Ministrul Cristian Adomnitei a prezentat luni noul proiect de Legi ale Educatiei. La eveniment au participat presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Pachetul legislativ contine Legea invatamantului Preuniversitar, Legea invatamantului Superior si Statutul Personalului Didactic.

Proiectele se vor afla in dezbatere o luna, timp in care vor putea fi aduse sugestii si amendamente. Acestea vor fi analizate, evaluate si, dupa caz, integrate in proiect. Dupa definitivare, proiectul va intra in dezbatere parlamentara, pentru a putea fi supus votului.

Proiectul de legi a fost definitivat in acest an, sub coordonarea ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, de catre reprezentantii MECT, ai sindicatelor si ai comunitatii academice.

Prezent la lansare, presedintele Traian Basescu a criticat pachetul de legi, despre care a afirmat ca dovedeste "o lipsa de prospetime a textului" si de neadaptare la realitatile europene.

Seful statului a remarcat si prezenta unor dezacorduri si a unor greseli gramaticale in textele prezentate de MEC.

La lansarea de astazi au participat inspectorii scolari generali si rectorii universitatilor din Romania, organizatii neguvernamentale, presedinti de partide parlamentare.