Consiliul Gardienilor, forul constitutional din Iran, a hotarat ca decizia presedintelui Mahmoud Ahmadinejad de a se desemna interimar la conducerea Ministerului Petrolului este ilegala, relateaza vineri agentia semioficiala Fars, citata de Reuters.

"Consiliul Gardienilor Constitutiei a declarat ca este ilegal ca presedintele Mahmoud Ahmadinejad sa asigure interimatul la Ministerul Petrolului", a transmis Fars.

Ahmadinejad a preluat conducerea ministerului la inceputul acestei saptamani, dupa ce a desfiintat functiile de ministri ai Petrolului, ai Industriei si ai Afacerilor sociale, administratiile acestora urmand sa fuzioneze cu alte departamente, in contextul restructurarii guvernului.

Ahmadinejad a numit ministri interimari pentru industrie si afaceri sociale si a anuntat ca isi va asuma temporar conducerea Ministerului Petrolului, care ar trebui sa fuzioneze cu cel al Energiei.

Decizia lui Ahmadinejad de a prelua acest portofoliu strategic, a venit pe fondul restructurarii guvernului, care a dus la o apriga confruntare cu Parlamentul.