Lungimea pistelor pentru biciclisti, in Sibiu, a crescut de 16 ori in ultimii 4 ani, a declarat, joi, primarul urbei, Klaus Iohannis, citat de Agerpres. Pana la sfarsitul anului, primaria va mai amenaja piste pentru biciclete pe urmatoarele artere: Calea Dumbravii, pe tronsonul dintre strada Lomonosov si sensul giratoriu din Piata Aurel Vlaicu (0,8 km), strada Rusciorului, pe tronsonul dintre strada Targul Fanului si viaductul Gara Mica (1,4 km), strada Oituz (900 m) si Calea Surii Mari, pe tronsonul dintre strada Marului si strada Macului (1,2 km).

"Avem mai multi biciclisti decat anul trecut. Automobilistii au inceput sa se obisnuiasca si ei ca mai sunt si altii pe drum. Daca in 2009 Sibiul avea doar 3 km de pista pentru biciclete, destinata agrementului, in prezent, pistele utilitare se apropie ca lungime de 50 de km", a declarat primarul Iohannis, biciclist si el.

De la inceputul acestui an, s-au marcat piste pentru biciclete pe strazile: Rahovei (1,7 km), Stefan cel Mare, tronsonul dintre strada Revolutiei si strada Balea (1,5 km), Nicolae Teclu, Abatorului si Targul Fanului (1,4 km).