Reteaua terorista Al-Qaida saluta " tsunami de schimbari" din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, experimandu-si satisfactia in legatura cu revolutiile declansate in aceste regiuni. Informatia a fost facuta publica, miercuri dimineata, de Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste, citat de France Presse.

In mai multe articole postate de revista online "Inspire" (care se adreseaza in special musulmanilor anglofoni) se face referire la revolutiile din ultimele luni, provocate de nemultumirea populatiei fata de somaj, de coruptia conducatorilor si nu de un militantism islamist. Unul dintre semnatari - islamistul americano-yemenit Anwar al-Awlaki - apreciaza ca astfel de revolte sunt vesti bune pentru miscarile extremiste musulmane.

"'Revolutia distruge barierele fricii in inimile si spiritele care credeau ca tiranii nu pot fi inlaturati. Nu stim inca la ce va duce acest val de revolutii... dar rezultatul nu trebuie sa fie un guvern islamist pentru ca noi sa credem ca este un pas in directia cea buna" - adauga Awar al-Awlaki.