10 ani de la atentatele din SUA

Zece motive care ne indreptatesc sa punem sub semnul intrebarii Incidentul 9/11

de Nicholas Buda (SUA)     HotNews.ro
Vineri, 9 septembrie 2011, 17:06 Actualitate | 11 septembrie 2001


Nicholas Buda
Foto: Arhiva personala
O zi obișnuită din luna septembrie, în care, de dimineață, un cer impecabil de albastru trona peste metropola New Yorkului. Trenul 7 Express se grăbea spre Manhattan bătând în surdină șinele de pe scheletul de fier al terasamentului suspendat peste Roosevelt Avenue și o porțiune din Queens Bulevard. Eram în picioare, lângă ușile din partea stângă a trenului, realmente strivit de călătorii urcați în stația Junction Heights. Mă uitam afară pe geamul trenului numărând clădirile tatuate abuziv cu graffiti. Știam că în zonele locuite de mexicani, portoricani și filipinezi arta străzii nu are nici culoare, nici miros, nici reguli... Trenul se mișca greoi, tremurând la fiecare oprire pentru ca să pornească din nou, într-o zvâcnire incomodă. Geamul trenului era zgîriat cu vârful de cuțit, de alți artist-wanna-be, evadați din societatea respectului și a bunului simț... în suburbiile orașului. Privit printre linile zgârieturilor diforme, silueta Manhattanului apărea neclară, tăiată hilar în forme geometrice imposibile. Vârful clădirii Empire State era decapitat, fațada sediului ONU părea a fi după gratii... mai jos, clădirile cele mai înalte, mai impresionante, Gemenii... dipăreau neclar într-o ceață fumurie. Ce fel de ceață o oră atât de matinală, m-a stăfulgerat un gând, punându-l pe seama mirajului creat de sticla geamului zgâriat. Apoi un alt val de fum răbufnește peste unul dintre turnuri... Am tresărit nedumerit, încercând să mă uit prin ochiul unui alt geam de alături, care fusese ferit de vandalim. Atunci am văzut și nu îmi venea să cred - parcă era un vis - silueta unui avion alb, care se îndrepta stil kamikaze spre cel de al doilea turn, lovindu-l din plin... Explozia uriașă a globului de foc s-a înălțat într-o trombă fumurie, ca o prevestire apocaliptică pătând puritatea cerului albastru din 11 septembrie, 2001. Începea tragedia unei istorii americane care nu va fi uitată niciodată... la care, într-o anumită măsură, fiecare din locuitorii orașului New York a luat parte. Mă număr și eu printre aceștia...

Clasificat de guvernul american drept atac terorist împotriva Americii, tragedie națională în acceptul unamim al instrumentelor media, incident regretabil pentru unii, internal job pentru alții, evenimentul dureros din 09/11/01 a schimbat pentru totdeauna fața Americii. Se vorbea la un moment dat că este cel de al doilea Pearl Harbour... care a dat naștere uneia dintre cele mai controversate teorii a conspirației din întreaga istorie americană. Imediat după 9/11 au apărut și semnele de întrebare legate de ceea ce, de ce și cum s-a întâmplat? Grupurile de activiști sociali și partizani ale acestora cu o poziție net antiguvernatorială au dezvoltat o mulțime de întrebări, la care nu a răspuns nimeni – satisfăcător – nici până în ziua de astăzi.

•După ce s-a așteptat 442 de zile pentru a se începe o investigație oficială, de ce Comisia 9/11 nu a reușit să răspundă la peste 70% din întrebările venite din partea familiilor victimelor?
•De ce Lee Hamilton și Thomas Keane (vicepreședinți ai Comisiei 9/11) și autorii cărții „Without Precedent”, au menționat în paginile volumului că investigația Comisiei 9/11 „a fost aranjată în așa fel încât să eșueze”?
•De ce nu s-a menționat în raportul Comisiei 9/11 și despre Clădirea 7 din complexul WTC, o clădire de 47 de etaje care s-a prăbușit, în aceeași zi dar la un interval de câteva ore, după cele două turnuri?
•De ce – conform statisticilor publice – din ce în ce mai multe persoane oficiale din cadrul Armatei Americane, Serviciului de Inteligență, Poliției, Guvernului local, precum și ingineri, arhitecți, piloți profesioniști și profesori pun în umbra îndoielii variana oficială a incidentului 9/11?
•De ce nu au fost făcute public toate imaginile înregistrate de cele aproximativ 80 de camere de luat vedere, instalate în jurul Pentagonului, ci doar câteva secvențe ale impactului avionului cu pereții clădirii?
•De ce nu există nici o indicație absolută a implicării lui Osama Bin Laden, pe atunci nr.1 pe lista FBI a celor mai cătate persoane, în incidentul 9/11?
•Ce fel de forță a reușit să pulverizeze cea mai mare parte a birourilor și a betoanelor din pereții cele două turnuri, făcându-le praf, și să arunce grinzile masive de oțel la o depărtare de 120 de metri? Forța de gravitate nu ar fi putut face aceasta, cu siguranță!
•De ce nu este investigat șeful, de atunci, al Agenției de spionaj pakistaneze pentru transferul sumei de 100.000 de dolari în contul lui Mohammed Atta, conducătorul celor 19 deturnători de avioane?  S-a făcut cunoscut publicului că în august 2003, guvernul american a ordonat agenției EPA să declare date false despre calitatea aerului, în zona Ground Zero. Ca urmare peste 50 de mii de oameni s-au îmbolnăvit de afecțiuni ale căilor respiratorii și mulți dintre acesștia au murit.
•De ce nimeni nu a fost găsit vinovat pentru aceasta? Întrebările pot continua pentru că spațiul răspunsului este lăsat vid...

Prima pagina a "Gandacului de Colorado" din septembrie 2011
Foto: Captura HotNews.ro
Probabil una dintre cele mai misterioase întrebări este cea adresată fostului vice-președinte Dick Cheney: ce ordin ați dat, în ziua de 9/11 referitor la aeronava care a provocat tragicul eveniment de la Pentagon? Întrebarea se bazează pe mărturia făcută de Norman Mineta – ministrul transporturilor – care în timpul audierii sale în cadrul Comisiei 9/11 declara: „Am văzut un tânăr care tocmai intrase la vicepreședinte zicând «Avionul este la 50 de mile depărtare. Acum este la 30 de mile depărtare...» Când a ajuns la propoziția «este la 10 mile depărtare», tânărul l-a întrebat imediat pe vicepreședinte «Do the orders still stand»? Atunci vicepreședintele și-a întors capul spre el replicându-i «Of course the orders still stand. Have you heard anything to the contrary»? Ei bine, atunci eu nu știam nimic din tot ceea ce această convorbire însemna” – își încheia declarația ministrul Mineta.

Coincindețe?  Contradicții? Minciuni? Pe 10 septembrie 2001, ministrul apărării Donald Rumsfeld anunța că Pentagonul are 2.3 trilioane de dolari de adjustări nedocumentate. Cu alte cuvinte  banii sunt dispăruți fără urmă! S-a format imediat o comisie de contabili care a fost însărcinată cu investigarea acestei uriașe delapidări. Este doar o simplă coincidență că aeronava a lovit Pentagonul tocmai în secțiunea în care această comisie adunasa toate documentele pentru a fi evaluate? Toți contabili au murit iar documentele au fost distruse.

Sensul interogativ al acestui articol se continuă indefinit, deoarece peste o bună parte a publicului american mai planează încă o formă incurabilă de paranoia colectivă. Indusă sau nu de către anumite agenții guvernamentale, aceasta persistă ca un coșmar prelungit din ziua de 11 septembrie, 2001, ziua plângerii pentru întreaga Americă.

Informații suplimentare gasiti aici.

