Dupa ce avioanele au lovit Turnurile gemene din New York, pe 11 septembrie 2001, toate zborurile au fost blocate la sol, cu exceptia unuia singur: un avion ce a traversat tara pentru a salva viata unui barbat, noteaza Business Insider.

La circa doua ore dupa atacul terorist, Lawrence Van Sertima, dresor de serpi cu experienta de 40 de ani, a fost muscat de deget de un sarpe Taipan, unul dintre cei mai periculosi din lume.

Barbatul a stiut imediat ca isi risca viata, pentru ca, din cauza inchiderii spatiului aerian, nu putea fi dus la spital cu un elicopter de urgenta. A durat 40 de minute sa ajunga la Spitalul Baptist din Miami.

Veninul acestei specii ataca sangele, muschii, rinichii si inima. In cateva ore, dresorul a ajuns in stare critica. A ramas in viata datorita unui antivenin polivalent al unitatii de urgente, insa avea nevoie de cel monovalent, facut din veninul de sarpe Taipan, care exista in doua locuri. New York si San Diego.

Din fericire, Administratia Federala de Aviatie de la Washington i-a acordat permisiunea zborului la San Diego, care a trebuit sa fie escortat de doua avioane de lupta. La 45 de minute de la aterizare, lui Van Sertima i-a fost adminsitrat antiveninul.

Barbatul si-a revenit si a aflat de atentate la cateva zile dupa.