Cu ocazia comemorarii a zece ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, "conspirationistii" si-au avut momentul lor de libertate de expresie, la New York. Cateva zeci dintre ei au demonstrat cu pancarte, portavoce si scandand lozinci in proximitatea Ground Zero, unde a avut loc comemorarea victimelor atacurilor, transmite corespondentul Mediafax.

Desi inconjurati practic de politisti in uniforma si agenti FBI in civil, ei s-au manifestat in acest an pentru prima data sub forma unui protest organizat.

Majoritatea trecatorilor aflati pe celalalt trotuar i-au ignorat totusi, iar mijloacele de informare americane au evitat cu desavarsire includerea lor in relatarile despre 11 septembrie, considerand teoriile conspiratiei un afront la memoria victimelor.

"Cautatorii adevarului" n-au fost singurii care au facut nota discordanta cu tonul comemorativ. Pastorul Terry Jones care a provocat un scandal international anul trecut prin arderea Coranului, a fost prezent si el la ceremoniile aniversare de la New York pentru a-si predica mesajul, fiind repartizat in aceeasi zona cu adeptii conspiratiilor.