Nicholas Buda este editor cultural al publicatiei "Gandacul de Colorado".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


10981 vizualizari

 • +2 (32 voturi)    
  Chiar ca paranoia (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:16)

  TB [utilizator]

  Ai dreptate in ultima fraza din articol. Iar cea mai buna dovada e articolul in sine.
 • +3 (37 voturi)    
  tabloidizarea Hotnews? (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:16)

  sorin [anonim]

  Cel mai jenant articol citit vreodata pe Hotnews. Pe urmele Antenelor - totul pentru front, totul pentru audienta?
  Stiu, "Da, dar este opinia autorului, noi doar o punem in discutie". Astept sa aud justificarea asta de moderator TV lichea.
  • -1 (21 voturi)    
   de acord (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:32)

   masteryodda [utilizator] i-a raspuns lui sorin

   sunt de acord cu tine, de fapt americanii sunt niste colonisti care vor doar sa distruga natiuni, sa ii inrobeasca. Parca mai bine as fi inrobit de americani decat cum am fost de comunisti, atunci insa nimeni nu macanea
   • +6 (22 voturi)    
    Americanii (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:34)

    Jar [anonim] i-a raspuns lui masteryodda

    vin in Europa,il bat pe Hitler,ajutandu-i,in acelasi timp,si pe rusi,dau si doua bombe atomice in capul japonezilor...dupa care,vin cu bani si ii ajuta pe toti sa se dezvolte.Stalin refuza.
    In toata istoria pe care o stiu eu,romani,turci,tatari,austro-ungari,si mai ales rusi,au luat de la cei invinsi,tot ce-au dorit(chiar si pamant de sub calea ferata..)
    Planul Marshaal a facut Euroapa prospera.
    De unde m-ta,ai scos-o p-asta ,cu distruderea de natiuni...!?
    • +1 (5 voturi)    
     Erata (Vineri, 9 septembrie 2011, 21:34)

     Bucur [anonim] i-a raspuns lui Jar

     Europa de Vest!
    • 0 (2 voturi)    
     Iti spun eu de unde (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 9:27)

     Radul [anonim] i-a raspuns lui Jar

     Iti spun eu de unde, US nu mai e de multisor tara (generoasa, etc) pe care o stiai... cam de cand o anumita etnie a preluat controlul.
     Faptul ca esti patriot nu ar trebui sa te faca si orb...
     US e de nerecunoscut, e un imperiu si isi urmeaza destinul oricarui imperiu.
    • 0 (0 voturi)    
     aferim (Duminică, 11 septembrie 2011, 14:16)

     harul nasterii tarzii [anonim] i-a raspuns lui Jar

     Turistul care viziteaza pentru 500 - € plus tip toate ruinele antice din Estul bazinului Mediteranei intra de atata maretie intr-o excitare vecina cu delirul - dar care se intreaba oare cum a aratat chestia inaintea stadiului de daramaturi?
     Romanul a apucat, din motive si istorice, sa pupe acolo unde altii nici nu prea au mai avut chef sa scuipe. Iar apoi vine cu teorii savante despre anti-americanism - cu invective ce-a mai adus de-acasa.
    • 0 (0 voturi)    
     2332 (Marţi, 13 septembrie 2011, 14:36)

     qwe [anonim] i-a raspuns lui Jar

     Planul Marshall a fost in aplicare pentru ca exista pericolul infiltrarii armatei sovietice in Europa Occidentala iar SUA pentru a fi sigura ca nu lasa Europa la mana comunismului au pus in aplicare acest plan.In situatia aceea de mizerie,frig si deznadejde in care erau europenii nu mai erau important ideologiile,toti puteau sa se ataseze oricareia dintre ele atata cat timp aceea oferea cele mai multe calorii.Multi germani au fost mascacrati de trupele americane si britanice,chiar aveau de gand sa extermine acest popor,insa s-au ganidt mai bine sa il revigoreze pentru a reprezenta o zona de tampon cu Uniunea Sovietica. Asa ca reanalizati-va ganidrea.
  • -1 (11 voturi)    
   cateva remarci (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:41)

   yckx [anonim] i-a raspuns lui sorin

   statia de metrou se numest jackson heights, in queens, ny.

   descrierea siluetei, avion alb lovind cladirea, suna cam ca in mult repetata secventa.

   nici in primul atac asupra gemenilor, nu s'a gasit nicio proba privind implicara lui bin laden
   al qaida este o hidra cu multe capete. un fel de mai multe organizatii, complementare, nu concurente.

   forta de gravitatie actioneaza vertical nu arunca grinzi. aia este explozia. avioanele erau la cateva minute dupa decolare si aveau tancurile pline. impactul si explozia pot arunca grinzi, gravitatia, ba.

   pozitie antiguvernatoriala....
   care guvernator ?!

   am inteles, gandacul de colorado..
   daca nu e cifrat, numele este potrivit.
 • +5 (19 voturi)    
  Cum ramane cu avionul care a lovit Pentagonul... (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:18)

  nume [anonim]

  cel care s-ar fi topit...
  • 0 (0 voturi)    
   Explicatie tehnica (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 17:29)

   specialistul de materiale [anonim] i-a raspuns lui nume

   Omule ai vazut de aproape un motor de avion sau materialul din care e fabricat ? Sunt aliaje usoare fabricate sa reziste la caldura,vibratii si nicidecum la socuri. La un impact cu un zid de beton un avion se transforma in mii si mii de bucati de nu mai poate fi recunoscut. Ce a ars si s-a topit sunt materialele plastice,cuprul,cositorul,de la circuitele electrice. Conspirationistii confunda motorul de avion cu unul de tanc care e fabricat din fonta.
   Teoriile conspirationiste sunt un fel de religie,unii asta vor sa creada, sunt ca cei care vor sa prezica sfarsitul lumii din orice eveniment. Sunt convins ca destule informatii raman confidentiale. sunt sigur ca au fost ofiteri de informatii care au banuit ca ceva nu e in regula dar sigur nu a fost nimeni pana cand tragedia a avut loc. In acel moment erau in America cel putin 20000 de studenti musulmani din care destui erau fanatici si cu un trecut dubios plus sunt destule variabile care putea sa schimbe evenimentul . De exemplu un zbor intarziat cum se intampla destul de frecvent sau un terorist care sa-l apuce diareea si sa stea pe WC in loc sa actioneze,etc,etc. Dupa conspirationisti guvernul american a organizat atentatul,guvernul rus a explodat metroul din Moscova,guvernele indian,pachistanez,nigeria,kenian pun bombe pentru ca sfarsitul lumii e aproape.Te las pentru ca trebuie sa ma duc la WC.
   Noapte buna si conspiratii placute
 • -2 (20 voturi)    
  degeaba (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:25)

  tecumseh [utilizator]

  e pe-aici un grup de forumisti care o sa te desfiinteze cat ai clipi. cum cutezi tu sa pui la indoiala mareata lupta ?
  • -1 (25 voturi)    
   /facepalm (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:56)

   Bolvin [utilizator] i-a raspuns lui tecumseh

   Hai ma ce dracu , chiar exista prosti care cred ca ala a fost atentat terorist?
   sunt 10000 de motive si dovezi clare , filmate , probate dovedite care iti dau indicii clare ca ala a fost planuit si facut de americanii de la varf .

   E chiar trist sa stii ca au murit atatia oameni nevinovati si inca sunt prosti care cred ca Talibani malefici au facut asta .
   • +4 (14 voturi)    
    vechi proverb (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:33)

    masteryodda [utilizator] i-a raspuns lui Bolvin

    prostul nu e prost destul pana nu e si fudul
   • +6 (22 voturi)    
    foarte trist (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:09)

    toteu [anonim] i-a raspuns lui Bolvin

    ca sint prosti care cred altceva decit s-a intimplat.
    Ce este mai absurd? Ca niste idioti au deturnat avioane (ceea ce s-a mai intimplat) si au intrat cu ele in cladiri, sau ca un guvern al unei tari isi ucide proprii cetateni? Spne si tu ce e mai absurd?
    Iar pentru Hotnews nu pot sa cred ca publica asemenea timpenii. Cancan? OTV? Va citeam cu placere insa in ultima perioada o cam dati in bara cu asemenea articole.
    Nicholas Buda? Asta cine mai e? Scrie la Gandacu de Colorado? O foaie care o tipareste la el in dormitor?
    Nici nu merita sa rapsund, toate punctele care le-a enumerat sint niste timpenii.
    • De unde scoate el ca nu s-au raspuns la 70% din intrebari? Normal ca sint unele intrebari care pur si simplu nu pot fi raspunse, cum ar fi "cum au intrat aia cu lamele alea, etc.
    • nu stiu despre ce este vorba, nu am citit volumul respectiv.
    • Ai citit dumneata tot raportul? ma indoiesc. Dealtfel nu ar fi nimic suspicios ca o cladire alaturata sa cada la citeva ore mai tirziu, din moment ce era serios avariata.
    • punctul urmator e non-sens caci nu exista asa ceva.
    • pentru ca aceste CCTV au o rata foarte scazuta de frame-uri pe secunda, plus ca rezolutia e sub orice critica, ceea ce normal ca nu prind viteza unui avion. Ati vazut vreodata cum se vede CCTV-ul dintr-un magazin, il vezi pe unul ca face un pas dupa care dispare din imagine.
    • De ce nu exista o indicatie a implicarii lui Osama? Ce are asta de a face cu ceea ce s-a intimplat, oricum organizatia lui si-a asumat raspunderea.
    • Ce fel de forta a reusit sa pulverizeze...? Legile fizicii? Oare ce putere sa aiba un obiect de vreo 40,000Kg la o viteza de vreo 700-800 Km/h??? Plus vreo 50,000 de litrii de benzina...eu cred ca poate sa arunce acele grinzi chiar si mai departe de 120m.
    • Zvonuri!
    • De ce nimeni nu a fost gasit vinovat??? Ce fel de intrebare e asta? Atta si ceilalti nu au fost vinovati sau cum?
    Pacat ca sint unii care gandesc in felul asta.
    • 0 (0 voturi)    
     cine? (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 10:22)

     aaaa [anonim] i-a raspuns lui toteu

     Cine a dat foc la Roma?
     Ceea ce a facut Stalin cum se cheama?

