Consiliul local Sector 3 a alocat luni, 13 august, inca 280 milioane lei pentru reabilitarea termica a blocurilor din sector, proiectul fiind initiat de primarul Robert Negoita. Tot luni, consilierii au aprobat un proiect de hotarare prin care proprietarii sunt scutiti de cei 20% pe care ar fi trebuit sa-I plateasca in cazul in care blocul lor este inscris in programul de reabilitare termica. Persoanele nevoiase, carora deja li s-a reabilitat blocul, dar mai au de platit rate din partea ce le revine (cei 20%), sunt scutite de ratele ramase, banii fiind platiti de la bugetul local.

Din suma de 280 de milioane lei alocata pentru reabilitarea termica a blocurilor, 122 de milioane lei provin dintr-un credit luat la inceputul anului de primarie pentru demararea altor lucrari de investitii, iar 48 de milioane lei din excedentul bugetar si 110 milioane lei de la rectificarea bugetara.

In cazul imprumutului, cele 122 de milioane de lei au fost luate de la urmatoarele proiecte: aducerea retelelor de apa si canal pe 20 strazi din sector, asfaltarea altor 5, modernizarea Parcului Titan, mansardarea de scoli si gradinite, extinderea cresei Titan II, amenajarea Pietei Republica, dotarea liceului Dante Aligheri si cele doua parcari supraterane de la Campia Libertarii si str. Lucretiu Patrascanu.

Pe langa cele 122 de milioane lei alocate luni, in imprumutul initial de 235 milioane lei mai erau prevazuti pentru programul de reabilitare 64 milioane de lei, iar cu ajustarea de luni, suma totala ajunge la 186 milioane lei. Acest proiect de hotarare a fost luat in discutie si in ultima sedinta a Consiliului Local 3, insa fiindca nu s-a respectat procedura proiectul a fost revotat in sedinta de luni.

La proiectul privind excedentul bugetar, pe langa cei 48 milioane lei alocati pentru reabilitare au mai fost alocate 31 milioane lei alte lucrari de investitii:

- 10 milioane lei pentru dotarea si extinderea Scolii de Muzica;

- 4, 2 milioane lei pentru extinderea liceului Dante Aligheri;

- 3,4 milioane lei pentru restaurarea si conservarea Casei de Cultura Eliad;

- 2,4 milioane lei pentru lucrari de sistematizare si modernizare alei in parcurile Al. I. Cuza, Ghe. Patrascu si Pantelimon;

- - 3,2 milioane lei pentru lucrari de sistematizare si modernizare alei in parcul Titan;

- - 80.000 de lei bransamente parcuri;

- 586 mii lei pentru irigare miniparculete/locuri de joaca

- 4,5 milioane lei pentru extinderea cresei Titan II.

La rectificarea bugetara, cei 110 milioane lei au fost luati de la urmatoarele capitole:

- 2,5 milioane lei de la functionare Primariei sector 3;

- 8,4 milioane lei de la Directia de Taxe si Impozite;

- 4,7 milioane lei de la Administratia Pietelor;

- 29,4 milioane lei de la invatamant;

- 47 milioane lei de la cultura, recreere si religie;