​Primaria Sibiu a semnat, miercuri, contractele de executie pentru reabilitarea viaductului Gara Mica si a strazilor Resita, Masinistilor si Teilor, potrivit unui comunicat de presa trimis de institutie. Pentru cele patru lucrari, administratia locala va plati circa 3 milioane de euro, bani proveniti dintr-un imprumut BERD.

Lucrarile la viaductul Gara Mica vor fi executate de asocierea de firme Sinecon/Geiger Transilvania/CON-A/Wilhelm Geiger GmbH, valoarea contractului fiind de 1.628.454 €. Viaductul are o lungime de aproape 300 de metri si o latime de aproximativ 11 metri. Lucrarile prevazute a fi executate includ reparatia carosabilului si a trotuarelor, reabilitarea iluminatului public si a scarilor. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 12 luni, iar termenul de garantie este de 4 ani.

Pentru pachetul de strazi Gusterita – strazile Resita si Masinistilor – contractul de executie a lucrarilor a fost semnat cu SC Comtram SA, valoarea acestuia fiind de 831.580,03 €, TVA inclus. Lucrarile prevazute pe cele doua strazi prevad reabilitarea retelelor de apa si canalizare, modernizarea carosabilului si amenajarea zonelor verzi. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 8 luni, iar termenul de garantie este de 4 ani.

Reabilitarea strazii Teilor va fi executata de consortiul Hidroconstructia - Universal Business. Lucrarile prevazute pe aceasta strada includ reabilitarea retelelor de apa si canalizare, modernizarea carosabilului si amenajarea zonelor verzi. Valoarea contractului este de 413.546 euro. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 5 luni, iar termenul de garantie este de 4 ani.

In prezent sunt in lucru alte cinci pachete de strazi si noul pod peste Cibin, lucrarile fiind foarte avansate. Contractele pentru acestea au fost semnate in perioada martie – august 2011.

Numarul strazilor reabilitate prin fonduri din cele trei imprumuturi BERD contractate de municipalitate a ajuns la aproape 100, din 2008 si pana in prezent fiind reabilitate 72 de strazi, 2 piete si 2 viaducturi.