Primaria Cluj vrea sa cheltuiasca circa 15 milioane lei (3,5 milioane de euro) pentru amenajarea a 14,5 km de piste pentru biciclisti, construirea a 50 de statii de inchiriere si achizitionarea a 540 de biciclete,potrivit site-ului de licitatii publice. Licitatia a fost lansata in luna martie, iar termenul de depunere a ofertelor este 3 aprilie.

Pistele pentru biciclete vor fi construite intre Cluj-Napoca si comunele Floresti si Apahida. 46 din cele 50 de statii de inchiriere a bicicletelor vor fi realizate in Cluj, doua in comuna Floresti si doua in Apahida.

Dupa realizarea statiilor de inchiriere, clujenii vor putea folosi gratuit una din cele 540 de biciclete pentru a se deplasa in orice parte a orasului. Dupa folosire, vehiculul poate fi lasat la cea mai apropiata statie de inchiriere, nefiind nevoie sa fie adus in locul de unde a fost luat. Bicicletele vor putea fi folosite in baza unui card emis la cerere.

Pentru a face reclama proiectului, Primaria Cluj vrea sa plateasca inca 2 milioane de lei (circa 450.000 de euro). Pentru atribuirea contractului se va face o noua licitatie, dupa Pasti.

Din cele 17 milioane de lei alocate pentru acest proiect, 13 milioane de lei sunt bani europeni. Clujul are in prezent circa 40 km de piste pentru biciclete.