"Dl Voiculescu cred ca a dat in bobi, nu-mi dau seama", a raspuns Viorel Hrebenciuc, intrebat cum a stabilit Dan Voiculescu data de 25 martie pana la care seful statului ar putea fi suspendat. "M-as mira sa se intample pana pe 25 martie. Nu vad astazi cum se poate intampla. Poate stie dl. Voiculescu mai multe. Stransul voturilor devine o problema de acuma. La Camera sunt in jur de 30 de voturi care trebuie recuperate, ceea ce nu este usor. Asta nu inseamna ca incepand de astazi parlamentarii se bat sa vina la USL", a declarat Hrebenciuc la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga. Hrebenciuc a declarat ca USL va depune motiunea de cenzura pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare si ca, daca Guvernul Boc va pica, PSD il va propune pe Victor Ponta pentru functia de premier.

Viorel Hrebenciuc in studioul HotNews.roFoto: Hotnews
  • Intra in articol si asculta integral interviul cu Viorel Hrebenciuc in varianta AUDIO si vezi fragmente VIDEO. Citeste si cum a ajuns Hrebenciuc campion la sah pe net, ce mai spune despre flacara violet si cum isi propune PSD sa fie mai activ in blogosfera

Asculta interviul integral cu Viorel Hrebenciuc

Descarca fisierul audio in format MP3

Cele mai interesante declaratii facute de Viorel Hrebenciuc la Discutia de Luni:

  • Joc sah pe calculator. Suntem o comunitate de cateva mii de oameni in lume care jucam sah, cu clasamente, turnee. Intrati pe Friz10, pe Chessmaster si o sa vedeti. Am un nivel suficient de ridicat. La partidele pana in opt minute sunt intre primii zece, la partidele bliz acolo nu prea joc, prefer partidele care au peste opt minute ca timing.
  • Sunt singurul roman din campionat, din ce am vazut eu. Am patit odata o experienta cu un canadian, care avea nume de canadian si l-am batut cu 4 la 2, m-a injurat in limba romana si mi-am dat seama ca era de pe la noi. Nu i-am raspuns, ca nu stiam sa umblu cu chat-ul pe vremea respectiva.

  • Nu se stie cand vom depune motiunea de cenzura. In functie si de ce se va hotara la congresul UDMR, la Conventia Nationala a PDL. Este clar ca in momentul in care vom trage acest cartus, trebuie sa fim foarte atenti. 
  • M-as mira sa se intample pana pe 25 martie. Nu vad astazi cum se poate intampla. Poate stie dl. Voiculescu mai multe. Stransul voturilor devine o problema de acuma. La Camera sunt in jur de 30 de voturi care trebuie recuperate, ceea ce nu este usor. Asta nu inseamna ca, incepand de astazi, parlamentarii se bat sa vina la USL. 
  • Plecarea domnului Saniuta nu este decat un schimb de parlamentari la nivelul judetului Prahova. A plecat domnul Saniuta si Apostolache de la PSD la PDL, banuiesc, iar de la PDL la PSD au venit alti doi senatori la noi. Deci nu e decat un schimb de parlamentari. 
  • E greu de precizat cand va fi depusa motiunea de cenzura, cert e ca in aceasta sesiune parlamentara ea va fi depusa, care se finalizeaza la 30 iunie. Deci avem tot timpul. Personal sunt de parere ca in momentul in care vom depune motiunea sa stim ca ea chiar va trece. 
  • Ati vazut si acum ca dl presedinte Basescu s-a intalnit cu grupurile parlamentare, inclusiv ale UNPR-ului, ceea ce inseamna ca are o anumita framantare daca a venit la Parlament sa se intalneasca cu fiecare grup parlamentar. 
  • Stiu care va fi candidatul la premier, dar nu-l spun. Stiti dvs, asta-i ca secretul lui Polichinelle. Noi mergem cu Ponta, sa vedem cu cine o sa mearga Uniunea. Daca vom fi in situatia in care vom avea o majoritate in Parlament, presedintele trebuie sa respecte Constitutia, care spune ca va desemna premier din partea majoritatii.

