EXCLUSIV Comisia Europeana: Alte 2 milioane de euro vor trebui rambursate de Romania, in urma unor contracte semnate tot de Cristian Rizea​

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 16 iunie 2011, 19:10 Actualitate | Esenţial


Cristian Rizea
Foto: Agerpres
Pana la finalul acestui an, Comisia Europeana va solicita Romaniei rambursarea altor 2 milioane de euro, pe langa milionul cerut deja printr-o notificare trimisa pe 5 aprilie Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret. Anuntul a fost facut de Dennis Abbott, purtatorul de cuvant al Comisarului European pentru Educatie, care a declarat pentru HotNews.ro ca este vorba de sume necheltuite sau neeligibile din cadrul Programului Tineret din perioada 2002-2005. In cazul celor 2 milioane de euro, este vorba despre contracte semnate in 2002, 2004 si 2005 tot de Cristian Rizea, "ca reprezentant legal al ANSIT". 
 • Comisia Europeana a constatat ca jumatate din cei peste 1 milion de euro ceruti inapoi de la Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret au fost cheltuiti in alte scopuri decat cele precizate in acord, restul nefiind cheltuiti
 • Cristian Rizea: "De opt ani exista acea speta si nu este in curtea mea"
Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) a anuntat miercuri, 15 iulie, printr-un comunicat de presa ca a fost notificata de Comisia Europeana, pe 5 aprilie, sa "restituie suma de 1.091.150,82 euro, acordand un termen de 20 de zile pentru returnarea sumei de bani cheltuita nelegal in perioada 2003-2005 de catre ANST la conducerea careia s-a aflat din anul 2002 si pana in 2006 domnul Cristian Rizea".

Contactat de HotNews.ro, Dennis Abbott, purtatorul de cuvant al Comisarului European pentru Educatie Androulla Vassiliou, a declarat, referitor la suma de peste 1 milion de euro pe care Romania trebuie sa o restituie Comisiei, ca "auditurile independente efectuate in 2006 au aratat ca aproximativ jumatate dintre banii revendicati nu au fost folositi in scopurile desemnate, iar restul nu a fost cheltuit de Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT). Oficiul European pentru Lupta Antifrauda (OLAF) si Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au efectuat de atunci investigatii asupra unor posibile deturnari de fonduri in cadrul Programului Tineret".

Acesta a precizat ca, in cadrul unei intalniri care a avut loc pe 5 mai la Bruxelles, Sorin Moldovan, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST) "a convenit ca banii vor fi rambursati Comisiei pana la sfarsitul lunii septembrie". Comisia Europeana a solicitat Romaniei sa returneze peste 1 milion de euro din fonduri care au fost alocate pentru proiecte de tineret in 2003.

Dennis Abbott a anuntat si ca, "pana la finalul acestui an, Comisia Europeana va solicita rambursarea altor 2 milioane de euro, sume necheltuite sau neeligibile din cadrul Programului Tineret. Aceasta finantare se refera la perioada 2002-2005". Potrivit purtatorului de cuvant, cele 2 milioane de euro vor fi cerute inapoi ca urmare a trei alte proiecte de tineret semnate tot de Cristian Rizea, "ca reprezentant legal al ANSIT", in 2002, 2004 si 2005. "Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret a fost informata ca Comisia va face o cerere formala de rambursare a acestor sume, in cadrul intalnirii din 5 mai", a precizat oficialul.  

"In perioada 2000-2005, Romania a primit 6,4 milioane de euro pentru a finanta proiecte de tineret. Din 2007, Romania a primit 21,4 milioane de euro in cadrul actualului program Tineri in Actiune. Este posibil sa primeasca o suplimentare de 10 milioane de Euro pana la finalul lui 2013", a precizat Dennis Abbott.
 
Purtatorul de cuvant al Comisarului European pentru Educatie, Dennis Abbott, a transmis la solicitarea HotNews.ro Acordul incheiat in 2003 intre Comisia Europeana si Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT), acord in baza caruia ANSIT a primit fonduri europene in Programul Tineret. Dupa cum se poate vedea in documentul atasat, Acordul este semnat Rizea Cristian, in acea perioada Director General al ANSIT.     

In perioada 2003-2005, Comisia Europeana a acordat ANSIT 3,985 milioane de euro, in baza Acordurilor privind actiunile descentralizate semnate de Cristian Rizea, precizeaza Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) intr-un comunicat remis miercuri, 15 iunie.

