In ultimele zile Capitala se confrunta cu o adevarata invazie de tantari, mai multi bucuresteni reclamand acest lucru autoritatilor locale. Primaria Capitalei, autoritatea care gestioneaza aceasta problema, spune ca de vina sunt ploile din ultima luna, care au impiedicat aplicarea tratamentelor anti-tantari. Cand se va rezolva aceasta problema? "Depinde cum reactioneaza tantarii la "tratamentele" aplicate", spun autoritatile.

TantariFoto: MorgueFile.com

"Avem aceasta problema cu tantarii deoarece, fata de anii trecuti, cand incepeam tratamentele impotriva tantarilor inca din luna mai, anul acesta, din cauza ploilor, nu am putut sa ne facem treaba. Am inceput actiunea de combatere a tantarilor la inceputul lunii mai, insa, dupa ce au inceput ploile, ne-am oprit si ne-am reapucat de treaba abia la inceputul lunii iunie. Daca actionam in perioada ploilor dadeam banii de pomana fiindca nu aveau niciun efect. In aceasta perioada am actionat cu insecticid in subsolul si pe scara blocurilor", a explicat, pentru HotNews.ro, Magdalena Iuga, sefa directiei de Utilitati Publice din cadrul Primariei Capitalei.

Aceasta spune ca de vineri, 8 iunie, angajatii firmei 3D, platita de Primarie sa se ocupe de dezinsectie si destantarizare, muncesc inclusiv sambata si duminica pentru a starpi insectele. "Din nefericire insa nu pot actiona decat in intervalul ora 20.00-1.00 cand tantarii coboara foarte jos si pot fi atacati de acele tunuri de ceata, cum le spunem noi, care pulverizeaza insecticidul. Nu putem spune in cat timp vom scapa de tantari, nu poate spune nimeni cum reactioneaza la "tratamente", a adaugat Magdalena Iuga.