     Sau nu se pun?!
    • +1 (1 vot)    
     Din pacate (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 11:44)

     Bolvin [utilizator] i-a raspuns lui toteu

     .. nu am timp sa iti dau tie exemple . Esti baiat mare , cauta pe net si citeste , uitate la sutele de filme de pe youtube si analizeaza singur . Daca tot mai crezi ceea ce spui insemna ca esti chiar prost si aia e , las-o asa.

     Succes
    • +1 (1 vot)    
     intrebari care persista (Duminică, 11 septembrie 2011, 7:17)

     george [anonim] i-a raspuns lui toteu

     chiar daca nu am studiat pe net subiectul am si eu una:
     -cum explicati ca niste avioane declarate deturnate s-au plimbat pe cerul USA zeci de minute si NU s-a dat ordit aviatiei militare sa-i excorteze si sa-i forteze sa respecte culoarele de zbor?
     Stim bine ce forta are aviatia USA ca sa lase avioane civile sa circule liber pe cerul ei si sa nu raspunda turnurilor de control. Sa fim seriosi exista FFF multe intrebari si daca USA este inca o democratie mi se pare normal ca intrebarile sa poata fi puse. De mult USA nu mai este democratia care a fost si interesele financiare ale unora sau altor conduc imperiul. By the way citi jidani au murit din cei peste 3000 de victime???
 • +1 (23 voturi)    
  Teoriile conspiratiei... (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:33)

  Costica [anonim]

  ...vin intodeauna...de la americani! Anti-federalisti, aia de au pierdut razboiulde secesiune, tot soiulde frustratice viseaza o groaza de "tinuturi secuiesti" americane in care ei sa decida asupra celorlalti.... ! Si teoria conspiratiei a aselenizarii a venit tot de la americani ! De fapt, culme, cei ce fac aceste lucrrui se aleg imediat cu exact ce valoreaza in societatea americana: vizualizare ! , Da , nu vin rusii, chinezii sau alte servicii secrete sa spuna ca americanii mint, vin alti americani . Singura chestiune notabila care arunca o mare umbra de indoiala este faptulc a altfel acesti indivizi nu ar fi fost bagati in seama niciodata. Asa, au clipa lor de glorie...
  Pentru cine nu intelge, a se urmari "12 oameni furiosi" din 1956, cu referire directa la martorul- femeia in varsta ce vroia sa para mai tanara...
  In primul rand ar trebui sa spunem ca adeptii teoriei conspiratiei aranjeaza faptele si omit contrargumentele; apoi ce spune si ce face fiecare, se paote interpreta. O frauda de trilioane de dolari lasa urme si nu se sterge doar distrugand un singur loc...pe 10 septembrie au format comisia si pe 11 aia aveau toate documentele si toti oamenii la post in Pentagon? Voi macar va dati seama cat o trageti de par? Chiar asa , puteti explica de ce se prabusesc cladirile la incendiu? Intrebati pompierii...A, si pilotii kamikaze...va dati seama ce precizie de zbor , sa intre ei cu avioanele de pasageri fix acolo unde se depozitasera tone de explozibil de catre propietari ca sa se darame turnurile?...Daca ai o minte educata , cu ceva cunostinte tehnice, iti dai seama ca "intrebarile" sunt de fapt interpretari nerealiste...Mie putin imi pasa ce credeti , vad ca netul a devenit mijlocul principal de manipulare si dezinformare, toti frustratii arunca pietre in balti si desteptii n-au ce face , incearca sa le scoata...
  Democratia e un sistem foarte prost, de aceea Churchill a spus ca "iti piere cheful de democratie dupa ce discuti 5 minute cu un alegator"...
  • +4 (10 voturi)    
   Churchill >:) (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:15)

   alike [utilizator] i-a raspuns lui Costica

   ala care s-a jucat cu creionul pe hartiuta asta:

   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0e/Percentages_agreement2.jpg


   intr-adevar, cred ca avea niste convingeri puternice privitoare la democratie :D
 • +1 (31 voturi)    
  Nu-mi vine a crede! (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:37)

  Mihai [anonim]

  Hotnews e noul OTV? Ati inceput si voi cu dementa asta conspirationista? Preluati toti dezaxatii de pe net? E un jignire adusa oamenilor care au murit atunci. Sa va fie rusine, magarilor!
  • +1 (23 voturi)    
   o singura opinie = totalitarism (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:02)

   alike [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   stimate domn, exista un procent serios din cetatenii americani care au dubii cu privire la atentatele de la 11 septembrie. este dreptul lor la opinie. in plus, ca cetateni ai Statelor Unite, probabil ca sunt mai indreptatiti sa judece un eveniment care i-a afectat direct.

   sa va fie, deci, rusine dvs pentru ca atacati dreptul la exprimare intr-o societate libera.

   personal, nu ma intereseaza daca atentatele au fost aranjate de SUA sau de fostii lor prieteni al Qaeda, sau daca s-a stiut sau nu de ele. ce conteaza e ca SUA au transformat aceste atentate si oamenii nevinovati omorati intr-un pretext pentru crimele abominabile din Irak si Afghanistan.
   • +6 (14 voturi)    
    Stai linistit (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:23)

    Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui alike

    Intr-o societate ca a noastra nu te poti astepta ca cineva sa respecte dreptul la opinie (si exprimarea ei). Chiar si dreptul lui Mihai de a nu fi de acord cu acest articol si faptul ca isi exprima acest dezacord intra in aceasta libertate. Dar el nu isi da seama. Rezulta si din limbajul folosit.
    Stimate Mihai: faptul ca cineva pune la indoiala rezultatul unei anchete OFICIALE nu inseamna ca nu ii respecta pe acei morti. E ca si cum, daca pui la indoiala versiunea oficiala despre Revolutia din 1989, ii jignesti pe cei morti atunci.
    In ambele cazuri ii "jignesti" doar pe oficiali. Tie sa iti fie rusine ca nu ai reusit sa te desprinzi de o gandire inchisa.
   • 0 (0 voturi)    
    care procent? (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 14:38)

    hellokitty [anonim] i-a raspuns lui alike

    daca procentul de cetateni americani cu dubii e asa de "serios" de ce nu il scrieti aici? poate pt ca15% nu pare chiar atat de serios pe cat v-ar placea sa credeti?
  • +6 (10 voturi)    
   Teoria ca teoria (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:12)

   JDK [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Las' ca e mai inteligent sa crezi in teoria coincidentelor care se tin lant! :)
  • +2 (2 voturi)    
   usor cu pianul pe scari (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 10:45)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   sunt discutii, amice. faptul ca unii oameni nu iau de bune orice declaratii si incearca sa treaca prin filtrul propriei ratiuni nu inseamna decat ca oamenii aia gandesc si doresc sa afle adevarul si nu o varianta oficiala propusa de un guvern. cuvintele jignitoare pe care le-ai folosit la adresa unor oameni doar pt ca acei oameni gandesc diferit de tine te descalifica si te coboara la un nivel la care nu ai fi meritat nici aceasta explicatie. sa-ti fie rusine tie!
 • +2 (16 voturi)    
  conspiratiiiiv (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:49)

  Mihai [anonim]

  Raspunsul multumitor ar fi ca da, americanii au ar 3000 de oameni si doua simboluri americane ca sa aiba justificare pentru un razboi. Cred ca unii nu-s zdraveni la minte.
  Chiar crede cineva ca USA are nevoie de asta ca sa porneasca un razboi? Au mers ei pentru chestii marunte.
 • -1 (21 voturi)    
  Forumisti ipocriti. (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:53)

  AlinN [anonim]

  Forumistii "de hotnews" care "by default" desfiinteaza orice idee anti varianta oficiala americana asupra evenimentului sunt foarte cititi, si sunt perfect de acord ca atacul de la Pearl Harbour a fost posibil doar pentru ca America sa plece la razboi. Dar in acelasi timp este imposibil ca America sa fi vrut sa plece la razboi in Arabia chiar pe buza Peak Oil-ului, pentru petrol, in anii acestia. Dupa 20 de ani, dupa ce parerea ca America a cautat cu orice pret sa aibe controlul asupra petrolului prin evenimentele de la 9/11 va fi unanima, forumistii "de hotnews" vor fi cei mai buni aparatori ai acestei variante, "pentru ca este oficiala". Dar ce fac acesti forumisti vehementi, nedispusi la discutii, care pun etichete automat in toata perioada? Nu gandesc.
  • +3 (7 voturi)    
   Conexiune (Vineri, 9 septembrie 2011, 21:03)

