​Primaria sectorului 6 a mai ramas cu 20% din buget-ul pe anul 2012 desi suntem abia in luna iulie, a decratat primarul sectorului, Rares Manescu. Acesta sustine ca 80% din buget a fost cheltuit in prima jumatate a anului, inainte de alegeri, de fostul primar Cristian Poteras. Manescu spune ca din cei 20% aceasta se vor acoperi cheltuielile curente ale primariei si se vor finaliza proiectele incepute, pentru care exista obligatii contractuale. Nici vorba de investitii noi.

"Pana la sfarsitul anului se vor finaliza cele 272 de blocuri care se afla acum in reabilitare termica. Chiar daca in unele contracte este vorba de sume mari, va dati seama ce ar fi daca le-am rezilia. Dar, va pot asigura ca se vor reface lucrarile acolo unde nu sunt conforme si nu vom receptiona nicio cladire daca nu este in regula. Pana in prezent s-a depus cererea de receptie pentru 91 de blocuri. In toamna, vom demara licitatia pentru inca 300-400 de blocuri, depinde cat ne va permite bugetul pe anul viitor", a declarat Rares Manescu in cadrul unei conferinte de presa in cadrul careia si-a prezentat proiectele pentru urmatorii 4 ani. In sectorul 6 sunt 1.770 de blocuri. "Pana la sfarsitul mandatului vom reabilita trei sferturi dintre blocurile de sector", a mai afirmat acesta.

Referitor la firma care ridica masinile parcate neregulamentar in sectorul 6, Manescu a declarat ca nu poate rezilia contractul cu aceasta deorece este pe o perioada de zece ani si este bine facut, dar a vorbit cu reprezentantii societatii sa nu mai ridice masinile parcate in Drumul Taberei, unde se lucreaza la noua magistrala de metrou, si in Militari, unde nu sunt locuri de parcare suficiente. "In sectorul 6 sunt 200.000 de masini si 40.000 de locuri de parcare. Nu ii pot interzice firmei respective sa nu mai rdice masinile. Insa intre noi, trebuie sa existe colaborare. Sigur, se vor ridica in continuare masinile care incurca circulatia sau pietonii, insa nu trebuie sa se faca exces de zel", a explicat Manescu.

De asemenea, edilul a declarat ca va incepe la sfarsitul lunii august lucrarile de reabilitare pentru parcul Drumul Taberei, proiect pentru care s-a obtinut o finantare de 18 milioane euro din fonduri europene: "Licitatia a fost facuta inainte de alegeri. Lucrarile nu au inceput deoarece fosta conducere nu avea manager de proiect si diriginte de santier. Lucrarea are ca termen de finalizare 18 luni", a spus edilul.

In plus, acesta a declarat ca in doi ani va rezolva problema cainilor fara stapan din sector.