29.09.2003 - Acordul privind actiunile descentralizate semnat de Cristian Rizea: sumele si conditiile contractului


Pe data de 29.09.2003, Cristian Rizea a semnat acordul privind actiunile descentralizate. In dreptul numelui sau, in contract este trecuta functia: Director General, iar stampila apartine Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor. Din partea Comisiei, actul este semnat pe data de 6.10.2003 de Joao Vale de Almeida, director.  

Documentul mentioneaza faptul ca "autoritatile nationale din Romania au desemnat Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor drept Agentia Nationala" care gestioneaza aceste actiuni la nivel national.

"Prin acest acord, Agentia Nationala se angajeaza sa gestioneze fondurile comunitare acordate proiectelor descentralizate in cadrul Programului Tineret in Romania prin urmatoarele Actiuni":
Actiunea 1: Tineri pentru Europa
Actiunea 2: Serviciul European de Voluntariat
Actiunea 3: Initiative ale Tinerilor
Actiunea 5: Masuri de sprijin

Acordul precizeaza ca activitatile finantate vor incepe cel mai devreme pe data de 01.03.2003 si se vor finaliza cel tarziu pe data de 31.05.2006. Activitatile proprii de training si de cooperare ale Agentiei Nationale se vor finaliza cel tarziu pe data de 31.08.2004.

Potrivit documentului, Agentia Nationala trebuie sa prezinte o situatie financiara cu privire la folosirea fondurilor comunitare alocate in cadrul acestui acord, trebuie sa prezinte Comisiei rapoarte financiare, calitative si rapoarte financiare si de certificare a conturilor. Prezentarea acestor documente trebuie realizata in formatul indicat de Comisie, iar Comisia isi rezerva dreptul de a nu evalua rapoartele primite in orice alt format. In document este prevazut ca, daca rapoartele nu sunt prezentate in timpul stabilit si conform prevederilor acordului, Comisia "poate solicita rambursarea tuturor platilor anterioare efectuate catre Agentia Nationala".

La articolul "Dispozitii generale administrative", acordul prevede ca "persoanele competente sa monitorizeze implementarea acestui Acord sunt:
Din partea Comisiei: Dl. Pierre Mairesse
Din partea Agentiei Nationale: Rizea Cristian"

"Orice litigiu intre parti, care decurge din interpretarea sau aplicarea dispozitiilor acordului, care nu poate fi solutionat pe cale amiabila va fi adus in fata Curtii Europene de Justitie", precizeaza contractul. "Cu exceptia cazurilor de forta majora, Agentia Nationala trebuie sa repare orice prejudiciu suferit de Comisie ca urmare a punerii in aplicare sau a punerii in aplicare in mod defectuos a acordului".

La articolul "Conflict de interese", documentul precizeaza ca "un conflict de interese pot aparea in special din interese economice, afinitati politice sau nationale, legaturi familiale sau emotionale, sau orice alte interese comune care sunt de natura sa influenteze exercitarea impartiala si obiectiva a contractului". "Nici Agentia Nationala si nici un alt membru al conducerii sale nu poate fi beneficiarul unei finantari din fonduri comunitare descentralizate".  

"Curtea Europeana de Conturi si Oficiul European de Lupta Anti-Frauda (OLAF) se bucura de aceleasi drepturi, in special de acces, cu Comisia, in scopul verificarilor si al auditurilor", se mai arata in document. In Anexa 1 sunt prevazute sumele alocate pentru fiecare Actiune din cadrul Programului Tineret.  

5 aprilie 2011: Nota de informare din parte Comisiei - Romania trebuie sa plateasca peste 1 milion de euro


La solicitarea HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Comisarului European pentru Educatie, Dennis Abbott, a transmis si o copie a notei prin care Directoratul General pentru Educatie si Cultura - Tineret in Actiune informeaza Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) ca trebuie sa restituie suma de 1.091.250,826 euro.

Scrisoarea de notificare din 5 aprilie 2011:
 
"Pe baza raportului final si al auditului realizat de AS Audit Co din 30 septembrie 2008, am finalizat evaluarea acordului 2003-1823. Detaliile analizei sunt prezentate in anexele 1 si 2.

Prin prezenta, va notificam cu privire la valoarea finala a sumei calculate in conformitate cu termenii contractuali si pe baza documentelor mai sus mentionate. Prin urmare, avand in vedere ca prefinantarea a fost deja primita, trebuie sa rambursati Comisiei 1.091.250,82 euro.

Am fi recunoscatori daca ne-ati putea trimite cat mai curand posibil si cel tarziu in termen de 20 de zile calendaristice de la expedierea acestei scrisori, la adresa mentionata in subsol, o copie din anexa 1, semnata in mod corespunzator. Reprezentantul legal al beneficiarului proiectului trebuie sa aiba grija sa preceada semnatura sa de cuvintele "citit si aprobat".     