   Gamma [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   Ai grija , cu 3 ani inainte au refuzat sa intre in irak desi aveau tot dreptul . In 2008 , cand irakienii au dat afara inspectorii ONU i-au bombardat 4 zile in scarba si apoi au plecat . Nu se pupa cu teoria stupida a pretextului . In plus se pare ca ai uitat si de celalalt atentat de la WTC , cand nu au reusit sa le doboare . Imagini de la pentagon - nu , multumesc , de dragul conspirationistilor nu o sa divulge rezolutia si pozitiile camerelor reale :) . Un alt motiv e ca acele camere sunt indreptate spre sol la un unghi destul de abrupt , numai un idiot ar monitoriza cu o camera de securitate un colt de cer in loc de o bucata de pamant . Pt cer e radarul si sunt date garla de la ele . Toate cele cateva mii de radare de pe coasta de est care erau in raza
   • 0 (4 voturi)    
    Pardon (Vineri, 9 septembrie 2011, 22:29)

    gamma [utilizator] i-a raspuns lui Gamma

    1998 , Desert Fox
    Dupa aia ce au facut daca tot au primit o invitatie e altceva . Ia zi tu in pielea lor nu ai fi fost atras de un Irak democratizat prin forta si 10mbpd ( care au ramas la stadiul de vis ) ?
   • 0 (0 voturi)    
    arma si arta minciunii (Duminică, 11 septembrie 2011, 14:25)

    harul nasterii tarzii [anonim] i-a raspuns lui Gamma

    Ochelarii sunt prea slabi - more dioptries: invadarea Kuwaitului de catre Saddam este tinuta in analele State Departement drept masterpiece in diplomatie - la celelalte capodoperi nici n-ar fi de mirare.
    Cu noile dioptrii va sari in ochi April Glaspie, aceasta filiera duce la convingerea ca in acel stadiu lui James Baker nu i-ar fi stat la indemana minciunile cu care Colin Powell a prostit mai tarziu Consiliul de Securitate. Ar fi putut declara doar sec: noi l-am invitat sa intre in Kuwait.
    Niciunde arma minciunii nu e folosita mai extensiv decat de cei a caror arta a minciunii nu scapa de diletantism.
   • 0 (0 voturi)    
    adevarul e prima victima (Duminică, 11 septembrie 2011, 15:56)

    harul nasterii tarzii [anonim] i-a raspuns lui Gamma

    Presupun ca stii ce drept at fi putut invoca James Baker la Consiliul de Securitate spre deosebire de Colin Powell: April Glaspie.
  • 0 (4 voturi)    
   Culmea ipocriziei ! (Vineri, 9 septembrie 2011, 23:57)

   Getodac [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   Pai cam asa procedezi si tu cu variantele oficiale, indiferent cat sunt de bine sunt argumentate. Unii ca tine prefera sa creada in documentare obscure (cu autori necunoscuti de cele mai multe ori, si ale caror motivatie si agenda politica nu le stii), si considera ca ei nu pot fi manipulati de nici un fel. Sunt martori oculari care au vazut avionul lovind Pentagonul (vezi recentul documetar Frontline pe PBS), si sunt indicate partile de avion gasite, precum si cadavre ale pasagerilor, dar tu preferi sa crezi o minciuna sfruntata si manipulare ordinara a unor persoane care pot face orice afirmatie fara sa datoreze cuiva dovezi sau explicatii. Cu alte cuvinte matale poti fi cel naiv si cel "spalat pe creier" in toata povestea asta. Macar ai decenta sa te declari sceptic, dar vehementa perseverenta a mesajelor tale anti-americane, dovedeste ca ai idei preconcepute, nu esti echidistant si deci nu vei avea vreodata credibilitate.
 • +9 (11 voturi)    
  contabilii (Vineri, 9 septembrie 2011, 17:54)

  mem [anonim]

  aia cu contabilii si documentele e cea mai tare ;)
 • +4 (22 voturi)    
  stop manipularii (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:05)

  george [anonim]

  cred ca este unul din putinii ziaristi care a abordat intr-un stil realist acest subiect .prin anii 60 americanii au incercat sa insceneze niste atacuri teroriste impotriva unor nave americane urmand sa acuze cuba pt acest atacuri din dorinta de a-l inlatura pe fidel castro.deci nu ar fi ceva neobisnuit ca tot americanii sa fi provocat aceste atacuri pentru a ataca si ocupa afganistanul.l-a vazut cineva pe osama mort?nu.treziti-va la realitate .
  astie ne manipuleaza in permanenta.
  dupa 9/11 doar ei au avut de castigat.
  -petrol
  -contracte de miliarde in afganistan
  -au inasprit legile(controale pe aeroporturi si chipuri )
  ELIBERATI-VA MINTEA
  noua ordine mondiala ne vrea sclavi
  • -1 (11 voturi)    
   detaliaza (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:39)

   masteryodda [utilizator] i-a raspuns lui george

   contract de miliarde in afganistan.... de cate miliarde daca nu poti spune. 10 15 miliarde? 14 miliarde de dolari e pibul afganistanului (tot), incasari o treime, deci la contracte de miliarde sa presupunem 2 miliarde ar insemna 50% din incasari ca le da americanilor; halal tara. Mesteca inainte de regurgita
   • +2 (12 voturi)    
    prietene (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:51)

    Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui masteryodda

    incasarile venite din afganistan nu au legatura cu pibul acestei tari. au legatura cu productia de opium din aceasta tara care reprezinta 90% din totalul opiumului de pe planeta.
    eh, productia asta a crescut de cateva ori de cand i-au eliberat americanii.
    zecile de miliarde profit sunt niste glume, vorbim de mii de miliarde scoase din opium care a propos, pe langa droguri are si alte aplicabilitati pharma. si cunoastem cu totii cati bani se fac din pharma.
    • +1 (9 voturi)    
     mamaaa (Vineri, 9 septembrie 2011, 20:29)

     dodo [anonim] i-a raspuns lui Itsoc

     'da inteligent esti dom'le.... si unde-s miile astea de miliarde... in buzunarele caror oameni sau a caror companii... probabil cunoasteti in detaliu. Nu de alta, da' sa stiu si eu actiunile carei companii 'pharma' sa le cumpar la bursa...
   • +1 (9 voturi)    
    exista google.com (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:19)

    george [anonim] i-a raspuns lui masteryodda

    intereseaza-te tu despre detalii nu ma intreba pe mine ca nu stau sa iti predau istorie
    a si inca ceva de cand s-au dus americanii peste ei , afganistanul este cel mai mare exportator de opium (din care se produce heroina) din lume.
  • +2 (10 voturi)    
   Operatiuni (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:19)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui george

   Operatiunile au un nume: False Flag.
  • +2 (4 voturi)    
   cuba (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:27)

   silu [anonim] i-a raspuns lui george

   Planul la care faci referire a existat, intr-adevar (ca plan), Grenn Woods sau asa ceva, seu numea. Opozitia lui McNammara a facut ca acesta sa nu fie pus in aplicare si totodata, a facut ca un exemplar al planului sa nu fie distrus, asa cum se convenise la varf.
 • +5 (23 voturi)    
  si totusi (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:11)

  alex [anonim]

  de ce toata lumea ataca pe cel ca re a scris un articol, dar nimeni nu aduce nici un contra-argument, nici un raspuns la intrebarile ridicate . E usor sa ataci asa gratuit , da ca sunteti asa convinsi ca se insala ce ar fi sa si dati niste raspunsuri. Si mai pun si eu o intrebare : de ce nici un avion de vanatoare nu a atacat avionul care s-a prabusit la pentagon ? se stia de peste o ora ca deviase de la curs si totusi NORAD nu a facut nimica. Cu cateva luni inainte un avion de mici dimensiuni deviase de la curs si s-a prabusit intr-o zona nelocuita, la 15 minute de la deviere era insotit de un avion de vanatoare pana in momentul in care s-a prabusit ca sa se asigure ca nu e o amenintare....
  • 0 (8 voturi)    
   uite contra-argumente (Vineri, 9 septembrie 2011, 23:16)

   kiki [anonim] i-a raspuns lui alex

   Da o cautare pe youtube astfel: debunking 9/11.
   O sa gasesti pe youtube o tona de demontratii care fac teoriile conspirationiste sa para opera unor cretini. De altfel, asa si sunt...
   In fine, ai sa vezi acolo raspunsuri la toate "de ce-urile" care s-au imaginat pe marginea acestui atac. Si ai sa vezi ca nu a fost nici o conspiratie.
   Succes.
 • +5 (19 voturi)    
  Pentru cei care contesta teoriile conspiratiei (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:15)

  dum_i [utilizator]

  Nu am nicio dovada ca a fost intr-adevar o inscenare totul. Tot ce stiu sunt urmarile, si anume o cheltuiala de zeci de mii de miliarde de dolari din banii contribuabililor americani care au intrat in buzunarele "baietilor destepti mondiali", cei ce pica mereu in picioare : companiile de petrol si de armament. Iar alde Bush era finantat din plin de ele.

  Dar fie, cel mai probabil, a fost atentat. Tot ce am invatat in ultimii ani a fost doar ca terorismul a devenit fooaaarte profitabil pentru unii...

  Totusi, profit de ocazie pentru a imi descarca o mai veche frustrare (iertare pentru cei neinteresati) apropo de teoriile conspiratiei.

