O simpla analiza de sange, asa cum iti faci si tu... Nimic nu-i dadea de banuit. Era fericit, preocupat de familia lui, de serviciu, de grijile de zi cu zi. Pana intr-o zi, cand a aflat: leucemie acuta mieloblastica. Niculae Ionescu (37 de ani), tatal unei adolescente de 16 ani, a primit teribila veste pe 12 februarie 2010. De atunci, Nic, cum ii zic prietenii, grafician la revista Reader's Digest, zace pe patul de spital, sub un tratament citostatic agresiv. Zi de zi, el asteapta izbavitoarele pungi cu sange, de care are nevoie ca de apa, pentru cresterea numarului de trombocite.

Dupa socul initial, Niculae si-a recastigat totusi increderea. A cunoscut pe cineva care a supravietuit, desi fusese diagnosticat cu aceeasi afectiune in urma cu cativa ani, afland astfel ca leucemia, desi grava, este acum o boala care poate fi tratata.

Are nevoie insa de o interventie in strainatate, respectiv un transplant medular, ale carui costuri se ridica la la 120.000 – 150.000 de euro, aceasta fiind singura optiune pentru stabilizarea tratamentului chimioterapeutic deja inceput.

Pentru a strange aceasta suma, Niculae, impreuna cu colegii si prietenii sai si nu numai, au declansat o ampla campanie umanitara.

Citeste intreaga poveste si afla cum poti face donatii aici.