Reprezentantii Bancii Mondiale au solicitat, in cadrul unei intalniri de lucru cu ministrul Muncii, Mihai Seitan, ca proiectul Legii pensiilor sa ajunga in Parlament cel tarziu la inceputul lunii februarie, iar grila unica de salarizare sa fie definitivata in cel mai scurt timp. Potrivit unui comunicat al ministerului, intalnirea de lucru a vizat stadiul conditionalitatilor impuse de Banca Mondiala, FMI si Uniunea Europeana in vederea deblocarii celei de-a treia transe a acordului de imprumut.

"Temele puse in discutie au tratat problemele din zona asistentei sociale, a pensiilor si a normelor de implementare a legii unice de salarizare. S-a analizat evolutia obiectivelor din agenda de lucru fata de ultima intalnire, ce a avut loc in luna decembrie, si s-a stabilit lista de prioritati pentru perioada imediat urmatoare", se mai arata in comunicat.

De asemenea, reprezentantii Bancii Mondiale au cerut initierea unei cercetari exhaustive pe marginea programelor de asistenta sociala, astfel incat acestea sa poata fi integrate intr-un sistem coerent si unitar pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit Ministerului Muncii, in zilele urmatoare vor mai fi intalniri cu reprezentantii Bancii Mondiale, la care vor participa si oficiali ai Ministerului de Finante.