai mici iar omul simplu, cel ce e binecrescut si care respecta legea, va ajunge sa o incalce si el numai ca prin sita justitiei nu trec decat cei " bazati" , care cunosc foarte bine mecanismul, care nu au nici o jena in a da spaga oricui, in a ameninta si a santaja pentru a scapa.Daca nu ai aceste " mecanisme de aparare" activate, da reject bizonilor care vor acum si mai multa putere , vor sa ii votezi si ei sa te fure si sa te umileasca, sa te puna sa platesti pentru furturile lor si sa te minta in fata ca vor binele acestei natii, numai da-le lor puterea ta!
 • -4 (4 voturi)    
  parcarile ne omoara (Joi, 29 noiembrie 2012, 9:35)

  viki22 [utilizator]

  Trebuie sa fim constienti ca la cat de multe masini sunt in centru nu putem sa avem strazile fara locuri de parcare. Oprescu a facut treaba buna cu parcarea, insa nu toata lumea o sa parcheze acolo din diferite motive. Noi trebuie sa fim civilizati sa sa respectam regulile.
 • +4 (4 voturi)    
  Exemplul Primariei Capitalei! (Joi, 29 noiembrie 2012, 9:59)

  Andy500 [utilizator]

  Cei de la Primaria Capitalei si-au facut parcare pe prima banda de pe Splai, asa ca ce exemplu sa dea celor din centrul vechi.
  O tara de necivilizati...
 • +5 (5 voturi)    
  parcare (Joi, 29 noiembrie 2012, 10:41)

  silviusss [utilizator]

  Daca tot s-a facut parcarea de la Universitate, de ce Avocatul Poporului este mai cu mot si doreste sa-si tina masina sub geamul biroului ? Sa le dea primaria loc in parcarea subterana sau sa-si plateasca singuri parcarea.
  Duminica cand am fost in Centrul Vechi, langa BNR pe strada Carada era plin de masini, era si un taxi care se plimba nestingherit pe Lipscani, printre turisti.
  As dori mai mult profesionalism si de la angajatii BNR, Avocatul Poporului dar si de la Politia Romana.
  Felicitari pentru articol.
 • 0 (0 voturi)    
  StopHam (Joi, 29 noiembrie 2012, 13:07)

  EmanuelPopa [anonim]

  Ar trebui sa apara si la noi miscarea StopHam din Rusia. In Moldova a aparut deja:
  http://youtu.be/69wHrvmW0A4?hd=1
  • 0 (0 voturi)    
   foarte bine (Joi, 29 noiembrie 2012, 14:08)

   was [utilizator] i-a raspuns lui EmanuelPopa

   Este un exemplu bun, numai ca autocolantul trebuia sa fie ca si cele pe care o pui pe parbriz (asigurare RCA, vignetta etc), facute in asa fel incat greu se poate lua jos, trebuie muncit mult pana ce parbrizul devine curat (eventual zgariat chiar de proprietar.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by