Reprezentantii dezvoltatorului Cathedral Plaza au remis redactiei un punct de vedere legat de articolul "Cum poate fi demolata Cathedral Plaza si cat ar costa lucrarile?".

Citeste mai jos punctul de vedere integral.

"Nu se poate pune problema demolarii Cathedral Plaza, atat timp cat exista proceduri litigioase si de natura administrativa in desfasurare. In acest moment, NU exista nicio decizie judiciara privind demolarea Cathedral Plaza.

Decizia Tribunalului Dambovita a fost atacata cu recurs de catre Primaria Municipiului Bucuresti intr-un proces in care Millennium Building Development nici nu a fost citat! O astfel de hotarare, care doar obliga primaria sa emita un act administrativ, incalca grav dreptul la aparare al Millennium Building Development si nu ar putea fi opozabila proprietarului cladirii.

Mai mult, Millennium Building Development a castigat, pe 22 septembrie 2011, un proces la Tribunalul Neamt, instanta respingand o actiune a Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti avand ca obiect demolarea”, a precizat Robert Rosu, avocatul Millennium Building Development.

“Constatam ca a devenit o practica aceea ca nu Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti, ci persoane fizice sa initieze actiuni in justitie, asa cum s-a intamplat la Targoviste, cu incalcarea dispozitiilor legale in materie pentru ca Millennium Building Development nu este chemata ca parat si nu este citata, desi procesele au ca obiect situtia juridica a unei cladiri care se afla in proprietatea sa“, a mai spus avocatul.

“Aceasta practica lasa sa se inteleaga ca se este posibil sa existe presiuni asupra justitiei in vederea luarii unei decizii premature si ilegale de demolare a cladirii, desi exista proceduri administrative de intrare in legalitate, pe care Millennium Building Development are dreptul sa le urmeze ca orice alta entitate juridica din Romania. Remintim ca aceasta cladire a fost construita cu acordul expres al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti si in baza unei autorizatii de constructie perfect valabile, pe toata durata edificarii constructiei”, a declarat avocatul Robert Rosu.

Citeste aici integral articolul HotNews.ro