Dupa succesul de la Cannes, filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost nominalizat si la Globurile de Aur, la categoria "Cel mai bun film strain". Regizorul filmului, Cristian Mungiu, a declarat, pentru Realitatea Tv, ca nominalizarea peliculei la Globurile de Aur sporeste sansele ca filmul sa fie nominalizat si la Oscar.

Update: Premiu si la Chicago

4, 3, 2 a castigat Premiul Asociatiei Criticilor de Film din Chicago pentru Cel Mai Bun Film Strain, facand din nou pereche cu No Country For Old Men al fratilor Coen, care pare sa fie favoritul criticilor americani din acest an. Printre membrii juriului s-a aflat si Roger Ebert, cel mai cunoscut si mai citit critic de film din lume (www.rogerebert.com). Informatia este furnizata de Cristian Neagoe, coordondator cultural la Institutul Cultural Roman din New York.

Reamintim

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a obtinut, primavara trecuta, cea mai importanta distinctie la Festivalul de Cannes - trofeul Palme d'Or.

Filmul prezinta o zi cruciala din viata a doua studente, Otilia si Gabita, care impart aceeasi camera dintr-un camin studentesc, in unul dintre ultimii ani de comunism - 1987. Cele doua trebuie sa faca rost, in doar cateva ore, de bani pentru un avort ilegal.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat "Povestiri din Epoca de Aur" - o istorie subiectiva a comunismului din Romania. Scopul proiectului este sa vorbeasca despre acea perioada fara nicio referinta directa la comunism, ci doar pe diferite povestiri care prezinta momente de cumpana din viata oamenilor, in acea perioada.

Veziaici toate nominalizarile la Globurile de Aur 2008.