Regia Autonoma de Transport Bucuresti anunta ca proiectul pilot privind prezenta unui controlor permanent pe liniile expres 780 si 783 va fi extins la toate mijloacele de transport ale regiei.

RATB afirma ca, in urma "aplicarii noii metode de monitorizare a activitatii de control, calatoriile frauduloase pe aceste linii au fost eliminate, iar validarile au crescut semnificativ". "De asemenea, s-a inregistrat si o crestere a incasarilor la punctele de vanzare situate pe traseul liniilor expres, datorita prezentei permanente a agentului de control in mijloacele de transport", sustine regia, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul sau.

"Avand in vedere rezultatele obtinute, proiectul a fost extins si pe linia 254, iar in perioada urmatoare, va fi implementat pe toate liniile de transport public ale RATB", potrivit sursei citate.

Proiectul pilot a fost initiat de RATB incepand din luna iulie, pe liniile expres 780 si 783, si presupune prezenta unui reprezentant al corpului de control al Regiei in fiecare vehicul aferent celor doua linii.

"Reprezentantul corpului de control al Regiei monitorizeaza fluxul de calatori si ofera informatii privind achizitionarea si validarea titlurilor de calatorie. (...) De asemenea, se urmareste ca publicul calator sa constientizeze importanta platii serviciului de transport, precum si a validarii titlurilor de calatorie, inclusiv a abonamentelor", adauga RATB, in comunicatul citat.