Copiii din zonele urbane ale caror mame au suferit de depresie in timpul sarcinii sunt mai susceptibili sa manifeste comportamente antisociale, insotite inclusv de violenta, mai tarziu in viata. Mai mult, femeile cu comportament agresiv in perioada adolescentei sunt mai predispuse sa sufere de depresie in timpul sarcinii. Acestea sunt concluziile unui studiu publicat de Child Development si citat de ScienceDaily.com.

Cercetatori de la Universitatea din Cardiff, King's College din Londra si Universitatea din Bristol au evaluat modul in care depresia prin care trec multe mame in timpul sarcinii influenteaza viata copilului de mai tarziu. Mamele a 120 de tineri britanici din zona urbana au fost intervievate in timpul sarcinii, dupa ce au nascut, si atunci cand fiii lor aveau varsta de 4, 11 si 16 ani.

„S-a acordat multa atentie efectelor depresiei postnatale, dar depresia din timpul sarcinii poate de asemenea afecta viata copilului inca nenascut”, spune prof. Dale F.Hay, profesor de psihologie la Universitatea din Cardiff.

Citeste tot articolul pe MedLive.ro.