Acceptam tot mai greu imbatranirea sau propriile defecte fizice, pe masura ce oamenii din jurul nostru apeleaza tot mai des la operatiile estetice. Popularitatea acestor interventii a crescut simtitor in ultimele decenii, ceea ce a condus si la o schimbare de atitudine: operatia estetica este privita tot mai mult si la noi ca o alternativa binevenita. Decizia de a face o astfel de interventie nu este insa una usoara, iar operatia nu este lipsita de riscuri.

Dr. Adriana Radu, medic specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, a discutat online despre operatii estetice cu cititorii MedLive.ro.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Intra pe MedLive.ro pentru a citi raspunsurile invitatei.
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care consta in atacuri la persoana.

Dr. Adriana Radu este medic specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva. Titluri: Training de Chirurgia Mainii – Lyon; participari la numeroase congrese nationale si internationale de chirurgie plastica, participari la numeroase cursuri postuniversitare de chirurgie plastica si estetica in tara si strainatate. Lucrari: coautor la numeroase articole publicate in revista “Analele chirurgiei plastice si microchirurgiei reconstructive”.

Idealul de frumusete

Visezi la un abdomen plat, un chip fara riduri? Un nas mai mic, sani mai mari si buze carnoase? Cand tratamentele cosmetice, gimnastica si toate celelalte metode neinvazive nu te pot face sa te simti bine in propria piele, chirurgia estetica este o alternativa viabila, desi costisitoare.

In goana catre idealul tau de frumusete exterioara, decizia de a face operatia estetica trebuie sa tina cont de cateva criterii:

  • Stabileste cu exactitate care sunt asteptarile tale;
  • Decizia trebuie sa se bazeze pe motive consistente si realiste;
  • Informeaza-te asupra tuturor posibilitatilor terapeutice capabile sa iti rezolve problema;
  • Cantareste cu multa atentie indicatiile si contraindicatiile fiecarei operatii, precum si posibilele riscuri si complicatii;
  • Stabileste ce impact are decizia ta asupra familiei si asupra celor apropiati. Decizia de a suporta o interventie chirurgicala estetica ii influenteaza si pe cei de langa tine.

Nu in ultimul rand, o interventie chirurgicala recomandata unui prieten sau cunostinte poate sa nu fie cea mai buna optiune pentru tine, asadar urmeaza sfaturile medicului in care ai incredere.