  In anii 60, Kennedy a fost asasinat. Pentru asasinare a fost arestat acel Oswald. Dar, ca sa vezi chestie, la nici cateva zile, Oswald e si el asasinat de un patron de club de streaptease parca, un anume Jack Ruby.

  Si ..chestia finala...Jack Ruby este si el asasinat la scurt timp dupa. Autori necunoscuti, case closed.

  Si ma intreb si eu, asa...chiar nu si-a pus nimeni intrebarea de ce? Adica, nu pare cam evident ca nimic nu e o coincidenta ? Cine pe cine a acoperit? Cred ca si atunci, guvernul american a fost foaaarte generos in uita sa ancheteze.
 • +1 (13 voturi)    
  complex (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:29)

  gaga [anonim]

  un material monumental, ce sa mai.
  ma intereseaza, daca vreunul dintre initiati se indura sa-mi raspunda, ce va sa insinueze intrebarea:
  "Ce fel de forță a reușit să pulverizeze cea mai mare parte a birourilor și a betoanelor din pereții cele două turnuri, făcându-le praf, și să arunce grinzile masive de oțel la o depărtare de 120 de metri? Forța de gravitate nu ar fi putut face aceasta, cu siguranță! "
  intrebarea singura e de natura sa te cutremure !
 • 0 (4 voturi)    
  Presupunand ca autorul cauta un raspuns (Vineri, 9 septembrie 2011, 18:41)

  sile [anonim]

  http://www.debunking911.com/

  Desi, ma indoiesc ca a incercat sa cauta raspunsurile si nu le-a gasit.
 • 0 (4 voturi)    
  atunci (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:02)

  panfilica [anonim]

  daca autorul nu vede nicio implicare a lui bin laden, inseamna ca n'a fost terorism.
  bun. dar, intrebarea de bun simt ar fi: daca al qaida si organizatiile teroriste n'au fost implicate, dece nu dezmint, dece nu iau pozitie de aparare, sa demaste facatura guvernului american ?!
  dece numai organizatiile americane ...atniguvernatoriale. (!)
  dece osama n'a trimis dovezi sa'l disculpe ?
  miki mouse de moore ar fi fost mai mult decat fericit sa aiba asa ceva.
  • -1 (1 vot)    
   .... (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 10:30)

   aaaa [anonim] i-a raspuns lui panfilica

   De ce?
   Nu asa ziceau si vrajitoarele care erau arse pe rug ca nu sunt?
   A contat?
   Nop.
 • +1 (15 voturi)    
  raspunsuri (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:19)

  wolfi [anonim]

  @alex: pentru un om cu bun simt, articolul pute de la o posta, de asta nu da nimeni contraargumente: Poftim cateva:
  1. Ce fel de intrebari si ce fel de raspunsuri? Intrebari de tipul "de ce era ala in biroul cutare, ca el nu lucra acolo?" sau "de ce a picat stalpul ala intr-o parte, cand ar fi trebuit conform modelului sa pice 50cm mai in dreapta", mi se pare normal sa nu primeasca raspuns.
  2a. Ca sa vanda cartea
  2b. Pentru ca vor sa se razbune
  2c. Pentru ca n-au primit destui bani
  2d. Pentru ca asa li s-a parut lor - daca nu zic si argumentele, tot degeaba
  3. Pentru ca pompierii/ cine stie ce alt organism oficial a facut vreo tampenie, si nu vor sa se afle.
  4. Din acelasi motiv pentru care din ce in ce mai multe persoane nu cred in teoria evolutiei, dar cred in horoscop : pentru ca si oamenii destepti nu isi folosesc ratiunea in toate situatiile. Unde sunt argumentele respectivilor?
  5. Habar n-am. De ce ar trebui facute publice? s-a mai intamplat ceva interesant in afara de faptul ca s-a pocnit avionul?
  6. Pleaaaaase..... indicatie "absoluta"? Varianta a: bin laden a fost implicat, dar prea destept ca sa-l prinda Varianta b. bin laden nu a fost implicat
  7. Gravitatia e mai puternica decat credeam - tine pe fata pamantului multi prosti.
  8. Motive politice
  9. Era mai bine sa se gaseasca un tap ispasitor, nu?

  Mentionez faptul ca eu sunt convinsa ca
  1. pentru statul american lucreaza si multi prosti
  2. sunt o multime de jocuri politice
  3. prea putina lume vrea sa auda adevarul: e mai usor sa fii paranoic, fie impotriva guvernului fie impotriva teroristilor

  Prefer sa cred ca prostii fac prostii si coruptii se acopera unul pe celalalt si toata lumea isi urmareste interesele decat ca e o conspiratie...
  • +1 (13 voturi)    
   fapte (Vineri, 9 septembrie 2011, 21:15)

   radu [anonim] i-a raspuns lui wolfi

   turnurile WTC au fost proiectate sa reziste impactului datorat ciocnirii cu un avion. Nu s-au rasturnat, nu s-au inclinat, au ramas in pozitie verticala. dupa aproximativ o ora de la impact structura din grinzi de otel a cedat progresiv incepand de sus in jos. aceasta implozie se poate realiza intr-un singur mod : prin demolarea controlata a structurii de rezistenta cu explozibil. restul este manipulare media...
   • +5 (9 voturi)    
    Pai (Vineri, 9 septembrie 2011, 22:19)

    gamma [utilizator] i-a raspuns lui radu

    Nu era mai simplu sa zica ca arabii deghizati in femei de serviciu au pus trotilul ? La urma urmei asta sugerezi tu , ca CIA deghizata in femei de serviciu au pus explozibilii .
    Realitatea e ca au fost proiectate sa reziste la impact dar nu si la incendiu .
    PS - nici nu-ti dai seama ce complexa e o operatiune de-asta si cate gauri trebuie sa dai ca sa plasezi cum trebuie explozibilul si cate sute de kg sunt necesare de l-ar fi desalat si pe Chuck Norris :)
    • -2 (8 voturi)    
     Proprietarul cladirilor (Vineri, 9 septembrie 2011, 23:33)

     CristianG [utilizator] i-a raspuns lui gamma

     a castigat 7 miliarde din acest "atentat", in loc sa cheltuie o gramada de bani pentru anumite modificari (exemplu-eliminarea materialelor pe baza de azbest).
     Despre building 7 a spus ca a decis sa o darame deoarece nu putea fi controlat incendiul (din filme se vede ca ardeau vreo 2 birouri). i-a scapat faptul ca erau inca oameni inauntru.
     • 0 (2 voturi)    
      Off (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 12:22)

      gamma [utilizator] i-a raspuns lui CristianG

      Ce treaba are asta cu femeile de serviciu experte in manuirea trotilului ?
      Asta e un raspuns la ce am zis eu ?
      Esti robot ?
   • -1 (1 vot)    
    Raspuns pentru Radu (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 21:46)

    JMT [anonim] i-a raspuns lui radu

    Radule si tu te clasifici printre cei lipsiti total de cultura technica care vorbesc in mod inconstient despre lucruri care ii depasesc intelectual.. TURNURILE NU AU FOST PROIECTATE PENTRU AVIOANE DE MARIMEA CELOR CARE LE-AU LOVIT !!!!!!!!
    Cei de la grupa mica, aveti putina decenta !
  • +1 (7 voturi)    
   inca o chestie... (Vineri, 9 septembrie 2011, 21:30)

   dodo [anonim] i-a raspuns lui wolfi

   pentru toti amatorii de conspiratii paranoice... ia uite, aveti si festival:
   http://www.nbcbayarea.com/news/politics/Bay-Area-to-Host-911-Conspiracy-Movie-Festival-129494038.html
   ...dati fuga repede pana nu va pune guvernu' pumnul in gura !
 • +1 (7 voturi)    
  Gandaci. (Vineri, 9 septembrie 2011, 19:58)

  Hasbe [anonim]

  Elucubratii de "Gandac de Colorado"! Se spune "Forta de gravitatie", "gravitate" e cu totul altceva! Daca cineva s-ar arunca de la o inaltime egala cu inaltimea pe care au avut-o turnurile gemene atunci ar constata usor si direct cam ce poate si ce nu poate face forta de atractie gravitationala!
 • -2 (10 voturi)    
  aiuritor (Vineri, 9 septembrie 2011, 20:44)

  dodo [anonim]

  raspunsuri satisfacatoare AU FOST date pentru toate intrebarile de multe ori, dar sunt convins ca majoritatea fanilor acestor teorii paranoice nu sunt de fapt interesati in nici un fel de raspuns, prefera sa creada in conspiratii, indiferent ce argumente li se aduc... n-are rost sa-si mai bata nimeni capul sa va raspunda baieti... totala pierdere de timp.
 • 0 (4 voturi)    
  mda (Vineri, 9 septembrie 2011, 23:20)

  Adrian [anonim]

  mult brainwashing si de o parte si de alta.
 • -1 (11 voturi)    
  elucubratii isterice (Vineri, 9 septembrie 2011, 23:44)

  afm [anonim]

  Osama insusi si-a asumat responsabilitatea pt 9/11. Raportul comisiei este complet, desi cazurile individuale sunt greu de clarificat, ceea ce e normal in asasinate in masa. Raportul inginerilor a stabilit exact cauza prabusirii cladirilor: dilatarea frame-ului de otel din structura. Inregistrarile din cabinele avioanelor si de la turnurile aeriene au stabilit ca teroristii au omorat echipajul si au luat deturnat avioanele. de la Pentagon s-au recuperat ramadite ale avionului si victimelor.

