Selistat nu e un sat de pe fata nevazuta a lunii. E un sat priponit la capatul unui drum spart printre dealurile transilvane, la 28 de kilometri de orasul Fagaras. Acolo traiesc oameni care au nevoie de medic. "Principala problema in Romania este absenta accesului la asistenta medicala (...)", scrie raportul Bancii Mondiale din iunie 2011. Prin Selistat medicul trece cam o data pe luna, vara. Iarna? Nimeni nu stie.

Povestea satului romanesc fara medic nu e singulara, iar vina e impartita: medicul e vinovat ca nu e dispus sa esueze cu masina in santurile din zona, satenii sunt vinovati ca nu stiu sa se gospodareasca mai bine, copiii sunt vinovati ca se imbolnavesc prea des. Toti traiesc "fericiti" in Selistat, satul european de pe fata nevazuta a Romaniei.

Selistat numara in perioada sa de glorie 800 locuitori. Predominant sasi, dar si romani, unguri si romi au trait dintotdeauna aici. Populatia satului a scazut la mai putin de un sfert odata cu exodul sasilor din Transilvania. Doar o singura locuitoare de origine saseasca a mai ramas in sat. (sursa: www.seligstadt.ro).