Boris Mitic este un regizor de film documentar din Serbia si in cadrul festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului, One World, isi va prezenta filmul Goodbye, How Are You?. Documentarul vorbeste despre efectele razboiului si de coruptia politica din fosta Iugoslavie. Boris Mitić impreuna cu directoarea Centrului Ceh, Monika Stepanova, au discutat online cu cititorii.

De la un capat la altul, documentaristul Boris Mitic dezvolta un monolog scris din aforisme legate de efectele razboiului si de coruptia politica din fosta Iugoslavie. Este si acesta un mic razboi al cuvintelor, de data asta, facut cu inteligenta si ironie intr-o satira la adresa unei societati confuze si sufocate de dementa politicilor actuale.

“Ministrul va avea un weekend liber; aceasta este contributia lui la lupta impotriva coruptiei.” Acest tip de enunt este excelent ilustrat de imaginile care au aceleasi caracteristici stilistice ca si aforismul: sunt scurte, decisive, personale si filozofice si au si o semnificatie subversiva.

Filmul va fi prezentat in cadrul festivalului joi, 18 martie de la ora 18.00 la Cinema Union si vineri 19 martie, ora 20.00 la Cinema Union.

Premii si festivaluri:

2009 – Madrid Documentary Film Festival, Jury Mention, Spain

2009 – DOCS Mexico City, best TV documentary, Mexico

2009 – Go East Film Festival Wiesbaden, Germany

2009 – Edinburgh Film Festival, UK

2009 – Jihlava Documentary Film Festival, Czech Republic

2009 – Document 7 International Human Rights Documentary Film Festival Glasgow, UK

Boris Mitic este un jurnalist care si-a cumparat o camera video pentru a face primul sau film, Pretty Dyana, pe care l-a montat pe calculatorul lui de acasa.

Filme ale regizorului: Pretty Dyana si UNMIK Titanik.