  Speculatiile din "articol" sunt naive, vagi, prost argumentate si e evident ca autorul (din SUA?) nu a citit raportul comisiei. Normal ca a luat mult timp sa se organizeze investigatia, si nu e de mirare ca cei la putere au intarziat cat au putut cercetarile cand multa lume punea 9/11 pe seama incompetentei guvernului SUA. Dar de aici si pana la aberatiile acestui "autor" e cale lunga.
  • +3 (3 voturi)    
   GANDESTE (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 12:58)

   Bolvin [utilizator] i-a raspuns lui afm

   Pai e simplu , fi atent:
   Faptul ca Osama a revendicat atentatele nu este relevant , aia sunt in stare sa revendice si disparitia Elodiei sau moartea Madalinei Manole ( vezi evenimentele din Norvegia care au fost instant revendicate de o grupare terorista , si pe aia ii crezi? )

   Vezi filmele cu prabusirea celor 2 turnuri dar mai ales a WTC 7 , si compara cu filmul unei prabusiri controlate , vezi asemanarile izbitoare

   Urmareste cateva clipuri cu relatari live de la fata locului cum toti povestesc de mega explozii exact inainte de prabusire ( aveau butelii prin wtc? sau ce crezi tu ca expoda in halul ala?)

   Vezi urmele ramase de prabusirea avionului din Pensylvenia si comparale cu 10 alte urme de avioane prabusite , vezi diferentele colosale , unde sunt debirsurile , bucatile de avion imprastiate??? http://www.youtube.com/watch?v=jzcCv_BLzFM
   Hai frate , da-o incolo , tot crezi ca acolo a cazut flight 93?? te rog eu , zi-mi ca nu !!!

   Mai uita-te o data , te rog eu
   http://www.youtube.com/watch?v=DRHimxtwKxo

   De Pentagon ce sa mai zic , mare avion intra direct in el , zeci de tone de kherosen , si totusi , pe filmare se vad niste hartii zburatacite pe acolo , nici urma de avion , 60 tone de aluminiu si alte materiale dispar brusc , hai frate.... te rog eu GANDESTE !!!

   Daca ai timp e plin internetul de filme , uita-te la toate si gandeste singur , vezi fahrenheit 911 , film interzis la un moment dat in SUA ....

   Gandeste , te rog eu .
   • -2 (2 voturi)    
    gandeste... (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 16:48)

    kiki [anonim] i-a raspuns lui Bolvin

    Gandeste, te rog eu...
    Cautare pe google "debunking 9/11"
    Gandeste, te rog eu...
    • 0 (0 voturi)    
     asa si? (Duminică, 11 septembrie 2011, 19:31)

     Bolvin [utilizator] i-a raspuns lui kiki

     Am cautat , am gasit niste clipuri unde scrie alb pe negru diferse relatari , fara dovezi video fara dovezi de nici un fel , pur si simplu niste oameni vorbesc fara rost ? Pe tine te-a convins asa ceva? Scuza-ma .. esti idiot !
 • +1 (11 voturi)    
  Recomandare catre HN (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 0:03)

  Getodac_ [utilizator]

  Ar fi o idee buna sa cereti persoanelor care va trimit articole, sa treaca mai intai un test psihologic. Toate nedumeririle autorului au primit raspunsuri, dar nu s-a obosit sa le caute si sa le prezinte cititorilor. Cheap shot !!!
 • -1 (5 voturi)    
  despre logica (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 2:33)

  nerezonabilu' [anonim]

  E incredibil cum cineva poate contesta dreptul de a argumenta, pentru simplul motiv ca nu vrea sau nu poate sa conceapa o posibilitate. Postacii reprezinta evul mediu, si sunt platiti pentru asta.
  • +1 (1 vot)    
   Nu (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 12:31)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui nerezonabilu'

   Nu e posibilitate . E prostie combinata cu psihoza .
   Vrei posibilitate ?

   Hai sa DISCUTAM despre exterminarea prostilor.
   Sau invers ,pe placul celor de sus hai sa discutam despre exterminarea politicienilor !
   Vrei articole in presa despre asta ? Campanii pro ? Comentarii ? Referendum ?

   Mi-e scarba !
 • +2 (2 voturi)    
  Bine (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 12:49)

  Osiris [anonim]

  Atunci sa demontam toate teoriile conspirationiste.

  De ce s-a prabusit cladirea numarul 7? In imagini se observa ca erau incendii minore. Proprietarului cladirii, Larry Silverstein, i-a scapat porumbelul si a spus ca au luat decizia: "to pull it". Asta s-ar interpreta ca: "demolati-o, puneti-o la pamant". Apoi a dat-o la intors si a spus ca se referea la scoaterea pompierilor din zona. Serios? De cand au devenit oamenii obiecte? (It).
  Am vazut un material video cu un hotel care ardea ca o torta. A ramas in picioare. Incendiile afecteaza in mica masura structura de rezistenta a cladirilor.
  Daca a fost demolata controlat, echipelor de pirotehnisti le-ar fi luat cateva zile (unii spun ca 2 sapt) sa puna explozibilul.
  Imi place ca intrebarile care nu au raspuns sunt ocolite cu gratie de catre adeptii teoriei oficiale.
  Inca un lucru: americanii stiau de atacul iminent de la Pearl Harbour, dar nu au facut nimic. SUA trebuiau sa intre in WW2. Istoria se repeta?
  • 0 (2 voturi)    
   Pe scurt (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 20:44)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui Osiris

   Nr 7 avea o structura ciudata cu incarcare mare pe coloanele frontale (care erau spre wtc ). Nu a fost nevoie de multa caldura ca sa le faca sa cedeze pe cele ce au ramas intregi . Vezi detalii gogu e prietenul tau . Cat despre dl Larry eu eram mai aproape si l-am auzit spunand "WTF ?" . Nici vorba de ce ai zis tu .
   Hotelul ala ardea ca o torta . Era spectaculos , stiu la ce te referi . Era plin de artificii . sunteti incredibili , vedeti bombe unde nu sunt si unde era plina cladirea de exploxibili nu vedeti nimic .
   Credulitatea la apogeu.
   http://www.usatoday.com/news/world/2009-02-09-beijing-hotel-fire_N.htm

   In plus - spectaculos = foc afara .
   Foc afara = nu e foc langa coloane .
   Acum misterul lui WTC 7 n-ar mai trebui sa fie chiar asa de mare , daca era incendiu acolo si nu se vedea mare lucru inseamna ca incendiul era in zonele critice .
  • +1 (1 vot)    
   Raspuns pentru "Bine" (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 20:47)

   JMT [anonim] i-a raspuns lui Osiris

   Incendiile afecteaza in mica masura structura de rezistenta a cladirilor.
   Afirmatia de mai sus este cea mai inbecila fraza care se poate face referitot la structuta cladirilor.
   Domnule sint architect si am vazut 9/11 personal de pe un bloc din NJ.
   Sint convins ca nu ai auzit ca structura metalica a cladirilor se acopera cu materiale anti-foc, procedura scumpa si dificila dar legiferata foarte sever in USA.
   DE CE NU POTI SA ITI TI INCHISa GURA NEEDUCATA, DE CE VREI SA NE FACI NATIA DE RIS, sintem si asa destul de desconsiderati peste tot si probabil de cele mai multe ori din cauza unori indivizi ca tine...
 • +1 (3 voturi)    
  Orice (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 15:33)

  incomod [anonim]

  inginer care si-a luat diploma "pe bune" si care lucreaza in domeniu, va va spune ca ce s-a intamplat in 9.11.11 a fost o demolare controlata. restul sunt povesti de adormit copiii, care vad ca-s multi...
  Nu e nevoie de nici o dovada, imaginile in sine sunt suficiente... A sustine ca aia a fost o prabusire datorata incediului, e echivalent cu a sustine ca daca arunci un pachet de carti de joc in sus, cinci din ele iti vor cadea in buzunar si vor forma o chinta royala...
  Ce ma uimeste e pasivitatea celor care inghit pe nemestecate povestea...Jalnic...
  • 0 (2 voturi)    
   Oh , sclipitor (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 18:33)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui incomod

