Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat luni ca sustine candidatura prim-vicepremierului Dmitri Medvedev la functia de viitor presedinte al Federatiei Ruse. "In totalitate sustin aceasta candidatura", a spus seful statului la o intalnire cu liderii partidelor Rusia Unita, Rusia Justa, Partidul Agrarian si Partidul Forta Civica. Anuntul lui Putin a avut imediat ecou in piata, indexul Bursei de la Moscova atingand imediat un maxim istoric.

Indexul RTS a atins un nou maxim istoric, analistii sugerand ca investitorii accepta solutia lui Putin. In doar 3 minute, indexul a sarit de la 2301,74 puncte la 2308,14 puncte.

Analistii spun ca, in sfarsit, a fost pus capat incertitudinii legate de succesorul actualului presedinte. Piata vede in Medvedev un politician liberal, un apropiat de comunitatea oamenilor de afaceri.

Nascut la 14 septembrie 1965, Medevedev a absolut in 1987 cursurile facultarii de drept a Universitatii din Leningrad, orasul sau natal. Este candidat in stiinte juridice, docent. Intre 1990-1999 a predat la universitatea de stat din Sankt-Peterburg.

In acelasi timp, in 1990-1995, a fost consilier al presedintele consiliului orasenesc Leningrad, expert al Comitetului pentru relatii externe al Primariei din Sankt-Peterburg.

In 1999 este numit adjunct al sefului aparatului guvernamental. In acelasi an, se muta la presedintie, ca adjunct al sefului adminstratiei prezidentiale. In 2000 este numit prim adjunct al sefului administraiei prezidentiale, intre 2000-2001 este presedinte al Consiliului director al Gazprom, iar incepand din 2002 - presedinte al Consiliului director al aceleeasi companii.

Din septembrie 2003 este sef al admitratiei prezidentiale, pentru ca in noiembrie 2005 sa fie numit adjunct al primului ministru.