Fostul lider militar al sarbilor bosniaci, Ratko Mladici, a fost condus marti dimineata, sub protectia politiei, la mormantul fiicei sale, intr-un cimitir din Belgrad, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al procurorului sarb pentru crime de razboi, Bruno Vekarici.

Ratko MLADICFoto: Reuters

Mladici a cerut sa mearga la mormantul fiicei sale Ana, care s-a sinucis in 1994.

Ratko Mladici a fost condus la cimitirul Topcider din Belgrad si apoi dus inapoi in celula sa de la unitatea de detentie a Tribunalului sarb pentru crime de razboi, unde se afla de la arestarea sa joi, a adaugat sursa citata.

Un convoi format dintr-un Land Rover si doua jeepuri ale politiei a parasit Tribunalul in jurul orei locale 6.00 (7.00, ora Romaniei), a constatat un jurnalist al AFP, dar nu s-a putut stabili daca Mladici se afla in vreunul dintre autovehicule.

Avocatul lui Mladici, Milos Saljici, a depus un apel, luni seara, impotriva transferarii clientului sau la extradarea sa catre Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPI), cu sediul la Haga (Olanda), unde urmeaza sa fie judecat pentru genocid si crime de razboi.

Un complet de trei judecatori ar urma sa se pronunte asupra acestui apel in cursul zilei de marti.