  • Azi a fost prima intalnire a USL, care a aprobat niste grupuri de lucru. Dl. Antonescu raspunde de grupul de politica externa si integrare europeana si dl Ponta de grupul care va avea in dezbatere politicile economice. Atata vreme cat grupurile s-au constituit abia astazi, pot eu sa va spun dvs ca va fi cota unica sau impozit progresiv? V-am spus, parerea mea e ca vom avea un impozit progresiv mai mic. Dar asta nu inseamna nimic pana nu vor veni analizele acestui grup. Inteleg nerabdarea publicului, in acelasi timp spun ca grupul de lucru care astazi s-a format va decide ce fel de politica economica vom avea. 
  • Haideti sa remarcam urmatorul lucru: atentia cu care dl Lazaroiu urmareste protocolul Aliantei. Inseamna ca este o constructie serioasa care naste semne de intrebare la Cotroceni. Ceea ce nu-i un lucru chiar rau. 
  • Din ce stiu eu, sondajele pana in luna mai, iunie avea in vedere alegerile locale din 2012, si nu alegerile locale sau parlamentare. In acceptiunea mea, aceste sondaje se refera la alegerile locale, si nu prezidentiale sau parlamentare. Eu nu am auzit o discutie in care pana in mai, iunie sa desemnam candidatul la presedintie pentru 2014. Vor fi desemnati candidatii la primariile resedinta de judet si candidatii la Consiliile Judetene. 
  • Obiectivul pe care l-am propus este ca aceasta Alianta sa ia peste 50% din optiunile electoratului. In momentul de fata, Alianta are in jur de 65% in diverse sondaje, in unele 62, in altele 67. In momentul in care am candida separat, fiecare partid, suma cumulata a procentelor ar fi mai mare decat procentul pe care-l va obtine alianta. Este o diferenta de 3-4%. 
  • Cert este ca in momentul de fata alianta este creditata cu peste 50% din optiunile electoratului, iar in acest sens vom face eforturi mari sa crestem acest procent. Deci este o baza de plecare foarte buna pentru viitor. Aceasta in contextul in care presedintele in functie, deci dl Basescu, este obligat sa nominalizeze candidatul celor care au castigat alegerile. De asta, Alianta se inregistreaza la Tribunal si urmeaza toate reglementarile din legea partidelor. 
  • Nu sunt dispus sa comentez interviurile domnului Voiculescu, are propriile calcule, nu e problema mea. Data la care s-a semnat aceasta alianta nu este strict legata de ultimatumul dlui Voiculescu. Pentru prima data am observat pe cei doi lideri de partid ca sunt doi oameni care se inteleg foarte bine intre ei. 
  • Despre posibila suspendare a presedintelui Basescu pana in 25 martie: Dl Voiculescu cred ca a dat in bobi, nu-mi dau seama. Personal n-am participat la nici o discutie de acest fel.

  • Am mai avut discutii in partid in legatura cu initiativa PSD si PDL de a schimba legea electorala si de a introduce un singur tur la alegerea primarilor. O sa vedem daca ne mentinem pe aceasta linie sau nu. In momentul de fata in schimb este o hotarare a BP a partidului care spune ca noi sustinem alegerile la primarii in doua tururi. Eu nu stiu sa fie alta decizie in momentul de fata. Acest proiect de lege a fost depus in ianuarie 2010, deci noi suntem in 2011 februarie. Avand Uniunea creata, cred ca ar fi mai avantajos in doua tururi. 
  • Sondajele vor trebui facute si sunt convins ca liderii nostri vor avea inteligenta sa desemneze candidat pe cel care iese cel mai bine plasat in sondaje, astfel incat nu cred ca va fi o impartire mecanica a acestor judete. 
  • Sondajele din lunile mai-iunie sunt orientative. Normal ca in momentul in care vom ajunge la concluzia ca trebuie sa sustinem un candidat, acesta va intra intr-un program de pregatire, se va prezenta in fata electoratului, vedem daca are succes, n-are succes. Daca va fi ca in decembrie sa fie un alt candidat care are sanse mai mari, cred ca vom avea inteligenta sa-l desemnam pe acela, nu? Dar, trebuie sa pornim de la ceva. Protocolul este un cadru care ne permite sa lucram. 
  • Eu personal sunt partizanul de a merge cu candidati comuni de sus si pana jos, ma refer la comune. Dintr-un motiv foarte simplu. Intr-o comuna, la locale, vom avea patru buletine de vot. Daca vom merge separat, asta inseamna ca pentru presedintele CJ si consilierii judeteni o sa avem o sigla, sigla Uniunii, iar pentru candidatii de primari si consilierii locali ai fiecarui partid, vom avea sigla partidului. Or, pentru electorat nu va fi simplu sa incerce sa caute candidatii cu sigle diferite. 
  • In fenomenele paranormale, am propriile mele credinte, viziuni. Tine de paranormal si flacara violet. Cred ca ar trebui sa ma duc la Oreste cu intrebarile astea. 
  • Trebuie sa fim mult mai activi, ca este o zona pe care nu putem s-o neglijam in anii care urmeaza. Trebuie sa fim mai activi, cu tot ce inseamna acest lucru. Devenim si noi bloggeri, facem cu totii blog. Dam ordin de partid si toata lumea isi face blog, ha,ha, ha (rade in hohote).