Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat marti revocarea din functii a directorilor RATB - Viorel Popescu - si RADET - Mihai Becheanu. Consilierii PDL s-au retras din sedinta, acuzins majoritatea USL ca si-a subordonat politic aceste doua companii.

Grupul consilierilor PDL din CGMB a parasit sala de sedinta dupa ce majoritatea USL din Consiliu a propus revocarea din Consiliile de Administratie ale RADET si RATB a membrilor propusi in mandatul trecut de democrat-liberali.

Din CA al RATB, majoritatea USL a propus revocarea urmatorilor membri: Nicoleta Ciufudean, Stancu Sotie, Gabriel Vlad si Viorel Popescu (direcotrul RATB). Din CA al RADET au fost revocati Mihai Becheanu (directorul RADET), Stelica Constantin, Maria Albani si Dragos Zahia. Pierzindu-si functiile de membri ai CA, isi pierd automat si calitatea de directori.

De asemenea, consilierii PDL s-au aratat deranjati de faptul ca viceprimarul Marcel Nicolaescu a declarat in sedinta de consiliu ca "RADET este subordonat PNL" si ca nu au reprezentanti in 5 dintre cele mai importante comisii de specialitatea ale CGMB, printre care Buget, Juridic, Urbanism si Transporturi. Ulterior, Marcel Nicolaescu a declarat ca a facut o greseala de exprimare si a vrut sa spuna ca RADET este in atributiile sale, competenta fiindu-i delegata de Primarul General al Capitalei.

"In mandatul trecut (n.red. - cind majoritatea din CGMB era detinutad e PDL) fiecare partid politic a avut reprezentanti in toate comisiile de specialitate in functie de reprezentativitatea in CGMB. Ne rezervam dreptul de a ataca in instanta hotaririle de Consiliu prin care s-au nominalizat membrii acestor comisii care nu am reprezentanti PDL", a declarat Mircea Raicu, consilier PDL.

Doru Giugula, consilier USL, a declarat pentru HotNews.ro, citand un raport al Federatiei Sindicatelor Soferilor din Romania, ca managementul RATB a fost "defectuos, abuziv, cu efect negativ asupra intregii activitati a Regiei, ca s-a angajat banul public in contracte paguboase, ca s-au luat materiale pentru protectia muncii de o calitate indoielnica, la preturi exagerate, si ca conducerea RATB, in calitate de angajator, nu are nicio politica privind personalul, face angajari nejustificate pe criterii politice, fara concurs, cu persoane fara calificare".

De asemenea, consilierul USL sustine ca in Autobaza Titan nu s-a acordat apa minerala corespunzatoare zilelor de canicula in anul 2011 desi aceasta apa a fost cumparata de catre RATB. "Mai mult, apa a fost adusa in incinta autobazei si a disparut fara urma", arata consilierul. Este vorba de 2 litri de apa pe zi pentru aproximativ 250 de soferi, in fiecare zi de canicula, timp de 3 luni, sustine acesta.