​Primaria Capitalei va infiinta un sistem de ambulante care sa deserveasca unitatile scolare de pe teritorul municipiului Bucuresti, a declarat joi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Potrivit edilului, acest sistem ar urma sa fie functional "cat de curand". "Avem resursa psihica, corticala si banii ca sa o facem", a declarat Sorin Oprescu. In fiecare sector ar urma sa fie infiintata o micro-statie de salvare, iar ambulantele vor fi achizionate de municipalitate.

Primarul Capitalei a declarat ca in 2010 au avut loc 2.150 de accidente care au necesitat interventie medicala. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, prezent la conferinta de presa, a declarat ca sustine si lauda aceasta initiativa a primarului Oprescu. De asemenea, aceasta a declarat ca va propune trecerea liceelor din administrarea primariilor de sector in administrarea consiliului general si a consiliilor judetene. "Noi vom face aceasta propunere, urmand ca ea sa fie discutata in Parlament", a declarat ministrul Educatiei.

In cadrul conferintei, primarul general a prezentat si stadiul de implementare a programului de refacere a structurii educationale din Bucuresti. Din cele 102 scoli cuprinse in programul BEI, 78 au fost terminate, 22 sunt in lucru, dintre care 15 vor fi gata pana la sfarsitul anului. Restul municipalitatea promite ca se va finaliza pana in martie 2013.

Valoarea programului BEI este de 239,28 milioane de euro, dintre care contributia BEI este de 112,20 milioane de euro, iar contributia municipalitatii 127 de milioane de euro.