CeRe - Centrul de Resurse pentru participare publica si ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei organizeaza joi, 29 noiembrie, in timpul sedinte de Consiliu General al Municipiului Bucuresti (CGMB) un protest sub sloganul "Chuck Norris unde esti / Pe Oprescu sa-l opresti", fata de decizia Primarului Capitalei de a interzice accesul cetatenilor la sedintele publice ale CGMB, anunta cele doua organizatii intr-un comunicat remis HotNews.ro. "Invocand lipsa de spatiu, Primarul General Sorin Oprescu a decis redirectionarea cetatenilor care vor sa participe la sedintele publice catre fosta cantina a Primariei Generale, unde au fost montate televizoare pentru vizionarea sedintelor de consiliu", sustin organizatiile protestatare.

Protest la sedinta CGMBFoto: Hotnews

"Protestul va avea loc in fata Primariei Generale a Municipiului Bucuresti (Splaiul Independentei, nr. 291-293, Sector 6) si se va desfasura in timpul sedintei de Consiliu General al Municipiului Bucuresti", se arata in comunicat.

Sedinta de consiliu pe camere, urmarita de cetateni din cantina Primariei

"Protestul este un raspuns fata de lipsa de transparenta a Primariei Generale manifestata prin interzicerea accesului cetatenilor la sedintele de consiliu, desi Legea administratiei publice (Legea 215 / 2001) stipuleaza caracterul public al acestor sedinte. Invocand lipsa de spatiu, Primarul General Sorin Oprescu a decis redirectionarea cetatenilor care vor sa participe la sedintele publice catre fosta cantina a Primariei Generale, unde au fost montate televizoare pentru vizionarea sedintelor de consiliu", se mai precizeaza in comunicat.

Organizatiile initiatoare acuza Primaria si CGMB ca, la adapostul lipsei de transparenta, voteaza proiecte controversate departe de ochii bucurestenilor. Peste 50 de cetateni vor participa la protest pentru a intreba fiecare consilier in parte ce are de ascuns tolerand decizia primarului Sorin Oprescu de a nu permite accesul in sala de consiliu.