Turnul de apa al Postavariei Romane din cartierul Pantelimon se va transforma pana la sfarsitul anului intr-un punct de atractie turistica. In jurul turnului va fi montata o scara astfel incat vizitatorii sa poata admira orasul de la 30 de metri inaltime, iar bazinul din varful turnului va fi pictat in urma unui concurs de proiecte, jurizat chiar de locuitorii cartierului. Desi cladirea inca isi pastreaza functia pentru care a fost creata, in interior va fi amenajat si un centru cultural de cartier unde vor avea loc expozitii, spectacole, proiectii de film. Proiectul este initiat de asociatia Make a Point si se ridica la suma de circa 90.000 de euro.

Turnul de Apa_simulare cum va arata dupa finalizarea lucrarilorFoto: Paul Arne Wagner

"Inaugurarea oficiala a noului turn de apa si arta va avea loc in noaptea de Revelion dintre anii 2012-2013", au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii asociatiei.

Turnul de apa este situat chiar in incinta Postavariei Romane pe Sos. Morarilor nr. 1, sector 2, Bucuresti, si este deocamdata singurul turn/castel de apa construit in perioada comunista care isi gaseste si o aplicabilitate turistica. Unele dintre vechile castele de apa din Romania, adevarate bijuterii arhitectonice, au fost degradate sau demolate in ultimii 20 de ani. In Bucuresti, aceasta ar fi a patra cladire industriala care este reamenajata si primeste alta destinatie.

Citeste aici ce cladiri industriale din Bucuresti au fost reamenajate.

Proiectul este realizat cu sprijinul ING Bank Romania, care ofera jumatate din suma necesara realizarii proiectului.