Sunteti rugati sa prezentati orice intrebare sau nemultumire nu mai tarziu de 20 de zile de la data expedierii acestei scrisori. Dupa acest termen, astfel de cereri nu vor mai fi luate in considerare.   

In cazul in care doriti sa contestati decizia noastra, motivatia dumneavoastra trebuie sa fie insotita de documente justificative, de raportul financiar, revizuit daca este necesar, si de o lista a documentelor anexate. Fiecare document trebuie sa fie numerotat si numerotarea inregistrata in lista. Daca exista mai multe documente care dovedesc un singur cost declarat, trebuie prezentata si adaugarea diferitelor sume. Lipsa unor documente justificative care dovedesc sumele declarate va duce la declararea drept neeligibila a sumelor corespunzatoare. Evaluarea financiara a proiectului va fi finalizata complet pe baza documentelor primite.  

Comisia se angajeaza sa raspunda in scris in termen de doua luni de la data la care cererea de informatii sau plangerea este primita, motivandu-si raspunsul.
 
In cazul in care nu raspundeti in termen de 20 de zile, Comisia va va trimite o nota de debit pentru suma datorata care indica un termen limita pentru primirea platii.

In cazul in care nu platiti suma indicata pe nota de debit in intervalul de timp hotarat de Comisie, se vor adauga penalitati la suma indicata de nota de debit. Comisia isi rezerva dreptul de a recupera orice suma prin: blocarea unor sume de orice fel datorate organizatiei dumneavoastra; sau folosirea oricaror garantii bancare ce ar putea exista; sau recuperarea fortata".  

9.12.2003 - Amendament la Acordul privind actiunile descentralizate - semnat de Cristian Rizea


HotNews.ro a facut o solicitare, in baza legii 544/2001 privind accesul la informatii de interes public, si la Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST), care in urma cu o zi, pe 15 iunie, anunta notificarea primita de la Comisia Europeana.

In baza acestei solicitari, ANST a transmis un document care modifica Acordul semnat pe 29.09.2003 de Cristian Rizea si Joao Vale de Almeida, precum si o copie a raportului final referitor la fondurile acordate Romaniei prin Acordul de Referinta 2003-1823 derulat in perioada 01.03.2003 - 31.05.2006.  

Pe data de 9.12.2003, a fost semnat Amendamentul nr. 1 la Acordul privind actiunile descentralizate (nr. 2003-1823/001-001) privind fonduri complementare si redistribuirea de fonduri.

Acesta a fost incheiat intre Comisia Europeana - reprezentata de Joao Vale de Almeida, director al Directoratului General pentru Educatie si Cultura - si Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor (ANSIT) "reprezentata in scopul semnarii acestui amendament de dl. Cristian Rizea". Prin acest amendament, semnatarii au adus cateva modificari Acordului semnat anterior.

Actul prevede urmatoarele:
 • "Valoarea maxima a fondurilor Comisiei alocate din bugetul pe 2003 pentru activitatile mentionate in articolul I.1 este 1.918.863,00 Euro".  
 • "Daca este necesar, Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor are dreptul sa realoce fonduri intre diferite Actiuni pana la o crestere sau scadere de maximum 20% a sumei alocate pentru fiecare Actiune. Pentru a depasi aceasta limita de 20%, Agentia Nationala va obtine acordul prealabil al Comisiei. Agentia Nationala va informa Comisia cu privire la motivele oricarei redistribuiri peste aceasta limita, nu mai tarziu de sfarsitul perioadei de eligibilitate pentru finantare comunitara, care este stabilit pana la 31.03.2004".   
 • Fondurile alocate de Comisie pot fi folosite numai de Agentia Nationala, in scopul prezentului acord. Acestea nu pot fi folosite in nicio circumstanta pentru a aduce profit sau nu pot acoperi costurile administrative ale Agentiei Nationale".  
Amendamentul precizeaza ca "alte articole si toate datele acordului raman neschimbate".

Anexa 4.04.2011 - Raport final privitor la fondurile acordate Agentiilor Nationale de Tineret pentru actiuni descentralizate  
 • Comunicarea sumei pe care Romania trebuie sa o restituie Comisiei


In raportul final referitor la fondurile acordate Romaniei prin Acordul de Referinta 2003-1823 derulat in perioada 01.03.2003 - 31.05.2006, Comisia Europeana informeaza partea romana cu privire la schema de calcul prin care a ajuns la suma de 1.091.250,82 Euro, suma care trebuie returnata de Romania. Schema de calcul este prezentata intr-un document trimis partii romane pe 4.4.2011.

