Daniel Raduta, un tanar de 28 de ani, care va deveni tata luna viitoare, a fost diagnosticat in urma cu cateva luni cu leucemie. In octombrie 2009, dupa doua saptamani de analize la diversi medici, a fost diagnosticat cu leucemie acuta, un cancer al sangelui. Acesta a fost poate cel mai ciudat si greu de inteles moment din existenta lui, avand in vedere si faptul ca sotia lui era insarcinata atunci in 4 luni. Boala poate evolua extrem de rapid, catre pierderea imunitatii organismului, care se poate dovedi finalmente fatala.

De atunci, Daniel urmeaza tratament chimioterapeutic, respectiv doze mari de citostatice, administrate la intervale regulate. Primul pas in lupta cu boala a fost facut, adica tratamentul de pana acum a dus la intrarea in remisie: celulele canceroase au fost aproape eradicate. Totusi, particularitatile bolii in cazul lui i-au facut pe medici sa estimeze ca riscul de revenire a bolii este mare.

Astfel, medicii recomanda transplantul medular ca fiind cea mai buna optiune pentru o recuperare totala pe termen lung. In cazul lui Daniel, procedura nu se poate face in Romania, pentru ca nu are donator inrudit compatibil. Transplantul se poate face doar la o clinica din strainatate, la costuri de 120.000 euro - 150.000 euro.

Pentru a strange aceasta suma, Daniel, impreuna cu sotia si prietenii sai, au demarat o campanie: "Lupta impotriva leucemiei: Daniel Raduta 2010", care i-a ajutat sa adune pana acum 32.000 de euro.

  • Pentru informatii despre cum puteti face donatii, click aici.
  • Mai multe detalii despre cazul lui Daniel Raduta, gasiti aici.