Parcarea subterana din Piata Universitatii va fi gata pana la data de 20 iulie, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu. La sfarsitul anului trecut edilul promitea ca parcarea va fi data in folosinta in luna mai.

Parcare UniversitateFoto: PMB

"Parcarea, inceputa cu un an si jumatate in urma, atunci cand am inceput sa mutam statuile, este in faza de finalizare, la data de 15 iunie se va termina hidroizolatia si dupa aceea undeva spre 20 iulie parcarea este functionala", a explicat Oprescu, in timpul unei vizite la santier, cu cateva zile inainte de alegerile locale, unde candideaza pentru un nou mandat de primar general.

Parcarea de la Universitate, se construieste in parteneriat public-privat si are o capacitate de 420 de locuri. Potrivit edilului-sef, intrarea in parcare se va face prin strada Academiei, iar iesirea pe la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, in timp ce rampa dinspre strada Toma Caragiu, semaforizata, va fi folosita alternativ, ca intrare sau iesire, in functie de fluxul masinilor. La suprafata va fi amenajata piateta care va fi exclusiv pietonala. Potrivit primarului Oprescu, taxa de acces in parcare va fi decisa de catre Consiliul General pornindu-se de la un minimum de 0,38 de centi.

Primarul general promite ca in acest an vor incepe si lucrarile la parcarea subterana de la strada Edgar Quinet. "Incepem sa sapam pe Edgar Quinet vara aceasta ca sa putem face si acolo parcare subterana care se va uni cu cea de sub Hotelul Intercontinental. Aceasta parcare va avea 300 de locuri, iar cea de la Intercontinental 1.700 de locuri", a explicat Oprescu.