Premierul Emil Boc a declarat ca PNL "a intins mana" celor care au colaborat cu fosta Securitate, prin alianta politica pe care a facut-o, potrivit Agerpres.

"Constat cum un partid extrem de important s-a dizolvat in stanga comunista, iar acum au intins mana si o strang pe deplin cu cei care au colaborat cu fosta Securitate", a spus Boc in cadrul unei dezbateri la Grupul pentru Dialog Social.

El a acuzat PNL ca a renuntat sa mai fie un partid de dreapta prin semnarea aliantei cu PSD.

"PNL a incetat de mult sa mai fie partid de dreapta, iar prin semnarea aliantei socialiste cu PSD s-a predat definitiv in bratele stangii comuniste", a sustinut premierul.

El a acuzat ca PNL a avut pozitii de stanga prin opozitia fata de Codul muncii, Legea pensiilor sau Legea salarizarii unitare in sectorul public.

Curtea Suprema a respins, joi, recursul formulat de presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, impotriva deciziei prin care Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate. Decizia este definitiva si irevocabila.