In comunicatul remis miercuri, 15 iunie, de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) (http://www.anst.gov.ro/presa) se precizeaza ca suma "a fost constatata in urma raportului de audit  intocmit de Comisia Europeana ca diferenta intre suma platita de catre Comisie Romaniei de 1.748.081,20 euro si suma platilor efectiv declarate eligibile de 656.830,38 euro".

In nota explicativa din Anexa II, autoritatile de la Bruxelles informeaza ca AS Audit Co. a inaintat auditul raportului final al contractului 2003-1829 pe 30 septembrie 2008.    

Cristian Rizea: De opt ani exista acea speta si nu este in curtea mea

Deputatul PSD Cristian Rizea, fost director general al Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor in perioada 2002-2006, a respins in urma cu o zi acuzatiile cu privire la faptul ca ar fi responsabil pentru cheltuirea ilegala a fondurilor europene.

"Este pe perioada de dinainte de a ajunge eu la acea institutie, acum opt ani, e vorba de anii 1999, 2000, 2001. Sunt documente din partea CE. (...) De opt ani exista acea speta si nu este in curtea mea. Am dus documentele necesare institutiilor statului, le-au vazut, dovada ca institutiile, daca exista ceva, in opt ani credeti ca nu rezolvau aceste probleme?", a declarat Rizea, citat de Agerpres.

Replica lui a venit la cateva ore dupa ce Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) a anuntat printr-un comunicat de presa ca a fost notificata de Comisia Europeana, pe 5 aprilie, sa "restituie suma de 1.091.150,82 euro, acordand un termen de 20 de zile pentru returnarea sumei de bani cheltuita nelegal in perioada 2003-2005 de catre ANSIT la conducerea careia s-a aflat din anul 2002 si pana in 2006 domnul Cristian Rizea".

"In ceea ce priveste modul de utilizare a fondurilor europene  nerambursabile acordate Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor, pentru perioada 2003-2005 sunt efectuate cercetari de catre Directia Nationala Anticoruptie in dosarul penal 27/P/2011, in care invinuit este si fostul director de la acea vreme al ANSIT- actualul deputat Cristian RIZEA.

In dosarul nr. 27/P/2011, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prev de art. 182 alin. 1, 2 din Legea nr. 78/2000, in ceea ce priveste modul de utilizare a sumei de 3,985 milioane de euro acordata Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor, in perioada 2003-2005 in baza Acordurilor privind actiunile descentralizate, acorduri semnate de catre domnul Cristian Rizea.

In dosarul penal nr. 89/P/2007 s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Rizea Cristian, Popa Gheorghe, Dicea Irina Olguta si Ciurila Gheorghe in ceea ce priveste modul de utilizare a fondurilor europene nerambrusabile in cadrul contractelor de parteneriat", se arata in comunicatul ANST.