   Genial ! Deci e o prostie sa crezi ca un incendiu poate duce la colapsul unei cladiri . Probabil nu stii ca ferul inrosit se inmoaie .. iti spun eu se stia de pe vremea romanilor dar desteptii moderni au uitat ca sa faca loc conspiratiunilor .
   In plus cum ai fi vrut sa cada ? Au cazut de sus in jos la fel cum cad toate lucrurile . Vreai sa cada oblic ? Pai de ce ar fi trebuit sa pice oblic daca nu avea nimic defect la baza ?
   De fapt cum ar fi trebuit sa pice ca sa fie "plauzibil" ? Cu o pirueta si un triplu loop ? lol
  • 0 (2 voturi)    
   Raspuns pentru ORICE (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 20:39)

   JMT [anonim] i-a raspuns lui incomod

   Am vazut 9/11 de pe un bloc inalt (in care aveam office-ul) in NJ. Cind am vazut amploarea incendiului de la prima cladire lovita, am spus imediat colegilor architecti si ingineri ca aceasta structura se va prabusii. I-am vazut pe toti uitindu-se la mine putin dezamagiti probabil is spuneau in minte : ce poate stii un timpitel de architect cu scoala facuta intr-o "banana republic" ca Romania.....
   Si prima cladire a cazut, a cazut si a doua...orice om cu o educatie minima in inginerie structurala a stiut de la inceput ca cele doua turnuri nu vor supravietuii la un foc de o asemanea amploare..
   DOMNULE" ORICE" DACA ESTI LIPSIT DE CUNOSTINTE TECHNICE IN DOMENIU, DE CE NU AI MACAR BUNUL SIMT SA TACI DIN GURA, de ce ti cu tot dinadinsul sa ne faci neamul de ris?
  • +2 (2 voturi)    
   oau! (Duminică, 11 septembrie 2011, 2:52)

   ionica [anonim] i-a raspuns lui incomod

   Trebuie sa fie o diploma luata foarte "pe bune" din moment ce ai reusit sa desfiintezi opera celor mai puternice servicii secrete din lume in 2 minute, scriind un comentariu pe hotnews...
 • -1 (1 vot)    
  Articol confuz si lamantabil (Sâmbătă, 10 septembrie 2011, 22:18)

  JMT [anonim]

  Draga Domnule Buda, ma adresez dumitale de aici de la citeva mile probabil de locatia dumitale in USA:
  Ce vrei dumneata sa spui cu articolul asta....alergi dintr-o parte in alta a camerei tale goale in care ai scris pe pereti lozinci vechi, multe orientate confuz intr-o doctrina desueta de a incrimina realitati pe care nu le intelegi, multe interpretate gresit, multe dintre ele, pentru o minte obiectiva, inca greu de definit in mod onest.
  Te adresezi in mod didactic unei audiente consemnate geografic la mi de mile de aici si care are tendinta de a-ti confunda autoritatea locatiei cu veracitatea intelectuala. Articolul este confuz si lipsit de cea ce ar trebuii sa stie romanii despre 9/11, citindu-l sint convins ca dumnata nu ai inteles nimic din complexitatea acestui fenomen istoric, in principal din cauza ca incerci sa il judeci cu mintea preformata de politician roman.
  Ma intreb daca nu era mai onest din partea dumitale sa ii lasi pe americani sa-si scrie istoria si sa ii ajuti pe romani sa o inteleaga traducindu-le unul din miile de articole si eseuri scrise de jurnalisti sau gunditori autentici, reprezentanti ai culturii americane...
  • 0 (0 voturi)    
   beneficiile spalarii pe creier (Duminică, 11 septembrie 2011, 13:17)

   radu [anonim] i-a raspuns lui JMT

   draga jmt, inteleg ca esti arhitect si nu inginer proiectant de structura deci nu esti la curent cu faptul ca wtc au fost proiectate sa reziste impactului unui B 707. s-au prabusit dupa aprox o ora si nu in acelasi timp datorita socului. in ceea ce priveste celelalte remarci versiune oficiala este cea mai la indemana. nu te obliga sa gandesti sau sa-ti pui intrebari. yes sir este mai usor asa
   • 0 (0 voturi)    
    Nu stiu de ce imi pierd vremea ? (Duminică, 11 septembrie 2011, 22:53)

    JMT [anonim] i-a raspuns lui radu

    Nu stiu de ce imi pierd vremea sa vorbesc cu niste copii lipsiti de educatie techinica..
    Care este domnule difernta intre dimensiunile anui 707 si dimensunea avionulor care a lovit turnurile....
    Educa-te copile internetul nu e deajuns si va venii vremea cin va trebuii sa-ti hranesti familia...educa-te, te rog.
    Stii ca si ESB a fost lovit de un avion, care era dimensiunea acelui avion si care este diferenta intre structura lui ESB si WTC
    Incultura are intodeauna gura mare, rusinea a fost inventata ca sa o tempereze.
 • 0 (0 voturi)    
  JMT - sau ura viscerala (Duminică, 11 septembrie 2011, 14:15)

  Osiris [anonim]

  JMT, de unde atata ura? Ai avut multe neimpliniri in viata, nu-i asa? De unde atata frustrare si venin? Sau e ceva tipic romanesc sa spumegi pe forumuri, sa improsti cu bale pe toti cei care nu accepta varianta oficiala? Nu sunt adeptul conspiratiei, doar imi pun niste intrebari. Radu are dreptate. Arhitectul care a proiectat cladirea a declarat public (materialul video e disponibil) ca acele cladiri au fost proiectate sa reziste impactului cu un Boeing. Pompieri si politisti de la fata locului au declarat ca au auzit: "bum, bum,bum", asta inainte ca Gemenii sa se prabuseasca. Materiale video disponibile tot pe net. Poate erau sunete aparute la cedarea structurii de rezistenta a cladirii, poate nu. Diferenta dintre mine si dumneata e ca eu imi pun niste intrebari, nu accept orice varianta oficiala servita pe tava. Sau poate nu am dreptul asta? Si nu inteleg de ce trebuie sa TIPI. Sau poate vrei sa ii acoperi pe toti ceilalti. Asta denota neputinta. Am inteles, de-a lungul istoriei nu au existat pretexte, scenarii simulate pentru a incepe mari razboaie. Mintile needucate nu au inteles ca totul a fost facut spre binele lor. Ma inchin in fata genialitatii tale si imi cer scuze ca am avut alta parere.
  • 0 (0 voturi)    
   Pentru Osiris (Luni, 12 septembrie 2011, 1:06)

   JMT [anonim] i-a raspuns lui Osiris

   Diferenta dintre mine si dumneata este ca dumneata nu ai un gram de educatie technica dar ai o tona de tupeu sa vorbesti despre lucruri care te depasesc.
   Typic romanesc !
   Turnurilr au fost proiectatesa reziste la un impact cu un B 707, avion mult mai mic decit cele care au facut atacul. Turnurile nu au fost doborite de inpact ci de focul provocat de cantitatea uriasa de combustibil dispersata in cladire.
   Daca ai terminat liceul sti ca metalul isi pierde integritatea sructurala si devine deformabil la circa 600 de grade (asa ceva), asa cum se intimpla cu potcovarii cind pun fierul in foc ca sa devina lucrabil.
   Din cazul focului intens dupa a numita perioada de timp stilpii etajului in flacari sa-au pierdut integritatea structurala si au cedat, toata cladira de deaupra a intrat in domio efect si a inceput sa cada cu o forta uriasa peste etajele inferioare, distrugind etaj cu etaj intr-o secventa ca de mitraliera....
   Explicatia e de o logica foarte simpla pentru un om educat.
   Eu nu spun ca nu exista si multe situatii care nu se pot explica si nu au fost explicate niciodata, eu spun doar ca trebuie sa avem decenta sa sustinem cea ce poate fi dovedit stiintific, daca nu avem dovezi trebuie sa avem decenta sa ne tinem gurile needucate inchise.
   Eu nu spun ca guvernu nu ar fi putut sa genereze o groaza de situatii neexplicabile, dar atit timp cit nu am dovezi rationale sa le dovedesc, consider ca este inconstient , poate chiar criminal sa fac acuzatii atit de grave cind nu am nici o dovada care sa ma justifice.
   Nu va cer decit nitica decenta si putin spirit civic, tuturor furiosilor de pe forum si chiar si autorului articolului...
   • 0 (0 voturi)    
    incapatanarea unui infumurat fudul (Luni, 12 septembrie 2011, 14:20)

    Osiris [anonim] i-a raspuns lui JMT

    Amice, incearca sa te abtii. Ai un complex vizavi de "persoanele needucate"? Sau poate esti un parvenit care a ajuns intr-o pozitie de varf si nu iti mai incapi in piele? Poate ai terminat o facultate dubioasa si nu ai incredere in fortele proprii, asa ca ataci cu orice ocazie. E nasol sa fii singur in turnul tau de clestar? Ai un caracter insuportabil, probabil esti ocolit de toata lumea.
    Si chiar daca esti plecat din tara si vrei sa dovedesti ca esti un roman adevarat...ti-as sugera sa incearci sa scrii corect. Nu de alta, dar pari "needucat".
    Si nu am ce discuta cu un personaj furibund.
    Eu nu vad "furiosi" pe forum, vad doar un personaj care tipa cu o voce subtire si patetica.
    • 0 (0 voturi)    
     Raspunsul unui om care nu poate formula un raspuns (Luni, 12 septembrie 2011, 19:30)

