Aeroportul din Castellon a fost inaugurat vineri cu mult fast de catre politicieni si oficiali spanioli. Dar, spre surpriza tuturor, nu sunt avioane pe noul aeroport deschis, si nici nu vor fi in urmatoarele 6 luni, potrivit EuroWeeklynews.com.

Aeroportul CastellonFoto: EurActiv.ro

Vice-presedintele autoritatii aeriene, Pedro Gimeno, a declarat ca va mai fi nevoie de cel putin 6 luni pana cand aeroportul va deveni functional, cel mai credibil motiv pentru care a fost deschis mai repede avand conotatii electorale.

Costurile se ridica la 150 de milioane de euro si au fost suportate de Ministerul Dezvoltarii din Spania. Suprafata pe care se intinde aeroportul este de 540 de hectare, 9.600 de metri patrati avand singurul terminal al aeroportului.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in provincia Castellon traiesc in jur de 50.000 de romani. Numarul total al locuitorilor orasului Castellon de la Plana este de 181.830 de locuitori, potrivit ultimului recensamant efectuat in 2010. In capitala provinciei Castellon traiesc 121 de nationalitati diferite.