Cristian Rizea si ancheta DNA - pe ce s-au dus banii europeni 

Presa a scris in dese randuri despre destinatia banilor europeni atrasi de institutia pe care o conducea deputatul PSD Cristian Rizea. Iata, pe scurt, catre ce scrie presa ca ar fi fost directionate aceste sume:
 • "Banii, peste 1,5 milioane de euro, au fost cheltuiti pe deplasari in strainatate si publicitate, desi ei fusesera pusi la dispozitia agentiei pentru derularea unui program european pentru tineri" (Infobraila)
 • "Acum 8 ani, Gazeta Sporturilor sesiza ca un om de afaceri, apropiat al PSD, numit sef in Ministerul Tineretului si Sportului, a bagat banii tineretului in tot soiul de combinatii aiuritoare. (...) Rizea si-a cumparat, imediat, o serie mieroasa de machete publicitare prin diverse ziare, prin care mima ca promoveaza actiunile ministerului, dar, de fapt, se elogia pe sine. Campania publicitara vorbea despre Rizea la persoana a treia, era o nebunie ambulanta a cheltuirii banului!" (Tolo.ro)
 • Intr-un articol din 2008, Obiectiv Vocea Brailei scrie pe larg despre destinatia pe care ar fi luat-o fondurile europene sub administrarea lui Cristian Rizea: ANSIT ar fi directionat 230.000 de euro, sub semnatura lui Cristian Rizea, catre Federatia Judeteana a Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret (FJT) Brasov. "Pe hirtie, insa, pentru ca inspectorii DLAF au constatat ca suma incasata de federatia brasoveana a fost putin peste 136.000 de euro", scrie publicatia citata.
 • Printre concluziile unei anchete DLAF din 2006 s-ar afla si faptul ca Rizea a semnat un ordin de plata pentru un proiect care urma sa reuneasca 32 de tineri din Martinica - Franta si Romania, care sa invete unii de la altii cum sa protejeze mediul inconjurator. Insa "la devizul actiunii nu erau atasate nici biletele de avion, nici asigurarile medicale ale participantilor, ci doar o lista cu acestia. Surpriza cea mare pentru inspectorii DLAf a fost cind au constatat, prin intermediul Inspectoratului National pentru evidenta persoanelor, ca doar 3 dintre cele 16 nume ce figurau din lista exista in realitate si ca restul persoanelor sint fictive"
 • "Garda Financiara Brasov a intrat pe fir, pentru a verifica autenticitatea facturilor de transport, in valoare de 1,1 miliarde de lei, emisa de ROM GRUP SRL Brasov. Comisarii au constatat ca ROM GRUP se ocupa de administrarea de retele de calculatoare si servicii informatice si ca nu inregistrase in contabilitate nici o factura care sa justifice transportul international spre Martinica. (...) Concluzia DLAF a fost una clara: proiectul nu a fost realizat, dar banii s-au scurs spre directii necunoscute, fiind integral cheltuiti", potrivit Obiectiv Vocea Brailei.
 • In cadrul altui proiect, controlul Garzii financiare Brasov ar fi constatat ca firma care trebuia sa se ocupe de transport este una fantoma, "iar facturile utilizate erau false".
Cazul Dragnea

Ziarul Adevarul a publicat o serie de articole referitoare la modul de atribuire a contractelor finantate din bani europeni in judetul Teleorman. Publicatia a acreditat informatiile raportului intocmit de Comisia Europeana. Reprezentantii Comisiei Europene au declarat pentru HotNews.ro ca raportul nu este inca public si ca nu pot da detalii despre constatarile auditului.

Potrivit unei anchete efectuate de ziarul Adevarul, Liviu Dragnea s-ar face vinovat de conflict de interese si de folosirea unor criterii de calificare restrictive, in momentul in care s-a ales firma care sa se ocupe de reabilitarea a doua drumuri. Acestea ar fi dus la excluderea unor ofertanti cu preturi mai mici si ar fi favorizat doua firme, care i-ar apartine prin interpusi chiar lui Dragnea.

Jurnalistii de la Adevarul au relatat ca actionarii celor doua firme sunt fosti colegi de facultate si buni prieteni ai sefului Consiliului Judetean Teleorman si ca una dintre firme, Tel Drum, ar fi avut contract cu firma sotiei sefului CJ Telorman, Bombonica Dragnea. Liviu Dragnea s-a intalnit cu Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru a se interesa de auditul efectuat de Comisia Europeana.

Intr-o conferinta publica din data de 9 iunie, presedintele CJ Teleorman a declarat ca nu a incalcat legislatia. Citeste cele mai importante declaratii facute de Liviu Dragnea

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5784 vizualizari

 • +16 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 iunie 2011, 20:43)

  [anonim]

  • +2 (4 voturi)    
   fish de petarda fumigena (Joi, 16 iunie 2011, 23:29)

   Ilea [anonim] i-a raspuns lui

   Sa ne mai scuteasca uie cu circul asta.
   Daca era un pot la loto , altfel discutam; asa ca 2 milioane parai pentru alde severin, carele reprezinta ieuropa, sint doar niste fise de carucior aldi. Hai sictir, vorba neamtzului.
   Bine le-a facut ca i-a lasat in durul gol.
   Ce mai, doar asa putem sa fim pe locul unu la cersit, si pe doi la tzepuit. Bravo, fraiere( ca ai fost prins) !!! Ai reusit , continua; n-ai reusit, continua.
  • +10 (10 voturi)    
   cum sa fure PSD? (Vineri, 17 iunie 2011, 7:09)

   bula [anonim] i-a raspuns lui

   La PSD nu se fura: ori e dosar politic, ori e o fiacatura portocalie, ori nu exista! Ce-mi place este ca tolontan cam tace. La Ridzi pt. o suma mult mai mica era pe toate ecranele!
  • +5 (5 voturi)    
   Rizea (Vineri, 17 iunie 2011, 11:04)

   AK-47 [utilizator] i-a raspuns lui

   Alloo....Domnule Rizea, banii astia pe care i`ati fraudat sa ii platiti d-voastra, nu noi, astia muritorii de rand !!!

