Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Invitatie pentru presa: Seminar pe teme de anticoruptie cu reprezentanti ai DNA, Ministerul Justitiei, ANI, ONG-uri

de Redactia     HotNews.ro, EurActiv.ro
Joi, 18 februarie 2010, 15:55 Actualitate

Vineri, 19 februarie, ora 11.00, are loc seminarul de lansare a proiectului „Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptie”, realizat de Asociatia Actori Europeni, editorul EurActiv.ro, program finantat prin Pogramul PHARE al Uniunii Europene, Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei, Linia de buget: 2007/19343.01.11. 

Tema dezbaterii: Marea Coruptie - instrumente online pentru a masura/evalua eficienta justitiei.
Coruptia mica - eficientizare prin instrumente online a relatiei cu functionarul.

In cadrul seminarului, vor fi puse in dezbatere subiecte precum:
  • Cum poate fi eficientizata justitia in faza judecarii proceselor de coruptie?
  • De ce dureaza judecarea proceselor de coruptie?
  • Exista diferenta de tratament intre micile si marile cazuri de coruptie? De ce exista?
  • De ce unele cazuri de coruptie pot fi judecate in termen rezonabil, iar altele dureaza ani de zile?
Proiectul „Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptie” isi propune realizarea unui instrument online pentru a masura/evalua eficienta justitiei, caz cu caz, urmarind punctual marile dosare de coruptie.  

Reprezentanti ai autoritatilor, ai institutiilor publice cu atributii in prevenirea si combaterea coruptiei, repezentanti ai societatii civile si jurnalisti vor dezbate aspecte ale  luptei anticoruptie in Romania, prin implicarea, in actiuni de prevenire si combatere, a persoanelor care citesc publicatii online. Intalnirea va fi moderata de  Manuela Preoteasa si Dan Tapalaga, jurnalisti, iar presa va avea acces pe toata durata dezbaterii, pentru intrebari si declaratii.

Lansarea si dezbaterea vor avea loc la Institutul European din Romania, Bucuresti, Bd. Regina Elisabeta nr.7-9,  incepand cu ora 11.00.

Au confirmat participarea reprezentanti ai ANI, DNA, Reprezentantei Comisiei Europene, Ambasadelor si societatii civile.

HotNews.ro este partenerul media al acestui eveniment.

Confirmari si informatii: adrian.lungu@euractiv.ro 


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

672 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version