Fantana arteziana din fata Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti nu va mai fi demolata, a declarat Carmen Dinca, purtatoarea de cuvant a Administratiei Strazilor din cadrul Primariei Capitalei. Decizia a fost luata in urma protestelor venite din partea societatii civile.

Au inceput lucrarile la fantana de la UniversitateFoto: Hotnews

"Domnul primar general este primarul tuturor bucurestilor, iar dupa ce mai multe persoane au protestat, desi fantana nu urma sa fie demolata ci mutata in mijlocul Pietii Universitatii, a hotarat ca aceasta sa ramana la locul ei. Primarul general a hotarat sa respecte simbolistica pe care bucurestenii au atribuit-o fantanii. Astfel, se vor face doar lucrarile de modernizare a trotuarelor", a declarat pentru HotNews.ro Carmen Dinca.

Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, a inceput lucrarile de reamenajare a spatiului din jurul fantanii la inceputul lunii iulie. Potrivit imaginilor afisate la fata locului, fantana ar fi urmat sa fie demolata si inlocuita de o alta. Municipalitatea nu a specificat ca arteziana va fi mutata in alta parte. Societatea civila sa protestat impotriva demolarii acesteia.