   Sa fie clar, eu nu platesc ptr hotia voastra !!!
 • +14 (14 voturi)    
  Cum ne fură secuii ţara (Joi, 16 iunie 2011, 21:16)

  Gelu [anonim]

  Iată cum ne fură secuii ţara...
 • +30 (32 voturi)    
  Hotul striga: Hotii! (Joi, 16 iunie 2011, 21:30)

  denvarel [anonim]

  Rizea asta vroia sa fie in comisia care o ancheta pe Ritzi pentru o paguba de app 45 000 euro! Probabil ca sa-i bata obrazul: Cum sa furi 45000? Nu ti-e rusine? Uite la mine cum se fura de 8 ori mai mult.
  De aia esti tu anchetata si eu te judec. Pentru ca eu stiu cum se da un tun. Ce ti-e si cu PDL-isti astia morti de foame, se bucura la maruntis...
  • +2 (2 voturi)    
   ai vrea tu.. (Vineri, 17 iunie 2011, 11:53)

   ToBeOrNotToBe [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

   ai vrea tu de 8 ori mai mult... in realitate e de 45 de ori mai mult :)
   • 0 (0 voturi)    
    Ai dreptate. (Vineri, 17 iunie 2011, 13:42)

    denvarel [utilizator] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

    Dupa calculatorul de buzunar m-am inselat cu un ordin de marime.
    Imi cer suze domnului Rizea, a furat de 66.66 de ori mai mult decat Ritzi nu de 8 ori cum gresit am calculat initial.
 • +15 (17 voturi)    
  Aloooo!!!!!! (Joi, 16 iunie 2011, 21:48)

  IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

  Institutiile statului roman!!!! Se aude???? Suma de bani ce trebuie returnata UE sa o plateasca tovarasul escroc Rizea din averea proprie. Daca nu are acesti bani, PSD sa faca bine sa faca cheta printre "saracii" acestui partid (in aceasta cheta pot fi implicati si tovarasii de la PNL si PC) si sa stranga banii care trebuie inapoiati UE!!!! La fel in cazul tovarasului Dragnea de la Teleorman. DNA, procuratura, se aude???? Rizea si Dragnea la ancheta, arestati si apoi trimisi in judecata!!! Urgent!
 • +8 (8 voturi)    
  scarba, greata (Joi, 16 iunie 2011, 21:49)

  stefan [anonim]

  Mie scarba/greata/jena... de acest tip de oameni, la ce situatie este in Romania, tu sa iti cumperi o masina mai mare, sa iti faci casa mai mare, pentru ce? ca sa te dai rotund la niste amaratii . "Oameni care s-au nascut ca sa moara"
 • +8 (8 voturi)    
  Bravo Hotnews (Joi, 16 iunie 2011, 22:15)

  Alexandru [anonim]

  ... pentru prezentarea hotiilor, insa nu va limitati numai la asta, ca e una dintre multe, dati-le pe toate la iveala.
 • 0 (0 voturi)    
  cine este acest Rizea (Joi, 16 iunie 2011, 22:16)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  mare om, se pare. Numai ca nu ama stiut de el.
 • +3 (3 voturi)    
  cat prosti ne cred (Joi, 16 iunie 2011, 22:53)

  radu [anonim]

  bai baiete.... chiar asa?
 • +11 (11 voturi)    
  conform obiceiului (Joi, 16 iunie 2011, 23:49)

  lulu [anonim]

  banii se vor recupera din salariile si pensiile romanilor?
 • +6 (6 voturi)    
  Diversiunea regionalizarii (Vineri, 17 iunie 2011, 0:27)

  Nostradamus [anonim]

  Incetul cu incetul ies la iveala adevaratele shmenuri, care trebuiau acoperite cu blabla-ul diversiunii nationaliste. Dr. Seku, nici noi nu dormim!
  • -1 (1 vot)    
   ce legatura are cu Rizea ? (Vineri, 17 iunie 2011, 11:27)

   Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui Nostradamus

   Rizea este PSD. Regionalizarea este PDL.

