Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat vineri cheltuirea sumei de 30 de milioane de euro pentru construirea unui pasaj subteran la intersectia soselei Pantelimon cu Bulevardul Chisinau.

Pentru realizarea pasajului sunt propuse doua solutii.

Prima dintre ele nu presupune expropieri dar circulatia tramvaielor este mentinuta la suprafata, pe directia Bd Chisinau - Soseaua Pantelimon si nu permite amplasarea unei viitoare linii de tramvai pe axul drumului.

A doua solutie permite mentinerea circulatiei la suprafata pe directia Bulevardul Chisinau - Soseaua Pantelimon cat si rezervarea in axul central al pasajului a spatiului necesar unei noi linii de tramvai pe directia Doamna Ghica - Bulevardul Chisinau.

In cel de-al doilea caz ar rezulta costuri suplimentare din cauza demolarii complexului agro-industrial Delfinului, expropierea a jumatate din terenul aferent constructiei si despagubirea agentilor comerciali ce-si desfasoara activitatea in aceasta cladire.

In hotarare se recomanda realizarea solutiei numarul 1, care presupune o lungime a pasajului de 373 metri, rampa nordica avand o lungime de 124 metri iar cea sudica de 165 metri.

Solutia numarul doi ar presupune o lungime a pasajului de 415 metri.