Curtea Constitutionala dezbate, miercuri, cererea formulata de presedintele Senatului, Mircea Geoana, privind solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlament si Guvern declansat prin oprirea din procedura legislativa a proiectului legii Educatiei Nationale si angajarea raspunderii de catre Executiv asupra acestui act normativ - informeaza Agerpres.

Saptamana trecuta, Mircea Geoana a declarat ca va face acest demers, explicand: ''Cred ca este un lucru care sunt obligat sa-l fac".

"Nu e nevoie de sesiune extraordinara, sunt convins ca judecatorii Curtii se vor apleca cu celeritate asupra acestei cereri. Daca vor decide ca dreptatea este de partea noastra, a parlamentarilor, atunci procedura se va suspenda, daca vor decide in altfel atunci procedura este cea stabilita" - a adaugat Mircea Geoana. Presedintele Senatului s-a declarat convins ca sesizarea va fi solutionata de judecatorii Curtii Constitutionale inainte de data de 28 octombrie, cand Guvernul ar trebui sa-si angajeze raspunderea pe proiectul de lege.