   Vorbesti ca sa nu adormi
   • +1 (1 vot)    
    Daca tu nu vezi legatura... (Vineri, 17 iunie 2011, 12:19)

    Nostradamus [anonim] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

    @valexandru

    ... inca nu inseamna ca n-am dreptate. Stiu ce spun.
 • +8 (8 voturi)    
  Nota de plata (Vineri, 17 iunie 2011, 1:22)

  sausage nation [anonim]

  Asta intra in lunga serie de note de plata ramase de pe urma 'performantei' guvernari Nastase. Airbusuri, fregate, Mittal, Petrom, bani trimisi in carti scobite, mafie-masonerie si un sef de cabinet poreclit Shpaga.
 • +3 (3 voturi)    
  n-am văzut eu bine? (Vineri, 17 iunie 2011, 2:29)

  cum?? [anonim]

  "Concluzia DLAF a fost una clara: proiectul nu a fost realizat, dar banii s-au scurs spre directii necunoscute, fiind integral cheltuiti"

  Păi şi cum? ăştia ştiu din 2008 aceste chestii? şi? ce au făcut? Mai nimic...
 • +8 (8 voturi)    
  m-am saturat!!!!!!! (Vineri, 17 iunie 2011, 5:08)

  lady_c [utilizator]

  sunt mama si sotie - m-am saturat sa muncesc din greu pentru a acoperi datoriile altora!
  Primul gand care mi-a venit citind articolul a fost ca oamenii astia ar trebui linsati ca sa se rezolve ceva in tara asta - ca sa aiba macar frica de ceva .... si m-am ingrozit cand mi-am dat seama la ce a putut sa imi treaca prin minte...
  • +8 (8 voturi)    
   observatii (Vineri, 17 iunie 2011, 9:29)

   PorcoRosso [utilizator] i-a raspuns lui lady_c

   Linsati??? Doamne fereste de asa ceva! Pai atunci unde mai e placerea de a-i vedea zeci de ani chinuindu-se prin parnaie ?(stiu, e un scenariu fantezist in Romania noastra, dar totusi speranta moare ultima). Aceste javre nu merita nici macar un scuipat de atentie si cu toate astea NU trebuie sa-i uitam, chiar daca "justitia"ii va üita". Sa traiasca toata viata cu un sentiment acut de nesiguranta, macar atat le putem promite.
   • 0 (0 voturi)    
    Si daca il baga la parnaie cine suporta cheltuieli (Vineri, 17 iunie 2011, 19:31)

    Zache_Soft [anonim] i-a raspuns lui PorcoRosso

    Si daca il baga la parnaie cine suporta cheltuielile?? tot noi ca doar asta stim sa facem cel mai bine. Cel ai bine este sa li se confiste toate aveil atat din tara cat si din strainatate si apoi sa faca munca silnica in folosul societatii la societatea de canalizare.
 • +6 (6 voturi)    
  China vs Romania (Vineri, 17 iunie 2011, 6:36)

  dana [anonim]

  Daca traia in China si facea aceste lucruri era executat fara prea multa vorba.
 • +8 (8 voturi)    
  paradoxala Romanie.... (Vineri, 17 iunie 2011, 8:14)

  costica [anonim]

  noi nu reusim sa absorbim amaratele alea de fonduri europene, dar reusim de minune sa le dam inapoi p-alea pe care le socoteam la capitolul "absorbite" !! Si nu vor plati niciodata cei responsabili, cei care au papat banii!!! Paradoxala Romanie !!! NO COMMENT !!!!
 • +4 (4 voturi)    
  dl Rizea ? Policalificarea si rotatia cadrelor, dr (Vineri, 17 iunie 2011, 9:50)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  dl Rizea ? aboslvent al fac de metalurgie, drepti international si Colegiu de aparare ?!
  Policalificarea si rotatia cadrelor, dragi tovarasi !
 • +2 (2 voturi)    
  P U S C A R I E (Vineri, 17 iunie 2011, 10:55)

  af [anonim]

  faceti curatenie in puscarie. gardienii sunt rugati sa se poarte frumos cu viitorii locatari. vine metalurgul si odata cu el muuuuulti altii. altfel vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decat atat.
 • +2 (2 voturi)    
  cati ca rizea asta or fi in tara asta? (Vineri, 17 iunie 2011, 11:01)

  af [anonim]

  rizea baiete, cum crezi mata ca o sa mai traiesti in tara asta cand vei da okii cu oamenii care platesc cu salariile si pensiile ca tu sa te plimbi pe la monte carlo si sa jegmanesti tara? unde sunt tepele promise base? o ai mica rau basele. cu toata puterea pe care o ai si doar atata poti?
 • +2 (2 voturi)    
  dfj (Vineri, 17 iunie 2011, 11:03)

  sdfhg [anonim]

  daca psd nu il baga in puscarie pe baiatu asta, nu voi vota USL nici eu nici familia mea. astept o declaratie a USL. azi.
 • +4 (4 voturi)    
  Oare chiar are USL peste 50% in sondaje? (Vineri, 17 iunie 2011, 11:15)

