Primaria sectorului 1 a reamenajat Parcul Operei dupa ce, mai bine de 20 de ani spatiul verde, aflat in centrul Capitalei, a stat in paragina. Locul a fost curatat, iluminat, s-au refacut aleile, s-a curatat vegetatia si s-a pus mobilier urban. Ca noutate, in parc s-a amenajat o fantana arterziana, trei locuri de joaca, o zona cu aparate de fitness, iar vechiul curs al raului Dambovita, care trecea prin parc a fost marcat printr-un culoar pietonal, marginit de o bolta de aluni. Lucrarile au costat 7,8 milioane de lei.

Foto:
  • Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea imaginile

In total, in parc au fost montate 100 de banci si 50 de cosuri de gunoi, iar spatiul verde este irigat. Parcul Operei a fost preluat in 2008 de la Primaria Capitalei, iar lucrarile de reamenajare au inceput in 2009 fiind terminate in primavara acestui an.

Proiectul care prevede construirea unui hotel si a unei sali de sport in Parcul Operei

Proiectul care prevede construirea unui hotel si a unei sali de sport in Parcul Operei

Foto: Hotnews

"Imediat dupa ce am inceput reamenajarea, lucrarile au fost intrerupte circa un an si jumate din cauza unui litigiu. Initial, noi am facut un parteneriat cu Federatia Romana de Tenis si vroiam sa reamenajam si terenurile de tenis din parc. Acest lucru nu a fost posibil din cauza unui proces intre Federatie si terti, fiind neclar statutul terenului. Fiindca litigiul nu s-a rezolvat, am amenajat doar cele 3,5 hectare care erau domeniu public", a declarat Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 1 pentru HotNews.ro.

Pe 9 decembrie 2009, Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, a aprobat construirea unui hotel de 3 etaje, o sala de sport si mai multe terenuri de tenis pe circa o treime din Parcul Operei, aceasta incluzand zona care a ramas acum neamenajata. Beneficiar: Federatia Romana de Tenis. Deocamdata proiectul este blocat. Legea spatiilor verzi interzice construirea in parcuri si pe orice alt fel de spatii verzi.