Ministrul Culturii, Puiu Hasotti a declarat sambata ca doar Primaria Constanta poate decide daca vinde sau nu Cazinoul din localitate, iar daca aceasta cladire ramane la primarie, ministerul poate sa contribuie cu o parte din suma de bani necesara pentru restaurarea ei, relateaza Agerpres.

"Situatia este astfel: daca primaria, consiliul local, gasesc de cuviinta sa vanda Cazinoul il vinde, nimeni nu are cum sa intervina. Ministerul Culturii poate sa intervina doar in sensul ca fiind o cladire de patrimoniu, in clasa A, in a supraveghea cat se poate de atent, permanent, ca restaurarea Cazinoului sa se faca asa cum trebuie, conform regulilor, sa se respecte forma initiala si decorurile initiale 100%. In situatia in care primaria nu va vinde, Ministerul Culturii se poate implica alaturi de primarie, prin Fondul National de Restaurare, printr-o suma de bani, prin care sa contribuie la restaurare", le-a spus Hasotti celor prezenti la scoala de vara a Organizatiei Femeilor Liberale de la Eforie Nord.

Ministrul a adaugat ca inca nu s-a facut o evaluare a costurilor unei restaurari a cladirii Cazinoului din Constanta.

Cazinoul din Constanta s-a reintors la consiliul local al orasului, dupa ce in august 2011 fusese preluat de Ministerul Dezvoltarii pentru a fi consolidat si restaurat. Cazinoul este monument istoric de importanta nationala iar primaria Constanta l-a lasat ani de zile in paragina, in acest moment acesta aflandu-se intr-o stare avansata de degradare.

Potrivit ministerului, transferul a fost facut deoarece ministerul nu mai are posibilitatea financiara de a sustine investitia.

Decizia referitoare la transferul Cazinoului in administrarea Primariei Constanta survine solicitarii primarului Radu Mazare, formulata dupa sedinta de consiliu local din 5 septembrie 2012.

Potrivit unui comunicat al MDRT, ministerul nu are posibilitatea financiara de a sustine investitia in reabilitarea Cazinoului in conditiile unei alocari insuficiente, dar si a dublei reduceri a bugetului MDRT in anul 2012.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, miercuri, intr-o sedinta a Consiliului Local Municipal (CLM) ca vrea ca, printr-o Hotarare de Guvern, administratia locala sa preia Cazinoul din administrarea Ministerului Turismului si sa-l scoata la vanzare prin organizarea unei licitatii la nivel international.