Miercuri, 5 martie 2010, Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care se cere interzicerea folosirii cianurii in exploatarile miniere din UE, cu 488 de voturi pentru, 48 impotriva si 57 de abtineri. Parlamentul a respins totodata amendamentele sustinute de deputatii PPE din Romania, alaturi de Gigi Becali, Adina Valean si alti eurodeputati. Desi rezolutia nu are o putere obligatorie si caracter legislativ, forul european a dat un semnal puternic, punand sub semnul intrebarii viitorul industriei miniere bazata pe cianura de pe batranul continent. Cititi cronica acestei zile pe TOTB.

UPDATE - Rosia Montana Gold Corporation si-a exprimat punctul de vedere privind votul de miercuri: Reprezentantii companiei miniere sustin ca votul din Parlamentul European nu are un efect juridic si nu schimba legislatia aplicabila in prezent pentru mineritul din UE, fiind vorba de "un atac orchestrat si fara scrupule impotriva Romaniei si dezvoltarii sale ulterioare".

UPDATE - Cititi reactia eurodeputatilor Daciana Sarbu si Renate Weber la punctul de vedere formulat de RMGC in urma votului din Parlamentul European. Vom reveni si cu o reactie din partea unui europarlamentar PPE.

Citeste mai mult pe Think Outside the Box