Demisia premierului Emil Boc a ramas in plan secund, prioritatea numarul unu in PDL fiind in acest moment analiza activitatii ministrilor si remanierea, au declarat pentru Hotnews.ro surse din conducerea partidului. Democrat liberalii analizeaza mai multe variante si nu au decis inca daca vor face o remaniere ampla sau vor schimba conducerea ministerelor controlate de garda veche a PDL. "Pentru partid, demisia lui Boc a ramas pe locul doi, insa presedintele Traian Basescu poate reactualiza subiectul daca strategia, calculele sale o vor cere", au explicat sursele Hotnews.ro.

Apropiatii lui Boc nu sustin demisia acestuia iar partenerii de Coalitie, mai exact UDMR, refuza varianta premierului tehnocrat. Lipsa unei majoritati parlamentare generata de nemultumirile dupa Conventie (o serie de parlamentari nu au reusit sa intre in conducerea centrala a PDL, refuzul oamenilor lui Blaga pentru sustinerea unui premier tehnocrat) a determinat conducerea Centrala a PDL sa aleaga refacerea imaginii printr-o remnaiere mai ampla.

In interiorul PDL se dezbat mai multe variante legate de ministrii care vor parasi guvernul si data cand se va anunta oficial acest lucru. Democrat liberalii iau in calcul o remaniere ampla, care vizeaza urmatoarele ministere: Educatia, Agricultura, Comunicatiile, Economia si Finantele.

Pe acesta varianta, conducerea PDL intentioneaza sa-i recompenseze pe o parte din ministrii remaniati (Daniel Funeriu, Valeriu Tabara etc), cu functii in fruntea comisiilor de specialitate ale partidului. Sursele citate sustin ca saptamana viitoare se vor alege opt secretari executivi responsabili pe departamentele de specialitate: sanatate, educatie, agricultura, administratie, munca, economie, justitie si infrastructura.

Secretarul general, Ioan Oltean, este cel care va convoca comisiile de speciliate si va organzia alegerile pentru cele opt functii de secretari executivi. Oltean va lucra impreuna cu prim vicepresedintele Gheorghe Flutur care, la randul sau, este insarcinat cu analiza activitatii ministrilor.

"Daca in urma analizei domnului Flutur se va lua decizia de a se inlocui mai multi ministri, cel mai probabil va mai dura ceva, probabil ca o saptamana. Trebuie convocat si Colegiul Director pentru a valida o noua serie de ministri", au declarat sursele citate.

In acelasi timp , conducerea PDL este presata de timp in ceea ce priveste numirea unui ministru la Munca, deoarece perioada de intermat asigurata de Emil Boc expira saptamana viitoare. "In presa au fost vehicultate fara acoperire nume ca Raluca Turcan si Sulfina Barbu dar in partid nu s-a vorbit de cele doua doamne. O varianta foarte buna si luata in calcul este in continuare deputatul PDL, Claudia Boghicevici. Este un specialist in domeniu iar dupa Conventie, faptul ca este de la Arad nu mai reprezinta o problema" au declarat aceleasi surse.

O alta varianta discutata in interiorul PDL este o remaniere mai simpla, care ar viza inlocuirea ministrilor sustinuti de garda veche a partidului. Este vorba de ministrul economiei, Ion Ariton, ministrul agricuturii, Valeriu Tabara si Valerian Vreme, de la Comunicatii. Daca democrat liberalii decid asupra unei solutii mai simple, decizia ar putea fi anuntata in cursul saptamanii viitoare.

Totusi, democrat liberalii vor lua o decizie finala in privinta remanierii dupa o consultare si cu Cotroceniul. ​