Consiliul local Sector 3 a alocat suma de circa 100 milioane lei pentru reabilitarea termica a blocurilor, proiectul fiind initiat de primarul Robert Negoita. Banii provin dintr-un imprumut luat la inceputul anului de primarie pentru demararea altor lucrari de investitii.

Concret, suma de 100 de milioane de lei era prevazuta pentru urmatoarele proiecte: aducerea retelelor de apa si canal pe 19 strazi din sector, asfaltarea altor 5, modernizarea Parcului Titan, mansardarea de scoli si gradinite, extinderea cresei Titan II, amenajarea Pietei Republica si dotarea liceului Dante Aligheri. Proiectul prevedea si sistarea finantarii pentru cele doua parcari supraterane de la Campia Libertarii si str. Lucretiu Patrascanu, insa in urma unui amendament PNL, investitiile pot continua.

In imprumutul initial de 235 milioane lei sunt prevazuti pentru programul de reabilitare 64 milioane de lei, iar cu ajustarea de marti, suma totala ajunge la 170 milioane lei.

Primarul Robert Negoita mai dorea alocarea a inca 128 milioane lei pentru reabilitare, la rectificarea bugetara, un alt proiect aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu.

Din aceasta suma, consilierii PNL au dorit alocarea a 36,5 milioane lei pentru montarea de centrale termice la cateva scoli si gradinite din sector care au probleme cu incalzirea, iarna. Edilul si grupul de consilieri PSD s-au aratat nemultumiti de propunerea acestora si dupa o pauza de discutii de mai bine de jumatate de ora au retras majoritatea punctelor de pe ordinea de zi.

Primarul Robert Negoita nu s-a reintors la sedinta. Legea administratiei locale prevede ca proiectele de hotarare cu probleme sau incomplete sa fie retrase la inceputul sedintei, inainte de a se vota ordinea de zi. Proiectul urmeaza a se discuta la sedinta urmatoare. In plus, presedintele de sedinta Mihai Nitu (PSD) a refuzat dreptul la cuvant, inainte de vot, unui consilier PDL care voia sa-si spuna parerea.

Potrivit informatiilor furnizate de Primaria sector 3, in acest moment sunt in curs de reabilitare 101 blocuri.