Angajatii Politiei Capitalei vor fi mutati, cu tot cu mobilier si aparatura de specialitate, in sediul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, deoarece lucrarile de consolidare a cladirii de pe Calea Victoriei urmeaza sa fie reluate, au declarat pentru Mediafax surse din Politie.

Sediul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) se afla pe strada Beldiman, in imediata apropiere a celui al Politiei Capitalei.

Decizia legata de mutare a fost luata data fiind iminenta reluarii lucrarilor de consolidare si modernizare a sediului de pe Calea Victoriei, cladirea fiind construita in 1935.

Lucrarile la sediul de pe Calea Victoriei au demarat in 2008, iar costurile totale ale renovarii au fost stabilite la 48.605.243 de lei, fara TVA.

In 2010, insa, muncitorii au incetat lucrul, in conditiile in care, din cauza crizei, institutia nu a mai avut bani sa-si achite datoriile fata de firma de constructii, au mai spus sursele citate.

Personalul va fi mutat, pe rand, in sediul DGIPI. "Cadrele vor fi mutate, pe rand, in functie de cum vor avansa lucrarile. Muncitorii vor consolida cladirea pe bucati, in asa fel incat, imediat ce o parte este gata, politistii care lucrau acolo sa fie adusi inapoi, iar locul lor in sediul provizoriu sa fie luat de un alt grup", mai spun aceleasi surse.

In acelasi timp, sustin sursele citate, se ia in calcul si varianta ca o parte dintre politistii care trebuie mutati sa ajunga intr-un corp de cladire al sediului Politiei de Frontiera din bulevardul Timisoara.