Atat barbatii, cat si femeile se pot confrunta cu disfunctii sexuale de-a lungul vietii. Scaderea apetitului sexual, dureri si senzatii neplacute, boli cu transmitere sexuala, toate acestea vor afecta sanatatea cuplului. De teama sau de rusine, vizita la doctor este ultima pe lista de prioritati ale celor care se confrunta cu astfel de probleme. Despre sanatate sexuala, libido, afectiuni "rusinoase", medicul Catalin Belinski a discutat online.

Dr. Catalin Belinski este membru al Asociatiei Europene de Urologie, al Asociatiei Romane de Urologie, European Society for Sexual Medicine si Secretar al Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania.

Vezi interviul integral

Educatia sexuala, un tabu si in 2010

  • Principala cauza a problemelor sexuale la barbatii tineri este cea psihologica, arata dr.Belinski, si solutia ar fi ca dupa un control andrologic care sa stabileasca ca nu exista probleme organice, ci doar psihologice, sa consulte un psiholog care se ocupa cu aceste probleme.
  • In ceea ce priveste femeile, problemele sunt de scadere a libidoului si de dureri vaginale in timpul actului sexual. Aici sunt foarte multe cauze: medicamentele de raceala, antihistaminicele, o clasa de medicamente care pot sa usuce mucoasa vaginala si sa dea dureri in timpul actului sexual, si continuand cu simplele anticonceptionale care pot sa scada si ele libidoul.
  • Educatia sexuala este deficitara la noi.
  • Romanii vorbesc in primul rand cu prietenii despre problemele sexuale si-apoi cu partenerul.
  • Disfunctia sexuala este o suferinta ca si alte suferinte, de care nu trebuie sa ne fie rusine si care poate avea rezolvare
  • Cea mai importanta etapa in diagnosticul disfunctiilor sexuale este anamneza - discutia cu bolnavul.