Emil Boc si Vasile Blaga au demarat marti, campania interna. In timp ce candidatii la sefia PDL viziteaza organizatiile din teritoriu, sustinatorii lui Emil Boc spera ca Vasile Blaga sa iasa din cursa si sa accepte o functie in Biroul Politic al PDL. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, marti, la Europa FM ca "majoritatea membrilor PDL asteapta o negociere pentru ca Blaga sa se retraga". In schimb, sustinatorii lui Blaga neaga orice fel de negociere si sustin ca acesta va refuza orice fel de functie in cazul in care va pierde cursa pentru fotoliul de presedinte al PDL.

"Marea majoritate a membrilor de partid aşteaptă un astfel de moment. Deci nimeni nu contestă capacitatea de lider nici a lui Vasile şi nici a lui Emil, e clar. Şi, sigur, se aşteaptă această probabilă negociere", a declarat Tabara la Europa FM.

Afirmatiile lui Tabara sunt negate si de ambele tabere, atat apropiatii lui Boc cat si cei ai lui Blaga sustin ca din momentul in care s-au depus oficial candidaturile discutiile s-au sistat intre cei doi candidati.

"Saptamana trecuta , domnul Valeriu Stoica a propus ca pentru unitatea partidului sa existe o singura candidatura, cea a lui Emil Boc, restul functiilor urmand a fi negociate. Propunerea nu a intrunit prea mare sustinere nici macar in randul sustinatorilor lui Boc iar, Blaga a refuzat categoric sa se retraga" au declarat surse democrat liberale pentru Hotnews.ro.

Sursele citate sustin ca in interiorul PDL s-au sistat orice fel de negocieri pe functii iar candidatii si echipele acestora si-au canalizat atentia pe campania interna. Vasile Blaga ar fi comunicat apropiatiilor ca in cazul in care pierde competitia nu va candida pentru o alta functie de conducere in Biroul Politic al partidului.

Presedintele PDL, Emil Boc a efectuat marti o vizita in Giurgiu la organizatia PDL pentru a-şi prezenta moţiunea cu care candidează la preşedinţia partidului. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga are programat in cursul zilei de marti intalniri cu organizatiile din Bucuresti PDL Sector 3, si PDL Sector 4. Emil Boc, Vasile Blaga si Toader Paleologu si-au depus, luni, 11 aprilie, oficial, candidaturile la sefia PDL.