  Rescatorul [anonim]

  Daca da, oare romanii sunt atat de idioti incat sa aduca la guvernare toti jefuitorii si tradatorii? A facut PSD si PNL/PC vreo reforma pana acum? A scos tara din recesiune? Ce au dat romanilor pana acum in afara de jaf, sfidare si tradare?
 • 0 (0 voturi)    
  toata lumea stie ca toate... (Vineri, 17 iunie 2011, 11:18)

  capatu` satului [anonim]

  partidele fura, indiferent de culoare politica sau de faptul ca sunt la putere sau in opozitie; increngatura este atat de bine legata prin cumetrii si prietenii incat este irelevant pt. infractorii patriei cine este la putere si cine in opozitie;

  este de subliniat ca 99 % din cazurile de coruptie si de furt au fost prost instrumentate si prost judecate, vina apartine in primul rand Guvernului si mai apoi Parlamentului;

  problema nu consta intr`o cauza de nepedepsire a acestor categorii de infractiuni (coruptie, EVAZIUNE FISCALA, furt de la bujetu de stat si bujetu` UE) ci din lipsa unor pedepse descurajante pt. aceste categorii de infractiuni;

  da` stati linisti si mai rasfirati, pt. ca atat timp cat predoiu este la ministeru justitiei totu` merge in sensu` dorit de infractorii patriei (si nu ma refer la gainarii care fura 10 lei in tramvai), un om asa de destept in ale justitie este doar ilustrul nastase; domnu` predoiu este cel care in mod public a subliniat ca in noul Cod Penal pedepsele pt. infractiunile economice vor fi si mai reduse, in conditiile in care erau si asa modice, rezulta ca guvernu` doreste in viitoru` apropiat sa dea mai mare liber la furat;

  in concluzie, guvernu si presedintele republicii n`au decat sa transforme toata tara intr`un singur judet, pt. ca este irelevant atata timp cat lejea nu mai pedepseste infractiunile economice; fmi`u si ue spun ca stam prost la gradu` de recuperare a creantelor statului, ar trebui sa il ia pe predoiu de consilier ca le explica el cum sta treaba cu politica penala de partid si de stat;

  tot in aceiasi ordine de idei, se inscrie fotografia judecatorului purtator de cuvand al primei instante a tarii, ma refer la iccj, aflata din cate se pare din ultimele stiri, intr`un raport de cauzalitate cu infractor - normal ca csm`u, unjr`u si amr`u nu fac nimik fata de judecatoare, ei nu au competenta decat la formulat cereri catre toate autoritatile si nici o obligatie fata de tara asta si poporul ei.
 • +2 (2 voturi)    
  Si ce guraliv (Vineri, 17 iunie 2011, 11:38)

  Gabi M [utilizator]

  era Rizea la I-Realitatea si A3 infierand-o el pe Ritzi!Este si el ca si alti USLasi un demagog si un hotz!
 • +1 (1 vot)    
  rizea (Vineri, 17 iunie 2011, 12:05)

  al [anonim]

  Oi fi eu subiectiv,dar ma uit la mutra lui si nu-mi inspira prea multa incredere.Ce-i anima pe alde rizea astia in lupta. Cum ne vor ei binele.............................
 • +2 (2 voturi)    
  PSD un partid prea scump pt RO (Vineri, 17 iunie 2011, 12:45)

  Morcov [anonim]

  Ceea ce era previzibil s-a intamplat: o beizadea (inteleg ca este fiul lui Atanasiu cel care face spume la gura la iRelaitatea despre morala) a fost pus la butoanele banilor europeni pt tineret. S-a plimbat, si-a luat masina, vila de la ANL, a dat bani la partid, etc. Adica una scria in contract alta a facut cu banii. Acum acesti bani trebuiesc returnati. De catre cine? Exista in cadrul "memorandum of understanding" semnat intre Comisie si Ro un paragraf care spune: deturnarea banilor europeni este o chestiune penala si se va merge pe condamnare si sechestru de bunuri. Cu alte cuvinte Rizea ar ramane dator pe viata statului. Se va intampla asta? Nu, pentru ca justitia romana (adica PSD-ista) va da un verdic de OK. Bugetul tarii, adica noi vom returna banii UE. Asa s-a intamplat si cu alte 500.000 euro dintr-un proiect Leonardo gestinat de d-ul A. Curaj care ca recompensa este acum director in MEC. PSD este deci un partid care este platit de toti romanii fara ca ei sa cunoasca asta.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by