     JMT [anonim] i-a raspuns lui Osiris

     Dragul meu ti-am mai spus du-te la scoala si incearca sa te prgatesti pentru viitor, va venii vremea cind va trebuii sa iti hranest o famile si o sa vezi ca nimeni nu o sa te plateasac pentru furie si ura, esti in felul tau un "miner" care urasti intelectualitatea si oameni cu opinii luminate pe care din pacte tu nu le poti intelege.
     Vezi foarte bine ca nu mai ai un raspuns la problema ci numai atacuri personale, patetice si scheunate.
     Te rog frumos du-te la scoala si incearca sa inveti, daca nu te duce mintea fa-te meserias, ceva ca timplar sau cizmar nu e foarte glamuros, dar o sa vezi ce fericit ai sa fi si o sa te ajute in viata. Mult noroc !
     • 0 (0 voturi)    
      N-ai inteles nimic (Luni, 12 septembrie 2011, 20:59)

      Osiris [anonim] i-a raspuns lui JMT

      Mi-e mila de tine. Ai grija ca artera aia sta gata sa explodeze. Linisteste-te, trage adanc aer in piept si fii un troll destoinic in alta parte.
      Vad ca faci si mai multe greseli gramaticale. :(
      Pentru cineva care se bate cu pumnul in piept, ei bine, lasi o impresie tare proasta. Nu am pretins ca am studii tehnice, dar tot insisti si bati moneda ca nu as avea studii. Te asigur ca nu ti-ai gasit persoana "needucata" asupra careia sa iti reversi accesele de superioritate. Ceea ce imi place e ca nu vezi barna din propriul ochi. A prins niste dimensiuni apocaliptice. Sau sa fie una din "barnele" de la WTC?
      Nu ar fi mai bine sa te duci acasa? Ai fi printre ai tai, in sanul familiei: http://ateus.net/forum/uploads/galeria/1292516062/gallery_2713_68_2096.jpg
      • 0 (0 voturi)    
       Birnele (Luni, 12 septembrie 2011, 21:54)

       JMT [anonim] i-a raspuns lui Osiris

       Birna.... e denumirea din satul tau din moldova a unei grinzi, cind este de metal se numeste "grinda". Vezi cum te ajut eu sa iti inbogatesti cunostintele...si pot sa merg chiar mai departe, spre surprindrea ta am sa-ti dezvaliesc o noutate WTC nu avea birne deoarece nu era facut din lemn, a avut o stuctura metalica foarte revolutionara la vremea constructiei, cu grinzi foarte usoare care aici se numesc beams or girders. Poti sa spui si tuturor prietenilor tai care cred in conspiratii ca WTS nu a fost de lemn o sa ramina cam surprinsi si vor trebuii sa schimbe firul discutiei...dar asta este eu va ajut sa va maturizati.
       Chestia cu birna imi aminteste sfatul me cu vocatia ta de timplar, cred ca s-ar potrivii, nici nu te mai gindi sa devii profesor sau ziarist sau chestii din astea, timplaria ti-ar venii ca o manuse si pune-ti un creion din acela gros dupa ureche cu care sa-mi insmni greselile mele pe"birna".
       • 0 (0 voturi)    
        JMT - sau lentoarea in gandire (Luni, 12 septembrie 2011, 23:36)

        Osiris [anonim] i-a raspuns lui JMT

        Te-ai umplut de penibil. Cunosti semnificatia ghilimelelor? Ai auzit de jocurile de cuvinte? Sunt convins ca nu. Mintile inguste nu sesizeaza sensibilitati de genul asta. De aceea am pus "barna" intre ghilimele, ma asteptam sa pricepi gluma, dar e prea mult pentru o gandire obtuza. Ok, hai ca nu ajungem nicaieri si m-ai plictisit. Succes in trollisme.
        p.s. greselile tale gramaticale sunt tot mai grave. Daca am continua schimbul de replici, nu s-ar mai intelege nimic din ceea ce spui, ai regresa la niste tipete animalice. :(
 • 0 (0 voturi)    
  teoria constipatiei (Duminică, 11 septembrie 2011, 17:02)

  Dan [anonim]

  "ce conteaza e ca SUA au transformat aceste atentate si oamenii nevinovati omorati intr-un pretext pentru crimele abominabile din Irak si Afghanistan" -
  - bine zicea un comentator de mai sus
  de fapt cred ca asta a vrut sa spuna articolul in mare si sa ne faca sa ne indoim macar o secunda de sinceritatea si bunele intentii ale unui IMPERIU ca SUA
  - cine nu mai poate de grija victimelor de la 9/11 sa se gandeasca la milioanele de oameni nevinovati ucisi si chinuiti care au stat intre SUA si bogatiile de care dragii de ei americani au nevoie pentru a-si intretine felul de viata opulent si nesimtit...
  • 0 (0 voturi)    
   Uniunea Europeana (Luni, 12 septembrie 2011, 21:02)

   jmt [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Draga Dan te rog daca esti un om obiectiv sa impodobesti si Inperiul ui Uniunii Europene cu acaleasi acuzatii dure ca cele pe care le adresezi Americii mai sus.
   Bombardarea Lybiei pentru petrol e la fel de condamnabila si la fel de imperialista si transmite-i si autorului articolului opinia ta poate o sa-l convungi sa faca o analiza politica mai legata de realitate ...nu numai de atasamente politice.


Abonare la comentarii cu RSS

Razboiul din Afganistan

Data inceperii conflictului: 7 octombrie 2001

Tari participante cu trupe: SUA, Marea Britanie, Albania, Australia, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Republica Ceha, Coreea de Sud, Republica Dominicana, Danemarca, Estonia, Filipine, Georgia, Honduras, Islanda, Italia, Japonia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Mongolia, Nicaragua, Noua Zeelanda, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, El Salvador, Singapore, Slovacia, Spania, Thailanda, Tonga, Ucraina, Ungaria.

La invazia din Irak au participat SUA, Marea Britanie, Australia, Polonia

Victime din cadrul soldatilor (est.):

- fortele de coalitie - 2699. Insurgenti - peste 35.000

Victime civile:

Intre 15.000 si 35.000, in functie de estimari

Retragerea trupelor:

SUA si alte tari si-au anuntat intentia de a-si retrage gradual trupele din Afganistan incepand de anul acesta

Razboiul din Irak

Data inceperii conflictului: 19 martie 2003, cand a inceput invazia in Irak

Tari participante cu trupe: SUA, Marea Britanie, Albania, Australia, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Republica Ceha, Coreea de Sud, Republica Dominicana, Danemarca, Estonia, Filipine, Georgia, Honduras, Islanda, Italia, Japonia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Mongolia, Nicaragua, Noua Zeelanda, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, El Salvador, Singapore, Slovacia, Spania, Thailanda, Tonga, Ucraina, Ungaria.

La invazia din Irak au participat SUA, Marea Britanie, Australia, Polonia

Victime din cadrul soldatilor:

- forte militare si de politie irakiene - intre 10.000 si cateva zeci de mii, in functie de sursa.
- trupe americane: aproape 4.500 pana la 30 august 2011
- trupe britanice: 179 (pana la 30 iunie 2011)
- trupe din alte tari participante la coalitie - 137 (pana la 30 iunie 2011)

Victime civile:

- intre 100.000 si cateva sute de mii, in functie de sursa.

Jurnalisti:

- 148 (dintre care 126 irakieni)

Retragerea trupelor:

- a inceput in 2004 (9 tari)
- cele mai multe tari isi retrag trupele incepand din 2008 (inclusiv Romania)
- ultima tara care si-a retras trupele, cu exceptia SUA, a fost Marea Britanie

Votat de congres: octombrie 2001

Promulgat de Bush la: 26 octombrie 2001

Principalii inamici declarati si eliminati

Osama bin Laden
Pozitie: fondator, lider al-Qaeda
Ucis de US Navy Seals
La data de: 2 mai 2011
Saddam Hussein
Pozitie: Presedintele Irakului
(1979-2003)
Condamnat la moarte
La data de: 30 decembrie 2006
Abu Musab Al-Zarqawi
Pozitie: lider al-Qaeda in Irak
Ucis la 7 iunie 2006 de fortele SUA

Arhitectii razboaielor

Paul Wolfovitz
adjunctul secretarului american al Apararii, ianuarie 2001 - iunie 2005
Donald Rumsfeld
secretar american al Apararii, ianuarie 2001 - decembrie 2006
Condoleezza Rice
consilier pe probleme de securitate nationala, ianuarie 2001 - ianuarie 2005; secretar de stat ianuarie 2005 - ianuarie 2009
Gen. David Petraeus fost comandant al trupelor internationale din Irak si, ulterior, al trupelor din Afganistan. In iunie 2011 a fost confirmata nominalizarea sa pentru pozitia de director CIA.

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by