Primarul general Sorin Oprescu a declarat luni, la Conferinta Europeana a Oraselor si Regiunilor Dunarene, ca este extrem de important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare, jucand totodata un rol central in atingerea obiectivelor de cooperare regionala ale Uniunii Europene, scrie Mediafax.

"Este extrem de important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare, cu atat mai mult cu cat acesta reprezinta un pol de dezvoltare pentru Romania, pe de o parte, dar si unul dintre cele mai importante centre economice, culturale si universitare din Europa Centrala si de Sud-Est. Din acest motiv, Bucurestiul trebuie sa joace un rol central in atingerea obiectivelor de cooperare regionala ale Uniunii Europene. Trebuie sa actionam rapid pentru a pune in adevarata sa valoare intreaga capacitate stiintifica, universitara, financiara, culturala a Bucurestiului pentru atingerea obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii", a spus primarul general al Capitalei, la evenimentul desfasurat in Viena.

Cu acelasi prilej, Oprescu a precizat ca municipalitatea bucuresteana isi doreste si este in masura sa finalizeze proiecte deja incepute, dar si sa demareze unele noi, care sa genereze locuri de munca si sa ajute la dezvoltarea turismului.

La finalul conferintei, primarul general a propus ca urmatoarea Conferinta Europeana a Oraselor si Regiunilor Dunarene sa aiba loc la Bucuresti, in octombrie 2013.