Canalul Bucuresti - Dunare ar putea beneficia de finantare europeana, a declarat marti Comisarul Uniunii Europene pentru Politica Regionala, Johannes Hahn, in cadrul unei intalniri cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

“Este un proiect care poate beneficia de finantarea Uniunii Europene. Avand in vedere dimensiunea sa financiara, precum si durata acestuia, ma astept sa fie sustinut si la nivelul Guvernului dumneavoastra, nu doar la cel al autoritatilor locale, in calitatea lor de beneficiari directi”, a declarat Comisarul European pentru Politica Regionala.

Johannes Hahn a exprimat disponibilitatea Comisiei de a lua in discutie o viitoare finantare a lucrarilor la acest proiect, pe baza informatiilor ce ar urma sa fie puse la dispozitie de partea romana si, in acest sens, a declarat ca asteapta, in viitorul apropiat, initierea discutiilor cu oficialitatile romane.

Primarul Oprescu a subliniat importanta conectarii Bucurestiului la reteaua dunareana si i-a prezentat comisarului european stadiul lucrarilor realizate in cadrul proiectului: “Doresc sa ma asigur ca acest proiect, sustinut de o parte a societatii romanesti, dar si contestat de o alta, este corect prezentat si astfel inteles prin prisma avantajelor pe care ar urma sa le aduca, nu numai noua romanilor, ci si Europei, si ma refer aici la reducerea decalajelor dintre diversele sale regiuni. Canalul Bucuresti – Dunare nu inseamna doar o noua ruta de transport, ci si o sursa de energie, o sursa de apa pentru dezvoltarea unui sistem performant de irigatii, o investitie in turism, dar si in protectia mediului”, a declarat Primarul Oprescu.

Lucrarile la canalul Bucuresti-Dunare au inceput in urma cu 40 de ani, fiind realizate in proportie de 80%. Intalnirea dintre Sorin Oprescu si Johannes Hahn a avut loc in cadrul Forumului Anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, care are loc zilele acestea la Regensburg, Germania.