Un sondaj de opinie realizat de FoxNews indica faptul ca americanii cred ca atentatele de la 11 septembrie 2001 au avut un efect mai mare asupra Statelor Unite decat razboiul din Vietnam, asasinarea presedintelui John F. Kennedy, prabusirea comunismului si scandalul Watergate. Respondentii au fost rugati sa aleaga dintr-o lista de cinci evenimente majore care au avut loc in ultmii 50 de ani si sa precizeze care a avut cel mai mare impact asupra SUA.

Iata cateva dintre rezultatele sondajului de opinie:

* atacurile teroriste din 2001 au fost considerate evenimentul cu cel mai mare impact asupra SUA de 55% dintre respondenti

* pe locurile urmatoare s-au situat razboiul din Vietnam (18%), asasinarea lui JFK (8%), prabusirea comunismului (8%) si scandalul Watergate (2%)

* 75% dintre intervievati au declarat ca este "cel putin probabil" ca un alt atac "care va provoca un mare numar de pierderi de vieti omenesti in America" sa aiba loc in viitorul apropiat.

* 24% dintre intervievati au spus ca "e foarte probabil" ca un nou atac va avea loc curand

* 54% dintre americani s-au declarat convinsi ca tara e mai sigura acum decat era inainte de 11 septembrie, in timp ce 33% afirma ca Statele Unite sunt mai putin sigure in prezent

* 21% au afirmat ca SUA sunt mai sigure deoarece Osama bin Laden a murit; 19% sunt de parere ca moartea liderului terorist a crescut riscurile pentru Statele Unite

* 58% dintre americani sustin ca moartea lui bin Laden nu a schimbat prea mult securitatea tarii

* 80% au spus ca Osama bin Laden a fost responsabil pentru atacurile din 2001, in timp ce 11% nu cred acest lucru

* majortatea respondentilor a fost de acord cu masurile luate de autoritati dupa atacuri: infiintarea Dept. of Homeland Security (65%), cresterea securitatii aeriene (64%) si atacarea Afghanistanului (56%).

* 40% dintre americani sunt de parere ca invadarea Irakului a fost o "reactie exagerata", in timp ce 33% au spus ca torturarea suspectilor teroristi prin metoda simularii inecului a fost "exagerata".

* 49% au afirmat ca autoritatile au fost eficiente in prevenirea unor noi atacuri teroriste, in timp ce 34% nu cred acest lucru.

Sondajul, la care au raspuns 911 de persoane, a fost realizat intre 29-31 august 2011. El are o eroare de +/- 3%.