Un cangur pitic a fost gasit mort, vineri, la Gradina Zoologica Bucov, de langa Ploiesti, acesta fiind al treilea cangur care moare in aceasta gradina zoo in ultimele luni, dupa ce in urma cu doua saptamani un mascul a fost ucis de caini, iar perechea acestuia a murit muscata de sobolani, transmite Mediafax.

Gradina zoologica de langa Ploiesti, aflata in administrarea Parcului Memorial "Constantin Stere" din subordinea Primariei Ploiesti, a primit joi, ca donatie, o pereche de canguri pitici, de la o persoana care a dorit sa ramana anonima, insa femela a fost gasita moarta, vineri dimineata, a declarat Bogdan Toader, directorul Parcului "Constantin Stere".

Acesta a precizat ca perechea de canguri a fost adusa joi seara, la ora 20.00, cele doua animale fiind duse intr-o incapere inchisa, unde avea acces doar ingrijitorul. Vineri dimineata, femela a fost gasita moarta, iar pe peretii incaperii se observau urme de zgarieturi, semn ca animalul a fost foarte agitat inainte de a muri, a precizat directorul parcului care administreaza gradina zoo.

Acesta a aratat ca cei doi canguri nu fusesera preluati oficial de gradina zoologica de la persoana care i-a donat si ca timp de 30 de zile ar fi trebuit sa fie in carantina.

Femela gasita moarta vineri este al treilea cangur pitic care moare in ultimele luni in incinta gradinii zoologice de langa Ploiesti.

La sfarsitul lunii trecute, un cangur mascul a fost descoperit mort dupa ce a fost mancat de patru caini comunitari. Comisarii Garzii de Mediu Prahova au stabilit ca animalul a fost ucis dupa ce cainii fara stapan au reusit sa intre prin gardul care imprejmuieste gradina, gard care, desi era nou, era deteriorat. De asemenea, comisarii de mediu au stabilit ca animalul ucis avea adapost de noapte, insa ingrijitorii nu au inchis acest adapost in seara dinaintea incidentului.

Perechea cangurului ucis la sfarsitul lunii august a murit in urma cu cateva luni, dupa ce a fost muscata de un sobolan.

Cei doi canguri fusesera, de asemenea, donati gradinii zoologice de langa Ploiesti de catre o persoana care detine o gradina zoologica particulara.